Logo-youngadults-site

Get to know: Laura Diane

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Laura Diane

Het is weer tijd voor een nieuwe Get to know. Deze keer interviewde ik Laura Diane. Lees het volledige interview hier!

Met welk boek debuteerde je?

Ik debuteerde in november 2019 met Als de nacht eindigt, een dystopische young adult roman die zich afspeelt in Amerika, in een toekomst waarin de zon zo gevaarlijk is geworden dat je overdag niet naar buiten kunt. Het vervolg hiervan; Als de morgen begint komt volgende week uit!

Ben je momenteel bezig aan een nieuw boek? Welk? Wat kan je ons er al over vertellen?

Op dit moment schrijf ik aan het tweede deel van een dystopische young adult trilogie. Ik ben hier zelf zó enthousiast over, vooral omdat het verhaal zich afspeelt op een van de allerleukste plekken op aarde: Walt Disney World in Orlando. Het is het jaar 2038, en door een orkaan is het zuiden van de staat Florida overspoeld en zijn duizenden mensen hun huis kwijtgeraakt. Walt Disney World besluit dan om zijn attractieparken en hotels te sluiten voor het publiek en daar de overlevenden tijdelijk op te vangen. Dat klinkt als een sprookje, maar gaandeweg blijkt er van alles aan de hand te zijn in het park en mijn hoofdpersonage, Ayla, probeert er achter te komen wat precies.

Wat zijn jouw 3 favoriete Young Adult boeken van het moment?

Als ik zelf aan het schrijven ben lees ik eigenlijk niet zo veel (omdat ik niet beïnvloed wil worden door andere verhalen). Ik kan je wel drie van mijn all-time favourite YA’s noemen: The Hunger Games en Divergent, en daarbij het onbekende Eve van Anna Carey (ook een trilogie, de andere delen heten Once en Rise). Hier komt dus ook mijn voorliefde voor het dystopische genre vandaan.

Wie is jouw grootste schrijfinspiratie?

Ik heb niet een specifieke persoon die me inspireert, het zijn meestal de verhalen die me pakken en bijblijven, zoals bij de boeken die ik in de vorige vraag noemde. Wat ik wel heel inspirerend vind zijn alle schrijvers die hun eigen boeken uitgeven. Ik volg veel van die meiden op Instagram en vind het zo stoer wat zij doen!

Doe je nog een andere job, naast schrijven?

Zeker! Ik werk als pedagogisch medewerker en praktijkopleider in de kinderopvang.

Hield je vroeger van lezen?

Ja, zeker wel. Toen ik heel jong was las mijn moeder verhalen (zoals Jip en Janneke) voor die ze dan opnam op een cassettebandje zodat mijn broer en ik er altijd naar konden luisteren. Later las ik zelf graag boeken van Roald Dahl en Enid Blyton.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Over vijf jaar schrijf ik sowieso nog steeds. Hopelijk is tegen die tijd een of meerdere van mijn boeken vertaald (liefst in het Engels natuurlijk) en een nog grotere droom is een serie of film! Netflix, lezen jullie mee? 😉

DILEMMA

Zou je liever willen leven in de wereld van het boek dat je het laatst hebt gelezen of trouwen met je eerste boekencrush?

Dat is niet zo’n moeilijk dilemma, want mijn eerste echte boekencrush was Edward Cullen en wie zegt daar nou nee tegen? 😛

FUN FACTS

Geboortedatum: 28 juni, 1978
Lievelingseten: Ik ben dol op hamburgers
Lievelingsdier: Stokstaartje & flamingo
Ochtend- of avondmens: Avondmens!
Teenage crush: Christian Slater (en dan in Robin Hood Prince of Thieves)
Favoriete serie: Op dit moment: Stranger Things en Julie & The Phantoms, maar overall: Friends.
Favoriete film: Ik ben gek op alle films van Marvel, Captain America Winter Soldier is mijn favoriet.
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.