Logo-youngadults-site

Naar deze young adult boeken kijken we uit in maart

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Maart is van start gegaan en ook deze maand komen er weer enkele fijne young adult boeken uit. We zetten de releases van deze maand op een rijtje.

De stilte zegt genoeg

Na Wat je zegt zie je zelf komt Jacodine van de Velde met een tweede aangrijpende Young Adult nadat ze eerder Wat je zegt zie je zelf schreef.

De stilte zegt genoeg - young adult boeken maart

Sinds het overlijden van haar moeder staat de wereld van de zeventienjarige Tara stil. Ze is erg in zichzelf gekeerd en door haar verdriet en het gemis blijkt het moeilijk haar leven op te pakken. Op een kampeervakantie met haar oom en tante ontmoet ze de vijfjarige Eva. Meteen is er een klik tussen de twee, doordat ze elkaar woordeloos aanvoelen. Wat Tara van Eva’s negentienjarige broer Thom moet vinden, weet ze niet zo goed. Hij is lief en zorgzaam voor zijn familie, maar kan ook zomaar ineens uit zijn vel barsten. Tara komt tot de ontdekking dat ook de muzikale Thom een last met zich meedraagt. En dat is iets waar hij duidelijk niet over wil praten.

De stilte zegt genoeg verschijnt op 22 maart bij Clavis Young Adult.

Wie ik gisteren was

Wie ook met een tweede boek komt, is young adult schrijfster Pamela Sharon. Ze bepaalde de tweede plaats bij de Moon Young Adult contest met haar boek De geur van groen.

Wie ik gisteren was - young adult boeken maart

Als Yara te horen krijgt dat ze lijdt aan CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom), weigert ze zich daar zomaar bij neer te leggen. Ze is zeventien, ze wil niet ziek zijn, en al helemaal niet chronisch.
Haar ouders, haar broertje Corey en zus Tessa proberen haar te helpen, maar Yara laat niemand toe. In plaats daarvan verliest ze zichzelf in Evol, een hyperrealistisch spel waarin je zelf de hoofdrol speelt. In deze virtuele wereld is Yara niet ziek en kan ze zijn wie ze wil zijn. Ze ontmoet er de knappe Amir, met wie ze op zoek gaat naar de oplossing voor de mysterieuze rook die de stad en haar inwoners bedreigt. Stukje bij beetje raakt Yara meer en meer betrokken bij de gebeurtenissen in de stad.

In het echte leven ontmoet ze Finn, die haar uit de virtuele wereld probeert te trekken en haar in wil laten zien dat ze ook met CVS een leuk leven kan hebben. Terwijl Yara’s familie en vrienden zich zorgen maken om haar gezondheid, kiest Yara ervoor om zich te blijven verliezen in deze alternatieve werkelijkheid. Zal ze uiteindelijk nog terug willen keren naar de realiteit?

Wie ik gisteren was verschijnt op 16 maart bij Moon Young Adult.

In het duister

Tamara Arts’ debuut bij Hamley verschijnt deze maand ook. Het boek vertelt het verhaal van vijf vrienden die allerlei rare gebeurtenissen meemaken.

In het duister - young adult boeken maart

Vijf vrienden brengen hun zomervakantie door in de Ardennen, waar een van hen een huis heeft geërfd. Zodra ze daar arriveren, loopt niets zoals gepland.

Een storm dwingt hen om binnen te blijven. Steeds meer onverklaarbare, lugubere gebeurtenissen doen zich voor. Bovendien dreigt hun vriendschap door overspel uiteen te vallen.

Ze voelen zich niet meer veilig, want zijn ze wel de enigen in het huis? Langzaam ontrafelt zich een duister geheim.

In het duister verschijnt op 18 maart bij Hamley Books.

De tweede stem

Na Het zusje van verschijnt er een tweede novelle in de Blossom Books shorties-serie. Dit keer het debuut van Elin Meijnen.

0000376720_De_tweede_stem_2_710_130_0_0

‘De tweede stem’ gaat over de onzekere Mette, die haar draai probeert te vinden op een nieuwe middelbare school. Als ze besluit zich aan te sluiten bij een musicalgroepje gaat het steeds beter. Iedereen is gek op haar zang (ze krijgt zelfs de hoofdrol!) en ze mag de regisseur helpen met het begeleiden van jongere toneelspelers. Maar dan komt er ineens een nieuwe zangdocent, eentje die Mette nog kent van haar vorige school en die ze hoopte nooit meer tegen te komen. De zangdocent is zelfs een van de redenen geweest dat Mette heeft besloten van school te wisselen. Wat is er gebeurd? En kan Mette het verleden achter zich laten?

De tweede stem verschijnt op 25 maart bij Blossom Books.

Vergif

Bij Imagine Books verschijnt het langverwachte vervolg op Adder van Bex Hogan. Omdat we hier geen spoilers willen plaatsen, plaatsen we de korte inhoud van het eerste boek in de serie.

Hij maakt een moordenaar van me.
Of hij zal me laten vermoorden.
Dat is mijn lot.

Marianne is voorbestemd om de Adder te worden, beschermer van de Twaalf Eilanden. Maar de heersende Adder staat haar benoeming in de weg. Corrupt en meedogenloos zeilt hij de zeeën over in zijn oorlogsschip, in zijn kielzog een spoor van pijn en lijden. Hij is de gevaarlijkste man van de oceaan – en haar vader.
Ze was geboren om de eilanden te beschermen. Maar kan ze voor ze vechten als dat betekent dat ze haar familie zal verliezen, haar thuis, de jongen waar ze van houdt – en zelfs haar leven?

Vergif verschijnt op 16 maart bij Imagine Books.

Fin & Rye

Voor de fans van Heartstopper en Love, Simon komt Best of YA met een vertaling van het Young Adult debuut van Harry Cook.

Fin & Rye - young adult boeken maart

Fin kust een jongen. Wanneer zijn vader erachter komt, verhuist de hele familie halsoverkop naar een andere stad. Maar een nieuwe start verandert niets aan Fins geaardheid of de problemen die zij in de ogen van iedereen veroorzaakt. Nou ja, iedereen… zijn nieuwe beste vriendin Poppy en haar vriendin June maken er totaal geen probleem van en Rye ook niet, zijn nieuwe crush. Terwijl Fin and Rye langzaam naar elkaar toe groeien en uiteindelijk intieme momenten beleven, besluiten Fins conservatieve ouders hem naar een ‘therapy camp’ te sturen. Het is een nachtmerrie. Kunnen Fins vrienden een briljant plan bedenken om hem te redden voordat de misdienaren hem in ‘the straight and narrow’ dwingen?

Fin & Rye verschijnt op 17 maart bij Best of YA.

De hel

Een ander boek dat verschijnt in maart is De hel. Blossom Books komt deze maand namelijk met een nieuwe wereldklassieker! Deze keer naar de hand van Lies Lavrijsen.

Dantes goddelijke komedie: de hel

Na Romeo & Julia, Frankenstein en Jekyll & Hyde vullen we ons rijtje wereldklassiekers aan met De goddelijke komedie: de hel, van Dante Alighieri. De hel is een verslag van de reis door een van de drie rijken van het hiernamaals en geldt als een van de hoogtepunten uit de (Italiaanse) literatuur. Lies Lavrijsen bewerkte de poëtische tekst uit de veertiende eeuw tot een prettig leesbaar verhaal. Ze geeft met voetnoten bovendien extra toelichting bij de verschillende personages. 

De hel verschijnt op 17 maart bij Blossom Books.

Hij die niet bestaat

Voor de fans van Voorbij het wederwoud komt er eind deze maand een novelle uit die zich afspeelt voor de gebeurtenissen in Voorbij het wederwoud.

De O’khani Kojvo groeit op onder het toeziend oog van zijn moeder op de Zoutsteppe. Ze leert hem jagen, voor zichzelf opkomen en zichzelf nuttig te maken in hun troep. Toch zijn er andere O’khana die het op Kojvo gemunt hebben. Iets dat alles te maken heeft met het verleden van zijn moeder.

Wanneer er op een dag een groepje welpen uit de troep worden meegenomen heerst er onrust op de Zoutsteppe. Ook de band tussen Kojvo en zijn moeder Deneh wordt op de proef gesteld als de O’khana worden opgezocht door hun gezworen vijanden: de Mensen.

Als jonge jager zal Kojvo de sturing van zijn leven in eigen handen moeten nemen, een beslissing die hem niet gemakkelijk af zal gaan. Hij begint aan een nieuw avontuur die hem uiteindelijk de verschrikkelijke titel van Kinderdoder op zal leveren. Maar waar heeft hij die wrede bijnaam aan te danken? Je leest meer over zijn hartverscheurende noodlot in Hij Die Niet Bestaat.

Hij die niet bestaat verschijnt op 30 maart bij Hamley Books.

Naar welke young adult boeken kijk jij uit in maart?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.