Logo-youngadults-site

Instagramaccounts met poëzie

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Van 28 januari tot en met 3 februari is het de week van de poëzie. De week van de poëzie is het grootste initiatief voor poëzie in de Lage Landen. Deze week staat poëzie centraal! Daarom hier een lijsjte met instagramaccounts met poëzie!

Dit jaar zitten we aan de negende poëzieweek en het thema is “SAMEN”. Poëzie verbindt en voedt ons, inspireert en brengt ons samen. Ik weet dat poëzie niet iets is dat iedereen even graag leest. Wel denk ik dat we het allemaal vaker lezen dan we denken, met name op Instagram. De laatste jaren wordt het alsmaar populairder om op Instagram gedichten te posten. Er zijn ook steeds meer Instagramaccounts in het teken van poëzie. Daarom hier ook een aantal Instagramaccounts op een rijtje die mooie poëzie posten.

Versjesvandepersjes

Versjesvandepersjes heeft ongeveer 6.700 volgers op Instagram. Je kan er een kaartje met een versje naar keuze op bestellen.

Rupi Kaur

Rupi Kaur heeft meer dan 4 miljoen volgers op Instagram. Ze is ook bekend van haar boek “milk and honey“.

Larsvdwerf

Larsvdwerf heeft 24,3k volgers op Instagram. Er werden al meer dan 20.000 exemplaren verkocht van Vn der Werfs gedichtenbundels “Versjes van Lars” en “Heb lief” in België en Nederland.

Wilderpoetry

Wilderpoetry heeft 427k volgers op Instagram en heeft een dichtbundel ‘Wild is she

Frommelrommel

Titia De Haes, de vrouw achter de naam Frommelrommel, haar rijmpjes zitten voor zelfrelativering en zelfspot, en zijn vaak grappig, maar ze kan ook de lezer zijn gevoelens weten te raken. In februari komt haar tweede dichtbundel uit “Het kan niet alle dagen feest zijn” die je nu al kan pre-orderen.

R.M. Drake

Robert Macias Drake heeft 2,4 miljoen volgers op Instagram en bracht al meer dan 15 boeken uit! Drake werkte als art director voor een tv-zender in Miami toen hij zijn schrijfsels op sociale media begon te delen.

Gewoon Jip

Gewoon Jip heeft 92k volgers op Instagram en deelt gedichten met een korte boodschap. JIP heeft ook een webshop waar je naast gedichten op kaartjes ook andere leuke hebbedingetjes zoals telefoonhoesjes, ontbijtplankjes etc. kan kopen.

CMR rijmpjes

CMR rijmpjes heeft bijna 5000 volgers en maakt gedichten van gevonden woorden. Elk rijmpje begint met een gevonden woord dat je herkent aan de klinker met een streepje.

Fauve Tessens

Fauve Tessens is 26 jaar en woont in Antwerpen. Ze heeft meer dan 2000 volgers op Instagram en schrijft leuke gedichtjes.

Atticus poetry

Atticus is de artiestennaam van een Canadese dichter die liever anoniem blijft. Wanneer hij lezingen geeft, draagt hij zowaar een masker om zijn gezicht te verbergen. Hij heeft 1,5 miljoen volgers op Instagram.

Zij

Zij is het Instagramaccount met 2000 volgers en post gedichten.

Of je nu al poëzie leest of nog niet, hopelijk hebben we je enkele Instagramaccounts kunnen tonen die je toch aanspraken. Welke accounts kende je al of volgde je al? Welke ga je nog volgen? Laat het ons weten. Ik volg zelf heel wat Instagramaccounts die gedichten posten en ik vind het zeer leuk om ze voorbij te zien komen in mijn feed.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.