Logo-youngadults-site

Verfilming Moxie vanaf maart op Netflix

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Vanaf 3 maart is de verfilming van Moxie te zien op Netflix. Dat nieuws maakte de schrijfster Jennifer Mathieu onlangs bekend via Twitter. Roaring Brook Press gaf het boek uit in 2017. Vorig jaar vertaalde Imagine YA Books het boek naar het Nederlands. Daarnaast was de vertaling in handen van Renee Salome en Laura Weeda.

Waarover gaat de film?

Moxie

De film en het bijbehorende boek vertelt het verhaal van Vivian Carter die alles op school zat is en ze is het vooral zat om zich altijd aan de regeltjes te houden. Ze richt het feministische ‘zine’ Moxie dat ze anoniem verspreidt op school. Daarvoor werd ze geïnspireerd door haar moeder die een stoere punkrocker was in de jaren negentig. Al gauw verspreiden ook andere meiden haar boodschap en op die manier ontstaat er een heuse meidenrevolutie.

Wie speelt er mee in de film?

In de film vertolkt Hadley Robinson, bekend van Little Women en Utopia, de rol van Vivian. Verder spelen onder andere Lauren Tsai, Josephine Langford, Patrick Schwarzenegger en Ike Barinholtz een rol. De film werd eind 2019 opgenomen in Los Angeles. De productie is in handen van de studio achter de Netflix Original serie Russian Doll. Ook die serie regisseerde Amy Poehler.

Ga jij kijken naar de verfilming van Moxie in maart?

Bron: https://www.whats-on-netflix.com/news/netflix-comedy-movie-moxie-coming-to-netflix-in-march-2021/

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.