Logo-youngadults-site

Goodreads Choice Awards 2020: dit zijn de winnaars

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

De winnaars van de twaalde editie van de Goodreads Choice Awards 2020 zijn bekendgemaakt! We lichten enkele Young Adult winnaars uit. Alle winnaars zijn te vinden op de pagina van Goodreads.

Young Adult Fiction

Clap When You Land - Goodreads Choice Awards 2020

In deze categorie won Clap when you land van Elizabeth Acevado met 39.335 stemmen. Het is een roman geschreven in vrije vers over Camino en Yahaira Rios die elkaars zussen zijn, maar elkaar pas leren kennen wanneer hun vader overlijdt in een vliegtuigongeval. Het is een verhaal over verlies en over hoe moeilijk het is om te vergeven. Op de tweede plaats eindigde Moordgids voor lieve meisjes.

Young Adult Fantasy

The Queen of Nothing by Holly Black - Goodreads Choice Award 2020

In de categorie wint het derde deel, The Queen of Nothing, in de trilogie van Holly Black. Vorig jaar ging de prijs ook al naar het tweede deel in de serie. In de lage landen verschijnt de vertaling, De verbannen koningin, in april 2021. De tweede plaats in deze categorie ging naar het nieuwste boek in de Hongerspelen-trilogie De ballade van slangen en zangvogels.

Graphic Novels & Comics

Heartstopper by Alice Oseman

Heartstopper: Volume 3 van Alice Oseman won als beste graphic novel. Het boek won overtuigend (44.384 stemmen) met meer dan het dubbele van het aantal stemmen van het boek op de tweede plek, Fangs. Osemans werk wordt geprezen vanwege de LGBTQ+ thema’s die de boeken bevatten.

Andere boeken die bekroond werden met een award zijn onder andere Stamped van Ibram X. Kendi & Jason Reynolds, Huis van aarde & bloed van Sarah J. Maas en Such a fun age van Kiley Reid.

>>> Bekijk de hele lijst op Goodreads

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.