Logo-youngadults-site

Recensie: de nieuwste kerstfilm op Netflix ‘Holidate’

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Het is weer bijna het einde van het jaar. Dat betekent veel dingen, maar zeker en vast: lekker op de bank zitten met een dekentje en kerstfilms kijken! Elk jaar verschijnen er zoveel kerstfilms waar de romantiek van afdruipt. De eerste van het jaar is een feit: Holidate en het laat niets aan de verbeelding over.

De cast 

In de film Holidate spelen Emma Roberts (29) en Australiër Luke Bracey (31) de hoofdrollen. Emma Roberts kennen we van We’re the Millers. Luke Bracey kenne we dan weer van Point Break. Ook Kristin Chenoweth (Bewitched) en Frances Fisher (Titanic) spelen een rol in deze film. De film is geregiseerd door John Whitesell, ook de regisseur van Big Momma’s House 2.

Samenvatting

Holidate speelt zich af in Chicago en vertelt het verhaal van Sloane (Emma Roberts) en Jackson (Luke Bracey). Sloane is het beu dat haar familie altijd maar weer vragen heeft over waarom ze single is. Ze vindt dat haar familie zich te veel moeit.

Tegelijkertijd speelt zich Jackson’s verhaal af. Jackson is een golfspeler die Kerstmis doorbrengt bij de familie van zijn vriendin. Nu ja, vriendin… Ze zijn op een aantal dates geweest, maar voor haar is het precies al allemaal zeer serieus. Hij schrikt daar van hoe serieus zij denkt dat het is en rent daarom weg. Hij moet nog wat bekomen van deze break-up, maar vooral van hoe zijn ‘vriendin’ zo aanhankelijk was.

Wanneer Sloane haar kerstcadeau gaat omruilen, ontmoet ze Jackson. Ze zijn het alletwee beu dat ze alleen zijn en willen nieuwjaarsavond graag doorbrengen met iemand, maar dan zonder enige verplichtingen. Zo is het concept Holidate geboren. De twee maken een overeenkomst om nieuwjaarsavond samen door te brengen, zonder enige verplichting. Al snel herbekijken ze hun deal en beslissen ze om elke feestdag samen door te brengen, zolang ze beiden single zijn.

Nu heeft Sloane dus iemand om mee te brengen naar haar familie op feestdagen. Toch blijft haar moeder zich maar moeien met haar liefdesleven. Haar moeder heeft maar één doel: Sloane aan een relatie helpen.

Verdict

De film probeert hier en daar wel grappig te zijn, maar slaat soms de bal compleet mis. Zo worden er grapjes gemaakt over kanker, iets wat toch helemaal niet grappig is. Dat is dan ook bij veel kijkers in het verkeerde keelgat geschoten.

Verder wordt Holidate bestempeld als een romantische komedie, ondanks dat die romantiek toch ontbreekt. Deze film krijgt dan ook een heleboel negatieve reacties, maar als jij graag naar dit soort films kijkt dan is het zeker een must-watch! Ga dus maar gezellig op de bank zitten en zet je Netflix aan en relax. Geniet van de eerste kerstfilm dit jaar.

Holidate: 1h43mins, te bekijken op Netflix.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.