Logo-youngadults-site

Achter de schermen bij ‘Shadowhunters’

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

shadowhuntersVan de week dook deze nieuwe video op over de veelbesproken serie Shadowhunters van de Amerikaanse zender ABC. Twee minuten vol backstagebeelden, beelden uit de serie en de acteurs die in het kort vertellen wat er in de serie gaat gebeuren!

Oké, ik ga iets opbiechten: doodsbang ben ik voor deze serie. De Kronieken van de Onderwereld is één van mijn favoriete boekenseries en dat betekent dat ik extra gevoelig ben voor dingen die ze misschien fout doen. Maar daarbij komt nu ook nog eens dat ik nou niet bepaald sta te springen om wat er tot nu toe is uitgekomen van deze serie.

Ik ben deze video dan ook gaan kijken met klamme handjes, al doe ik wel mijn best om alle nieuwe beelden een eerlijke kans te geven. Het viel me dan ook mee. Na korte filmpjes die we een aantal weken terug te zien kregen op Snapchat zat mijn angst voor deze serie helemaal door het dak, want man – daar kreeg ik pas echt de rillingen van. Flitsen, vonken, die speciale effecten zijn niks voor mij, zeker niet in die hoeveelheid.

Die speciale effecten waren gelukkig een stuk minder in dit filmpje, wat zeker positief is. Je kan helaas wel goed zien wanneer er dingen met de computer gedaan worden, zoals het stuk waar Clary verdwijnt en op een andere plek weer verschijnt, of het shot waar Jace een demon in vlammen op laat gaan. Maar het is natuurlijk een nieuwe serie met een budget dat waarschijnlijk niet al te hoog is, dus daar kan ik overheen komen.

Dan het verhaal. Wat er in dit filmpje door de acteurs wordt verteld, komt goed overeen met de boeken. De personages zijn wat ouder en doen andere dingen in het leven dan misschien geschreven staat, maar voor nu lijkt het alsof zich aan de belangrijkste lijn van Stad van Beenderen gaan houden: Clary komt erachter dat ze een schaduwjager is en alles in haar leven veranderd drastisch. Punten aan het scoren, ABC. Houden zo (alsjeblieft? Ja, oké, dankjewel!).

Maar dan een van de dingen die me nog wel het meeste dwarszit: de cast. Over de afgelopen maanden heb ik me bij iedereen neer kunnen leggen, ook al was ik in het begin fel tegen vrijwel iedereen. Groot fan van Jamie Campbell Bower, sorry Dominic-fans. De beelden die we tot nu toe voorgeschoteld hebben gekregen, hebben geholpen bij mijn veranderde beeld van de cast, behalve voor één personage. En laat dat nou nét het hoofdpersonage zijn… Ik kan me absoluut niet vinden in Katherine McNamara (Sonya, The Scorch Trials – 2015) als Clary. Ik vind Kat zelf heel leuk en in de backstagebeelden vind ik haar persoonlijkheid hartstikke leuk. Ze past in de groep, gaat leuk om met de fans. Maar als Clary? Dat beeld klopt voor mij gewoon niet! Ze is teveel een poppetje, om het zo maar te zeggen. Te mooi en te breekbaar voor wat Clary moet zijn. Zelfs in de beelden waarin Kat haar een vechter noemt, zie ik dat niet terug. Sorry Kat, voor mij ben je het gewoon niet…

Al met al heb ik nogal gemengde gevoelens over dit filmpje en de hele serie. Ik weet gewoon niet wat ik ervan moet verwachten. Wat zijn jouw gedachtes over deze nieuwe serie? Ben je alleen maar enthousiast, of heb je er net als ik stiekem toch een beetje je vraagtekens bij? We wachten het maar af – dinsdag 12 januari 2016 komt de eerste aflevering uit in Amerika! Nog even geduld dus! Maar wie weet, misschien krijgen we binnenkort wel nog meer beelden… Stay tuned!

Bekijk hier het filmpje: 

 

 

 

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Eline van den Berg

Eline van den Berg

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.