Logo-youngadults-site

Rowling onthult: Waarom haatten de Duffelingen hun neefje Harry?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Duffelingen

Waarom haatten de Duffelingen hun neefje Harry? JK Rowling heeft deze vraag beantwoord op haar nieuwe website Pottermore. Volgens haar hebben de “reactionary, prejudiced, narrow-minded, ignorant and bigoted” Duffelingen zo hun eigen redenen om een hekel te hebben aan hun neefje…

Harry zelf heeft er eigenlijk helemaal niets mee te maken! De oorzaak van hun anti-Harry-houding gaat een eind terug in de tijd, de tijd dat Lily en James nog aan het daten waren. Zoals we allemaal weten was Petunia vooral ontzettend jaloers op haar magische heksenzusje Lily. En tja, James was natuurlijk een tikkeltje anders dan de mensen om Petunia en Herman heen. Dat Herman en Petunia niet tegen “afwijkende” mensen kunnen, dat is ons allemaal wel duidelijk natuurlijk.

Oom Herman had vooral een hekel aan James, omdat hij toch wel erg eigenaardig was. En zelf vond James het maar wát leuk om Herman op de (bezem)kast te jagen! Zo beschreef hij zijn racebezem toen Herman hem vragen stelde over zijn auto. En toen Herman vaststelde dat de tovenaars en heksen waarschijnlijk allemaal van de bijstand leefden, vertelde James over Goudgrijp en alle bergen goud die daar opgeslagen liggen. Herman voelde zich in het ootje genomen en deze dubbeldate eindigde met het naar buitenstormen van Petunia en een briesende Herman.

Nadat haar zus Lily was overleden voelde Petunia zich verplicht om haar neefje op te voeden, maar ze heeft nooit volledig achter haar eigen beslissing gestaan. Dit resulteerde in het afreageren van haar eigen frustraties op Harry. Oom Herman had vooral een hekel aan Harry, omdat hij zo ontzettend op zijn vader leek. Dit herkennen we natuurlijk wel, want ook onze favoriete Zweinstein leraar Sneep had een gruwelijke hekel aan Harry om diezelfde reden!

Aan het eind van de Harry Potter boekenserie neemt Harry afscheid van zijn oom en tante, voorgoed. En op het moment dat hij zijn tante de hand schudt, heeft hij het gevoel dat ze hem iets wilde zeggen. Vooral dit fragment heeft tot een hoop speculaties geleid onder de Potterfans. Wat wilde ze hem zeggen? Rowling heeft nu verteld, dat Petunia zich op dat moment realiseerde dat ze toch nog een diep weggestopte liefde voor haar overleden zusje voelde. Ze zou nooit meer in Harry’s ogen kunnen kijken, de ogen die zoveel op die van haar zusje leken. Dit zou haar bijna teveel geworden zijn op het moment dat Harry haar de hand schudde, maar ze hield zich “sterk”.

Een achtste boek zit er niet meer in, maar gelukkig weet Rowling ons telkens weer te verrassen met nieuwe informatie, een nieuw toneelstuk én een nieuwe film (Fantastic Beasts and where to find them). Genoeg om de fans mee te vermaken voorlopig.

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Eline van den Berg

Eline van den Berg

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Rowling onthult: Waarom haatten de Duffelingen hun neefje Harry?

  1. Hmm, op zich was dit toch allang wel bekend? :/

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.