Logo-youngadults-site

Column Chinouk Thijssen: What not to say to a writer

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

chinouk thijssen - blindelings - hij is van mij - scelta publishing 1Sommige reacties hoop je gewoon niet te krijgen, zeker niet face to face. Ik noem er een paar in de categorie what not to say to a writer.

Awkward
‘Ik heb je boek gelezen.’ Gevolgd door een lang stilzwijgen. Ik durf niet uit mezelf te vragen wat diegene ervan vond.

‘Ik heb je boek uit. Er staat een fout in.’
Of: ‘Grappig hoor, dat je boeken schrijft. Ik zou ze zelf alleen nooit lezen. De verhalen trekken me niet zo.’
‘Ik vond je boek niks. Heb het na het eerste hoofdstuk dichtgeslagen.’
Awkwaaaaaard! Ik bedoel, het kan zijn dat je dat vindt, maar wie zegt dat nou?

Seriously
‘Leuk dat je nieuwe boek uit is. Weet je welk boek ik graag wil lezen? De nieuwe Fifty shades, mijn lievelingsreeks!’
Of: ‘Zo, je schrijft boeken? Ik hou niet zo van lezen.’ Ik kan me herinneren dat ik letterlijk een paar minuten stil ben geweest. Hoe. Kan. Dat?!
‘Wie heeft je boek geschreven?’ Ehm…

Cliché
Waarschijnlijk heel herkenbaar voor de meeste schrijvers: ‘Wanneer ga je een boek over mij schrijven?’
‘Heb je ideeën nodig? Ik kan je wel helpen.’
Het hele ding van een schrijver is dat er altijd genoeg inspiratie is. Alleen erg weinig tijd. In mijn hoofd ben ik al minstens tien boeken verder.

We zijn gewoon mensen, je kunt met ons over het weer praten, over alle moorden van de afgelopen week of over wat je hebt gegeten. We bijten niet, alleen als je dat wilt. Je mag ons aanraken, maar alleen een schouderklopje is prima. Verder hoef je over de boeken alleen maar ‘wat leuk’ te zeggen. Of helemaal niks. We hoeven er niet over te praten. Het hoeft niet ongemakkelijk te zijn. We zijn best leuk en aardig eigenlijk…

 

Chinouk Thijssen (1983) is auteur van young adultthrillers, freelance redacteur en social mediamarketeer. Begin dit jaar kwam haar YA-thriller Blindelings (februari 2015) uit bij Scelta Publishing. Onlangs verscheen haar nieuwe thriller Hij is van mij. Op de laatste dinsdag van de maand verschijnt van haar hand een column.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen (1983) is de auteur van Fataal spel en de Truth or Dance-trilogie. Naast het schrijven van youngadultthrillers werkt Chinouk als freelance corrector. Op dit moment wordt er gewerkt aan het filmscript van Fataal spel.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.