Logo-youngadults-site

Even voorstellen: nieuwe recensent Femke van de Griendt

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Foto Femke zwartwit - verkleindHet is jullie vast niet ontgaan dat we uitbreiding zochten van ons team recensenten. Met veel enthousiasme stuurden jullie proefrecensies is en pfoee… wat was het lastig om een keuze te maken! Daarom hebben we besloten niet twee maar drie boekrecensenten aan ons team toe te voegen. Vandaag stellen we Femke van de Griendt aan jullie voor.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Mijn dagen zijn altijd te kort aangezien er zo veel leuks te doen is! Ik zit in de 4de klas van het gymnasium en volg het profiel Economie & Maatschappij met kunst als keuzevak. Bovendien ga ik met veel plezier eens per week naar de bijeenkomsten van de debatclub bij ons op school. Ik doe mee aan debatevenementen, toernooien en wedstrijden en ben ook een trouwe bezoeker van boekevenementen. Daarnaast doe ik vijf keer per week aan wedstrijdzwemmen. Om iets bij te verdienen (mijn goed gevulde boekenkast is niet vanzelf ontstaan!) pas ik af en toe op op kinderen in de buurt. Maar de leukste ontspanning is natuurlijk lezen en (daarover) schrijven!

Wat is je favoriete subgenre?
Binnen het Young Adultgenre lees ik het liefst thrillers en romans (contemporary). Ook houd ik van dystopie. Fantasy is echter niet mijn ding, dat is veel te onrealistisch voor mij. Ik kijk ook (boek)verfilmingen want een vergelijking kunnen maken is altijd leuk, maar ik lees altijd eerst het boek (dat vaak ook beter is dan de film). Soms lees ik ook iets buiten mijn doelgroep: thrillers en romans voor volwassenen bijvoorbeeld kunnen ook heel leuk zijn. Onderdeel van het zware leven van een (bovenbouw)scholier is uiteraard ook het lezen van literaire boeken, die – werkelijk waar – best leuk kunnen zijn.

Wat is je favoriete auteur en/of boek?
Mag ik alles opnoemen?! Voor zover ik kan kiezen noem ik de boeken wel in volgorde. Ik vind Ik geef je de zon (Jandy Nelson) een heel mooi boek, net als de jeugdromans Perenbomen bloeien wit (Gerbrand Bakker) en Gebr. (Ted van Lieshout). Qua thrillers houd ik van de Nederlandse auteurs Mel Wallis de Vries, Mirjam Mous, Cis Meijer, Eva Burgers, Natasza Tardio, Daniëlle Bakhuis en ook Moordgriet (Inge Bergh) vond ik erg spannend! De Hongerspelen-trilogie (Suzanne Collins) zijn mijn favoriete dystopische boeken. Tot slot las ik laatst een heel interessant en inspirerend boek: The gospel according to Larry (Janet Tashjian).

Waarom wilde je graag voor Young-adults.nl recenseren?
Ik ben erg trots op mijn liefde voor lezen en uit dit graag. Dat doe ik sinds een jaar op mijn blog Femke leest!, waar ik over allerlei boekgerelateerde onderwerpen schrijf. Maar wat is er nou leuker dan samen met andere creatieve, schrijvende boekenwurmen te schrijven voor een groot en veelzijdig platform voor lezers met dezelfde interesses? Ik lees de artikelen op de site altijd met veel plezier en het leek me ongelooflijk tof om daarvoor te mogen schrijven.

Ik deel mijn mening graag met zo veel mogelijk mensen om anderen net zo enthousiast te maken als ik zelf ben over boeken en lezen. Ik vind recenseren leuk omdat ik ervan overtuigd ben dat kritisch naar een boek kijken heel leerzaam is voor wanna be-schrijvers, zoals ikzelf. Bovendien krijg ik als recensent bij young-adults.nl ook nog eens begeleiding om mezelf te ontwikkelen en ik denk dat dat mij verder kan brengen in het leven!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Alex Hoogendoorn

Alex Hoogendoorn

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.