Logo-youngadults-site

Blossom Books & Best of YA Books present: YALFEST 2016

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

YALFEST 2016-Blossom books-Best of YA

YA-uitgeverijen Blossom Books en Best of YA organiseren YALFEST 2016: Young Adult Literature Festival. Het event vindt plaats op zondag 24 april 2016 in de Winkel van Sinkel in Utrecht. Ten minste vier grote buitenlandse auteurs zijn erbij. Daarnaast worden er workshops gegeven en zijn er nog diverse andere leuke activiteiten.

Unieke samenwerking
Susanne Diependaal (uitgeverij Best of YA) en Myrthe Spiteri (junior-uitgever Blossom Books) staken de koppen bij elkaar voor een mogelijke samenwerking, wat leidde tot dit event. 
Susanne Diependaal: ‘Nadat zowel Blossom Books als wij een paar keer een event hebben georganiseerd, waren we ervan overtuigd dat we samen een veel grootschaliger event kunnen opzetten. Samen beslaan we meer dan de helft van de Nederlandstalige YA-markt en hebben we de grootste online YA-community’s. Tijd dus om dit om te zetten in onze gezamenlijke droom: een groots event voor en door YA-booklovers.’ 
Het festival is geïnspireerd op de vele events die in het buitenland voor de young adult-lezers worden georganiseerd.

Programma

Het event bestaat uit een plenair auteursprogramma in de grote zaal, een workshopgedeelte met een divers aanbod aan creatieve workshops en een activiteitenhal waar onder andere TUIG Literaire Tattooshop, Post op Pootjes, Versjes van Lars en een live illustrator aanwezig zullen zijn. Ook kunnen er boeken gekocht worden.
Myrthe Spiteri: ‘Met dit unieke event bieden wij onze lezers een moment om internationale auteurs te ontmoeten, workshops te volgen én met elkaar over boeken te praten. We hebben goed geluisterd naar hun wensen en gekeken wat in het buitenland werkt.

De auteurs worden dit najaar bekendgemaakt, maar wel is al bekend dat Tom Ellen & Lucy Ivison te gast zijn. Zij schreven de zomerhit Lobsters. Een extreem awkward liefdesverhaal en volgend jaar komt het vervolg uit. Samen zorgt dit voor de ideale mix om er een bijzondere dag van te maken.
Sandra van Mook: ‘Reken er maar op dat het grote namen zijn. Deze auteurs zijn enorm populair en we weten zeker dat de fans staan te trappelen om hen te ontmoeten.’

Praktisch
Het programma duurt van 11.00 uur tot 17.00 uur. De eerste early bird-kaarten kosten € 37,50 per stuk, daarna wordt het event € 42,50. Dit is onder andere inclusief lunch, goodiebag met onder andere een spiksplinternieuw boek van één van de twee uitgeverijen, fotomoment met de auteurs, bookplates met handtekeningen van alle aanwezige auteurs, toegang tot de workshops én alle andere activiteiten. De kaartverkoop start op 1 oktober 2015.

 

Are y’all going?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Alex Hoogendoorn

Alex Hoogendoorn

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.