Logo-youngadults-site

Grisha-auteur Leigh Bardugo bezoekt Nederland

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

six of crows-leigh bardugo-the grisha trilogy-blossom booksGrisha’s opgelet! Van 30 oktober tot 2 november is Grisha-auteur Leigh Bardugo in Nederland om bij de release party van haar nieuwste boek, Six of Crows, aanwezig te zijn. Met de Magic and Mayhem-tour reist Bardugo o.a. door De Verenigde Staten, Canada en Europa om Six of Crows te promoten. Dit is de eerste keer dat Bardugo Nederland zal bezoeken.

Nieuw verhaal, bekende wereld
Six of Crows (Nederlandse titel nog niet bekend, verschijningsdatum 2 november 2015) zal zich wederom afspelen in de wereld die Bardugo in haar eerste trilogie opbouwde. Wel zal het boek een geheel nieuwe verhaallijn en nieuwe hoofdspersonen bevatten. Waar Ravka, het land waar De Grisha-trilogie zich afspeelde, losjes was gebaseerd op een Tsaristisch Rusland, liet Bardugo zich voor Six of Crows, dat zich afspeelt in Ketterdam, inspireren door een zeventiende eeuws Amsterdam. Vooralsnog zal Six of Crows een serie worden bestaande uit twee delen.
In Ketterdam is alles te koop, als je maar bereid bent om te betalen. Niemand weet dat beter dan crimineel wonderkind Kaz Brekker. Hij krijgt een opdracht aangeboden die levensgevaarlijk is, maar hem meer geld oplevert dan hij ooit had kunnen dromen. Kaz vertrekt met een team dat op het eerste gezicht een bij elkaar geraapt zooitje lijkt: een op wraak beluste ex-gevangene, een gokverslaafde scherpschutter, een van huis weggelopen rijkeluiszoon, een spion die als bijnaam ‘de Schim’ heeft en een Hartenwringer die haar magie vooral gebruikt om te overleven in een sloppenwijk.
De reis leidt de groep rechtstreeks naar vijandig Fjerda. Onderweg worden ze niet alleen belaagd door een rivaliserende bende, maar ook door Grisha die dankzij een mysterieuze drug een bijna onmogelijke, explosieve kracht hebben ontwikkeld. Kaz moet er alles aan doen om zijn opdracht te volbrengen – en er tegelijkertijd voor zorgen dat zijn bendeleden elkaar niet vermoorden.
Six of Crows wisselt tussen de perspectieven van deze zes personages en neemt je mee naar de uithoeken van de Grisha-wereld. Ieder personage heeft zijn eigen verhaal, dat Leigh Bardugo stukje bij beetje ontrafelt en op een fantastische manier door elkaar weeft.

De Grisha-trilogie

Bardugo debuteerde in 2012 met het boek Shadow and Bone (Schim & Schaduw, 2014), dat al snel New York Times Bestseller werd. De vertaalrechten werden aan meer dan 25 landen verkocht en de filmrechten werden onder optie genomen door Dreamworks, met David Heynman (o.a. Harry Potter) als verbonden regisseur. Het tweede en derde deel uit de Grisha-trolgie werden wederom New York Times bestsellers, waarvan de laatste ook op de USA Today-bestsellerlijst verscheen.

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Alex Hoogendoorn

Alex Hoogendoorn

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.