Logo-youngadults-site

Debuut Jandy Nelson mogelijk op witte doek!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

theskyiseverywhereWarner Bros en Di Novi Films hebben een optie genomen op de filmrechten van The Sky is Everywhere, de succesvolle Young Adultdebuutroman van Jandy Nelson die in 2010 verscheen. De hemel begint bij je voeten, de Nederlandse vertaling van The Sky is Everywhere, zal in Nederland half september in een Luxe editie bij Blossom Books verschijnen.

 

The Sky is Everywhere is vertaald in meer dan 20 talen en stond op de longlisted voor de Carnegie Medal (Britse prijs voor kinder- of  Young Adultboeken). Jandy Nelsons tweede boek, I’ll Give You the Sun, verscheen in het najaar van 2014 en kwam op nummer 8 binnen op de New York Times Bestseller List. Dit boek is in meer dan 29 talen verschenen, won de boek de Michael L. Printz Adward, een van ‘s wereld meest prestigeuze prijzen voor Young Adultliteratuur. Auteur Natalie Krinsky schrijft momenteel een script  voor de film I’ll Give You the Sun.

 

 

De hemel begint bij je voeten

Lennie Walker is zeventien, brengt haar tijd het liefst door met een boek en laat poëzie achter voor toevallige voorbijgangers. Als haar temperamentvolle zus Bailey plotseling overlijdt, komt ze er alleen voor te staan. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er opeens twee jongens die haar aandacht vragen – ondanks haar niet-bestaande voorgeschiedenis met de liefde.

Toby was het vriendje van Bailey, en Lennie en hij lijken als enige elkaars verdriet écht te begrijpen. Als Lennie in zijn ogen kijkt, kan ze haar zus soms weer zien. Joe is nieuw, komt uit Parijs en heeft een magische grijns en een ongelooflijk muzikaal talent. Voor Lennie zijn de jongens als de zon en de maan: bij de een vergeet ze haar verdriet, maar alleen de ander kan haar troosten. Alleen weet ze ook dat als de zon en de maan botsen, de hele wereld explodeert.

 

Nederlandse editie: De hemel begint bij je voeten | ISBN 978 90 206 7985 4 | hardcover | € 18,99 -verschijnt half september 2015
Engelse editie: The Sky is Everywhere | ISBN 978 90 206 3705 2 | paperback | € 12,50 -reeds verschenen

 

Ik geef je de zon

Jude en haar tweelingbroer Noah zijn op hun 13e onafscheidelijk, ondanks hun uiteenlopende karakters. Noah is introvert, tekent de hele dag en is in stilte verliefd op de buurjongen, terwijl Jude van de rotsen in zee springt, knalrode lippenstift draagt en genoeg praat voor hen allebei. Maar na een tragische gebeurtenis groeien Noah en Jude steeds meer uit elkaar. Drie jaar later spreken ze elkaar amper nog en lijkt hun band onherstelbaar beschadigd. Dan ontmoet Jude een eigenwijze, vreemde maar knappe jongen, die haar voorstelt aan iemand die haar hele leven (en dat van Noah) opnieuw omgooit. Het verhaal waarin de tweeling dertien is wordt door Noah verteld. De jaren daarna door Jude. Wat Noah en Jude zich niet realiseren is dat ze allebei maar de helft van het verhaal hebben, en dat hun wereld pas weer compleet zal zijn als ze elkaar terug weten te vinden.

 

Nederlandse editie: Ik geef je de zon | ISBN 978 90 206 7977 9 | hardcover | € 18,99 -reeds verschenen
Engelse editie: I’ll Give You the Sun | ISBN 978 90 206 3705 2 | hardcover | € 17,99 – reeds verschenen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Eline van den Berg

Eline van den Berg

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.