Logo-youngadults-site

6 Young Adult-films die zijn geflopt

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

6 young adult-films die zijn gefloptHet is geen oud nieuws dat er steeds meer Young Adult- films uitkomen. Als een YA-film aanslaat, dan slaat het goed aan. Maar helaas staan er tegenover elke Harry Potter, Katniss Everdeen of Bella Swan vijf Alex Riders. Niet elk tienerkarakter maakt een winstgevende sprong van het pagina naar het scherm.Hieronder vind je een overzicht van 6 Young Adult films die een flop waren.

 

1. The Mortal Instruments: City of Bones (2013)

Naast een lange titelis de wereld waarin Clary en Jace leven te ingewikkeld. Het is een wereld vol mythologische wezens die voor een maximale verwarring hebben gezorgd. Misschien waren non-diehards niet in de stemming in een les over mythologie terwijl net het nieuwe schooljaar weer begon.

 

the-mortal-instruments-city-of-bones

 

2. Ender’s Game (2013)

Het is onmogelijk om te vertellen hoeveel impact de controversiële opmerkingen van Card hebben gehad, maar ze hebben zeker niet geholpen. Zelfs als de film een succes was geweest, dan zouden ze nog niet wegkomen met een serie. In deel twee van het boek, Speaker For The Dead, reist een volwassen Ender duizenden jaren de toekomst in waardoor de originele cast niet zou kunnen meespelen in de vervolgfilm. Card heeft in totaal zestien Ender-boeken geschreven en elk boek volgt een ander karakter. Een serie was nooit een optie.

 

enders-game

 

3. The Golden Compass (2007)

De casting voor The Golden Compass was perfect. Nicole Kidman speelde de ijzige Mrs. Coulter, Daniel Craig de machtige Lord Asriel en Sam Elliot the Texan aeronaut Lee Scoresby. De voice-overs en plotting hebben niet geholpen met de toch al gecompliceerde plot. Het had meer kunnen zijn dan een saaie film. Toch heeft volgens Elliott de katholieke kerk de schuld dat er geen deel twee is gekomen. Ironisch voor een boekenserie die religie heeft aangevallen.

 

goldencompass

 

4. Beautiful Creatures (2013)

Vele mensen waren vanaf het begin niet enthousiast over de film. Het publiek was er niet van overtuigd dat ze de film moesten zien. Ondertussen hadden de diehardfans problemen met de cast die niet nog steeds niet wegging nadat ze de film hadden gezien.

 

beautifulcreatures

 

5. Eragon (2006)

Ripping off Star Wars was misschien niet de ergste commerciële strategie of een ongewone impuls van een schrijver. Maar veel van Aragon is een na vertelling van A New Hope. Totaal iets andersvoor de fans die altijd hebben gewenst dat één van de hoofdslechteriken werd geïsoleerd van de andere karakters.

 

eragon

 

6. The Spiderwick Chronicles (2008)

Alle vijf  installments werden behandeld in één film waardoor het geen serie kon worden. Tenzij ze Beyond The Spinderwick Chronicles hadden verfilmd. Had gekund als de film het ietsjes beter had gedaan.

 

spiderwick chronicles

 

Vond jij deze films ook een flop? 

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Eline van den Berg

Eline van den Berg

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.