Logo-youngadults-site

5 boekverfilmingen die je niet mag missen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Vond jij de verfilmingen van The Hunger Games om te smullen? Heb jij genoten van de Divergent-films? Antwoordde jij minstens één keer ‘ja’, lees dan gauw verder welke vijf boekverfilmingen je absoluut moet zien.

1. An Ember in the Ashes – Sabaa Tahir
Vuur en as - de heerschappij van de maskers - sabaa tahir - an amber in the ashesAfgelopen maandag plaatsten we een artikel over dit boek. Het verschijnt dit najaar namelijk in Nederlandse vertaling bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff! Maar wist jij al dat het boek ook verfilmd wordt?
Leuk feitje: de rechten voor de verfilming waren nog voor verschijnen van het boek verkocht aan Paramount Pictures. Tahir maakte voor de verfilming een miljoenendeal met de filmproducent. De rechten zijn overigens verkocht aan 24 landen.

2. Monument 14 – Emmy Laybourne
In november 2012 tekende Laybourne het contract voor de verfilming van het eerste boek in de gelijknamige trilogie: Monument 14. De vervolgdelen, M14: Sky on Fire en M14: Savage Drift zijn inmiddels al uit en boy de boektrailers zijn zo goed dat je bijna verwacht dat het filmtrailers betreft. Maar nee, voorlopig is slechts de eerst verfilming nog in productie, al laat die nog even op zich wachten.

3. Shadow and Bone – Leigh Bardugo
leigh bardugo - schim en schaduw - grisha - blossom books - young-adults.nlDit eerste deel in de Grisha-reeks verscheen in juni 2014 bij Blossom Books als Schim en Schaduw. Inmiddels zijn alle boeken al te koop in Nederland en staat er een nieuw boek van Bardugo op de planning voor najaar 2015: Six of Crows. De verfilming van Shadow and Bone komt uit via Dreamworks en wordt geproduceerd David Heyman (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban).

4. The 5th Wave – Rick Yancey
De hoofdrol in deze science fiction thriller is voor de Chloe Grace Moretz die de vertolking doet van de 16-jerige Cassie Sullivan, die te maken krijgt met het einde van de wereld en alle onbekende krachten die erachter schuil gaan. De Nederlandse release date voor de verfilming staat vooralsnog op 28 januari 2016.

5. Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children – Ransom Riggs
miss peregrines home for peculiair children - de bijzondere kinderen van mevrouw peregrine - ransome riggs - young-adults.nlLast but not least krijgen ook De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine een plekje op het witte doek. Niemand minder dan Tim Burton is de regisseur van dit bijzondere YA-boek. Het is nog even wachten, maar op 3 maart 2016 draait de film bij ons in de bioscopen.

 

Welke films ga jij bekijken?

 

 

 

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Alex Hoogendoorn

Alex Hoogendoorn

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.