Logo-youngadults-site

*spoiler alert* J.K. Rowling bevestigt fantheorie over Perkamentus

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

jk rowling - harry potter - pottermore - dumbledore - fan theory - young-adults.nlAls er iemand goed is in het nieuwgierig houden van haar fandom, dan is het J.K. Rowling wel. Met haar interactieve gamewebsite Pottermore houdt ze de wereld van Harry Potter levend door onder andere nieuwe informatie te verstrekken. Maar ook op social media is ze actief. Op Twitter beantwoordt ze geregeld vragen van fans en nu blijkt dat *tromgeroffel* een fantheorie over Dumbledore (Perkamentus) hartstikke waar is!

‘To the well-organized mind, death is but the next great adventure’

De fantheorie stond al een tijdje online en was zoals gebruikelijk erg gecompliceerd. To make a complicated theory simple: Albus Dumbledore (Perkamentus) is de verpersoonlijking van de Dood.

De theorie gaat terug naar het tovernaarsprookje The Tale of the Three Brothers over de gebroeders Peverell die beloningen verdienen voor het te slim af zijn van de Dood: de onverslaanbare Elder Wand, de Resurrection Stone die mensen tot leven wekt en de Invisibility Cloak. Ook wel de Deathly Hallows genoemd, zoals de titel die het laatste HP-boek draagt.Albus-Dumbledore-Wallpaper-hogwarts-professors-32796178-1024-768Voldemort is de oudste broer, aangezien hij is vermoord in zijn bed door iemand die de Elder Wand zocht. De middelste broer is Snape, die het meisje met wie hij hoopte ooit te trouwen terugbracht uit het dodenrijk. Tenslotte is de jongste van de drie Harry Potter, die aan de dood ontsnapte met de Insivibility Cloak, voordat hij de Dood begroette als een oud vriend. Volgende Tumblr user die de theorie plaatste, is Dumbledore de Dood: ‘He greeted Harry at King’s Cross and was the one behind Snape and Voldemort’s death….He’s the one who gave Harry the invisibility cloak too…And he had the stone and the wand too.’

Harry Potter laat J.K. Rowling maar niet los
In een oud interview met Oprah Winfrey zei ze: ‘I couldn’t stop. I don’t think you can when you’ve been involved with characters for that long. It’s all in there still’ En boy, it is. Zo leerden haar Twitter-Q&A’s ons dat ze bij Hufflepuff zou zitten, dat ze spijt heeft dat ze personage Fred Weasly (Wemel) vermoordde en dat Moaning Myrthle (Jammerende Jenny) eigenlijk Myrtle Elizabeth Warren heette. 

De volledige naam van Moaning Myrtle heeft overigens niets te maken met de Unites States Sentator Elizabeth Warren. Rowling: ”Elizabeth’ is just one of those classic Britisch middle names. I already knew her surname was ‘Warren’.’ Die achternaam is volgens haar een passende naam voor de periode waarin waarin Myrtle leefde (1929-1943).
Dat ze de personages en de wereld uit Harry Potter maar niet los kan laten, merken ook wij. Ze heeft zelfs iets laten vallen over een American School of Wizardy. We worden toch zo enthousiast van deze inspirerende vrouw!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Alex Hoogendoorn

Alex Hoogendoorn

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.