Logo-youngadults-site

Seeker van Arwen Elys Dayton

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Seeker

Ended soon

SeekerVolgens mij werd ik vooral nieuwsgierig naar dit boek omdat het om Schotland zou gaan. Nou ja, daar speelt het zich deel af, je ziet er niet zoveel van, helaas. De rest van de achterflap klonk zowel spannend als mysterieus. Een boek dat ik niet kon laten liggen.

Beschrijving van het boek
Quin, Shinobu en John ondergaan in Schotland al jaren een intensieve training om een Zoeker te worden. In tegenstelling tot John ronden Quin en Shinobu die succesvol af. Wanneer de twee echter de eed hebben afgelegd die hen tot een echte Zoeker maakt, komen ze erachter dat het nobele doel dat ze dachten na te streven, niet meer bestaat. Quin en Shinobu besluiten te vluchten om hun lot te ontlopen en kiezen allebei hun eigen pad. John is echter op zoek naar hen en de waardevolle athame die de Zoekers gebruiken, om recht te zetten wat er in het verleden met zijn familie is gebeurd. De allesbeslissende strijd om gerechtigheid barst los en Quin zal haar pad voor de toekomst moeten kiezen.

Lange aanloop
Seeker is een boek waar ik de tijd voor moest nemen om goed in te komen. Het heeft een best lange aanloop om op het punt te komen waar het met de achterflap kruist en het hele gebeuren rondom het seeker zijn wordt lange tijd niet toegelicht.

Dat laatste was op zich niet heel storend, omdat Quinn en Shinobu dat ook niet weten. John dan weer wel deels dan, al kan hij er nog niets mee. En dat niet alles gelijk duidelijk is, maakte me ook nieuwsgierig naar wat het drietal te wachten staat.

Personages
Wat ik enerzijds heel goed aan dit boek vond was de wijze waarop John van ideaal vriendje naar vreselijke badguy gaat. Ik ben hem echt gaan verafschuwen! Terwijl hij eerst zo leuk en aardig was. En ik voelde met hem mee, tot een bepaald moment dan, toen werd hij verschrikkelijk. Die omslag vond ik best goed, omdat het heel geleidelijk gaat en hij lijkt er in eerste instantie ook een goede reden voor te hebben. Z’n gedrag is een tijdje logisch, maar naar mate het verhaal vordert, vind ik het vooral een verwend en irritant jongetje worden.

Hoewel ik John dus niet zo’n fijn personage vond, waren de overige personages wel leuk! Quinn die voor zichzelf probeert op te komen en Shinobu die een held wil zijn maar niet zo goed weet hoe en alles wat hij lijkt te proberen gaat mis. En dan is er nog de Jonge Vrees, haar vond ik denk het allerleukste. Ze is ontzettend mysterieus en ik hoop echt dat ze in deel twee meer aan bod komt. Volgens mij heeft ze het in zich om de hele loop van het boek om te gooien.

De wereld
De wereld van de Seekers vond ik gaaf: het idee van de held kunnen zijn, portalen en Vrezen. Daarnaast zitten er fijne futuristische trekjes in de steden, zoals een vliegend “huis” boven Londen en een soort brug waarin iedereen in verschillende lagen lijkt te wonen.

Kortom, leuk en spannend boek. Heel anders dan de meeste ya’s die ik op het moment gelezen heb. Het was een lekkere mix tussen fantasy en sci-fi. En nu maar wachten op deel twee.

 

Sterren: 4

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Maaike

Maaike

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.