Logo-youngadults-site

Heerlijke meidenroman bomvol romantiek

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Anna de French Kiss

Ended soon

Anna  de French KissAnna voelt zich doodongelukkig als haar ouders – en dan voornamelijk haar vader – haar naar kostschool in Parijs sturen. Ze had zich namelijk net verheugd op haar laatste jaar op school in Atlanta. Bovendien moet ze haar beste vriendin én een bijna-vriendje in de steek laten. Ze kan nota bene geeneens Frans! Haar dromen lijken in rook te zijn opgegaan, totdat ze al snel bevriend raakt met een hecht groepje leerlingen op haar nieuwe school: Meredith, Rashmi, Josh en … Étienne St. Clair, maar die heeft (helaas) al een vriendin. Maakt allemaal niet uit: St. Clair en Anna raken namelijk goed bevriend, en samen met haar vriendengroep leert ze de leuke kanten van het kostschool leven én Parijs kennen.

Heerlijke meidenroman
Stephanie Perkins heeft met dit boek een heerlijke meidenroman op de wereld gebracht. Het boek is lekker vlot geschreven, waardoor ik in eerste instantie niet in de gaten had dat ik al ver over de helft was… was ik niet net begonnen met lezen?

Wat een fijne bijkomstigheid is, is de geloofwaardigheid van de personages. Je leeft met ze mee. Anna en Meredith die allebei een crush op St. Clair hebben (ja, zelfs Anna die beweert dat dit niet het geval is), de over-de-top-verliefdheid van Rashmi en Josh die het begrip PDA (Public Display of Affection) niet lijken te kennen en St. Clair himself, die wel erg aantrekkelijk is. Als je begrijpt wat ik bedoel, natuurlijk.

Toph, Dave of St. Clair?
Omdat dit boek vol zit met heerlijke clichés – zo af en toe mogen die best wel voorbij komen – is het einde eigenlijk wel te voorspellen. Maar ik zal het spannend houden, want er zaten best wel wat momenten tussen dat ik even een momentje uit The Office had – je weet wel, dat ze in de camera kijken met een blik van: ‘wat is mij zojuist overkomen’. Haar relatie met Toph bijvoorbeeld. Of Dave, die niet zo geweldig is maar goed, of dan toch maar St. Clair?

Zoals je misschien al merkt zit de bijna altijd aanwezige love triangle ook in dit boek verwerkt. Wat mij eerlijk gezegd nogal stoorde. Anna en St. Clair (echt waar, Étienne, je hebt mij soms mateloos geïrriteerd) zijn beiden niet eerlijk bezig, en ik kan ook niet uitleggen ik welke zin ze niet eerlijk bezig zijn, want dan verklap ik het plot zo’n beetje. Ik weet wel dat ik tegen het einde aan wat geïrriteerder werd, ook al is dit een heerlijk leesboek.

Parijs, Stad van de Liefde
De achtergrond – Parijs, dus – speelt een toch wel grote rol. Het is immers niet voor niets de meest romantische stad. Kleine, aandoenlijke straatjes, romantische parken, knusse bioscopen… noem maar op, en het verschijnt in dit boek.

Ondanks mijn lichte irritaties, de soms té aanwezige clichés en de love triangle, is dit een schitterend boek waar je direct verliefd op wordt.

Ik geeft het boek drie sterren, want er waren bepaalde situaties te vermijden die het boek nóg leuker konden maken.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Sanne

Sanne

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.