Logo-youngadults-site

“It’s a girl!” Vijf koninklijke Young Adult boeken.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Ended soon

BabyPrincessJa hoor, hertogin Kate Middleton en prins William van Engeland hebben een dochtertje gekregen! De naam is nog niet bekend, maar er wordt natuurlijk hard gespeculeerd. Wordt het Alice? Charlotte? Elizabeth? Who knows! Zelf vind ik Kelsea wel wat hebben, *hint hint*.

Om het mooie nieuws te vieren, heb ik voor jullie een lijstje met vijf koninklijke Young Adult boeken die absoluut de moeite waard zijn om te lezen. Enjoy!

ThePrincessDiariesMegCabot1. The Princess Diaries / Dagboek van een Prinses – Meg Cabot (Deel 1)
“De veertienjarige Mia krijgt op een dag te horen dat haar vader, die gescheiden leeft van haar moeder, een echte prins is van een klein koninkrijk in Europa, en aangezien hij geen kinderen meer kan krijgen, wordt zij prinses van Genovia. Van haar grootmoeder krijgt zij lessen in het prinses-zijn. Mia verzwijgt alles, ook voor haar allerbeste vriendin Lilly, maar als de pers erachter komt, staat ze met een foto op de voorpagina van de krant en weet iedereen het.” – Bol.com

Een klassieker uit 2001! In hetzelfde jaar is de film verschenen met Anne Hathaway in de hoofdrol. Zeker de moeite waard om eens te lezen.

The Escape of Princess Madeline Kirstin Pulioff2. The Escape of Princess Madeline – Kirstin Pulioff (Deel 1)
“The Kingdom of Soron is known for many things: its rolling landscape, haunting history, fiery sunsets, and beautiful princess. Princess Madeline woke on her sixteenth birthday to realize that her future had been planned out, a life full of privilege, royalty, and boredom… a life with a husband and knight champion that she did not choose. Using her charm, strength, and stubbornness, she defies the King at every turn, determined to keep her freedom on her terms.

But freedom quickly turns to disaster as she finds herself seized by a group of wandering bandits. The kingdom is in turmoil over her capture—her Knight Champion eager to prove himself, a group of dedicated suitors determined to win her hand, and a group of exiled wizards joining forces in the hunt to rescue her. Follow Princess Madeline in this adventure to find freedom and love.” – Goodreads

Het leven van een prinses gaat niet altijd over rozen. Prinses Madeline is er gewoon vandoor gegaan, om zich vervolgens in de nesten te werken. Ik ben benieuwd!

The Orphan Queen Jodi Meadows3. The Orphan Queen – Jodi Meadows
“Wilhelmina has a hundred identities.

She is a princess. When the Indigo Kingdom conquered her homeland, Wilhelmina and other orphaned children of nobility were taken to Skyvale, the Indigo Kingdom’s capital. Ten years later, they are the Ospreys, experts at stealth and theft. With them, Wilhelmina means to take back her throne.

She is a spy. Wil and her best friend, Melanie, infiltrate Skyvale Palace to study their foes. They assume the identities of nobles from a wraith-fallen kingdom, but enemies fill the palace, and Melanie’s behavior grows suspicious. With Osprey missions becoming increasingly dangerous and their leader more unstable, Wil can’t trust anyone.” – Goodreads

Dit boek is verschenen in maart 2015 en ik moet zeggen dat de flaptekst mij enorm nieuwsgierig maakt. Een prinses die haar kroon komt opeisen, heerlijk toch?

DeKroonVanDeTearling4. The Queen of the Tearling / De kroon van de Tearling – Erika Johansen
“Op haar negentiende verjaardag begint prinses Kelsea Glynn haar gevaarlijke reis naar het kasteel waar ze geboren is. Ze komt haar kroon opeisen. Achttien jaar lang werd het koninkrijk geregeerd door Kelsea’s oom, een marionet van de Rode Koningin, die het buurland Mortmesme al decennia tiranniseert.

Kelsea draagt de Tearlingsaffier, een juweel met immense magische krachten. Ze wordt beschermd door de Wachters van de Koningin, geleid door de raadselachtige en toegewijde Lazarus. Kelsea zal de ridders nodig hebben om te overleven. Haar vijanden zetten duistere moordenaars en duivelse bloedmagie in om te voorkomen dat zij gekroond wordt…” – Goodreads

En zo hebben we er nog één. Een stoere prinses die haar kroon komt opeisen. Er is onlangs een recensie over dit boek online gekomen en o boy wat staat dit boek al lang op mijn To Read-lijst.

De-selectie5. The Selection / De Selectie – Kierra Cass (Deel 1)
“Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.

Maar voor America Singer is de selectie een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten om een felle strijd aan te graan voor een kroon die ze niet wil. Maar dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.” – Goodreads

Eén van de bekendste boeken met een “Royal Touch”. Al is het hoofdpersonage hier geen prinses, ze is wél in de race om er één te worden. Dat telt ook, *knipoog*.

Benieuwd naar nog meer boeken met een koninklijk tintje? Neem eens een kijkje op Goodreads. Als je er eenmaal ééntje gevonden hebt die je leuk vind, krijg je vanzelf aanbevelingen. Succes!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Caithlin

Caithlin

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.