Logo-youngadults-site

Activiteiten in de YA Boekenweek

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Ended soon

YAboekenweek-LogoDit jaar komt het CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek), de organisatie die alle overkoepelende acties voor boekhandels en uitgeverijen organiseert zoals de Boekenweek, met een Young Adult Boekenweek genaamd Literatour. De invulling die het CPNB aan deze week gaf, was niet helemaal wat lezers, auteurs, boekhandels en uitgeverijen in gedachten hadden bij een Young Adult Boekenweek. Vandaar dat een verzameling van boekhandels en auteurs nu een alternatieve week houden genaamd de YA Boekenweek.

De YA Boekenweek bestaat uit verschillende evenementen die van 20 tot en met 27 maart gaan duren. Auteur Olga Hoekstra heeft daarnaast zelf het initiatief genomen om een YA NA BOOK TOUR te organiseren. Olga Hoekstra schrijft New Adult onder haar pseudoniem Lis Lucassen. Haar debuut in dit genre ‘Hitte’ verschijnt half maart bij Storm Publishers. Samen met o.a. mede-auteur Jen Minkman is Olga Hoekstra in de YA Boekenweek op verschillende plekken aanwezig om vragen te beantwoorden en boeken te signeren. Hieronder een overzicht van de activiteiten in die YA Boekenweek.

20 maart: Book Tour

Waar:
BoekenPlus
West Voorstraat 5
Oud-Beijerland (19:00)

Wat:
Je bent welkom vanaf 19:00. Om 19:30 begint er een paneldiscussie met young en new adultauteurs Eva Moraal, Jennefer Mellink en Jen Minkman. Lis Lucassen (pseudoniem van Olga Hoekstra) zal de paneldiscussie leiden en vragen stellen. (Heb je ideeën voor vragen? Laat ze in een reactie hieronder achter! Wij geven ze dan door aan Olga!)

Vanaf 20:00/20:15 begint het speeddaten met auteurs. Hierin kun je persoonlijk vragen stellen aan auteurs over schrijven en hun boeken. Na het speeddaten kun je nog rondkijken in de BoekenPlus en je boeken laten signeren door de auteurs.

Toegang:
Gratis

21 maart: Literatour Young Adult Boekenweek

Waar:
Boekhandel Donner
Coolsingel 119
Rotterdam (14:00)

Wat:
In het kader van de Literatour Young Adult Boekenweek organiseert Boekhandel Donner in Rotterdam op zaterdag 21 maart een serie aan activiteiten bij hun in de winkel. Zo komt het project ABCYourself.nl ontroerende of spannende stukken voorlezen, praten Jean Christophe Boele van Hensbroek (uitgeverij Lemniscaat), Marcel van Driel (YA auteur), Esmee de Heer (YA Bored to Death Bookclub) Myrthe Spiteri (uitgeverij Blossom Books) en Jessica Venema (Donner Boeken) over de nieuwste trends en boeken in de young adult literatuur en is er een mega ontmoetings- en signeersessie met Margaretha van Andel, Marcel van Driel, Tiny Fisscher, Wilma Geldof, Mireille Geus, Marco Kunst, Eva Moraal, Joyce Pool, Natasza Tardio, Helen Vreeswijk en Edward van de Vendel.

Toegang:
Gratis maar wel reserveren via reizenenjeugd@donner.nl

26 maart: Boekpresentatie Hitte van Lis Lucassen

Waar:
Boekhandel Verkaaik
Lange Tiendeweg 35
Gouda (19:00)

Wat:
De boekpresentatie van Hitte gaat eindelijk plaatsvinden op 26 maart. Hoewel het e-boek al vanaf 14 februari beschikbaar is, komt op 26 maart ook eindelijk het fysieke boek uit. Lisette Jonkman neemt het eerste exemplaar in ontvangst. Jij hebt de kans om vragen aan Natasja Storm, Lis Lucassen en Lisette Jonkman te stellen. Daarnaast is er gelegenheid om je boek te laten signeren. Ook is er een wedstrijd ‘wie komt er het zomers gekleed’ waarmee je een zomers pakket kan winnen. Naast taart eten is er dus genoeg leuks te doen.

Toegang:
Gratis maar wel opgeven via freya@stormpublishers.com. Vol is vol!

27 maart: YA Boekenweek Gala

Waar:
Boekhandel Stevens Hoofddorp
Nieuweweg 63
Hoofddorp (19:30)

Wat:
De eigenaren van boekhandel Stevens organiseren een echt gala! Stel je maar voor: een rode loper, fotografen, cosplay, goodiebag en een sale. Vanaf 19:30 is er een YA-optoch vanaf station Hoofddorp naar de boekwinkel. In de optocht gaat ook een koets mee. Onder iedereen die een kaartje koopt worden twee zitplaatsen voor in de koets verloopt. Is dat niet geweldig! Over de rest van de avond is nog het volgende bekend: Je kunt je eigen canvas-tas ontwerpen, er is een nail-art-workshop, een meet en greet met schrijvers, en een workshop maak je eigen boekenlegger. Verder is de avond nog even in mysterie gehuld, maar dit is natuurlijk al heel veel! Ook Storm Publishers is hier te vinden op deze avond!

Toegang:
5 euro. Kaartjes zijn via de site te verkrijgen.

Mochten wij horen van nog meer evenementen in de YA NA Book Tour dan laten we dat zeker horen!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Activiteiten in de YA Boekenweek

  1. Ik wil naar twee van de evenementen gaan, met een vriendin, maar kan ik ons dan allebei tegelijk opgeven of moet dat beide appart?

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.