Logo-youngadults-site

De strijd om de prins gaat verder in De Elite

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
De-eliteSelection-trilogieII voor web

Ended soon

De-eliteSelection-trilogieII voor webDe Elite gaat verder waar De Selectie eindigde. Van de 35 meisjes die streden om het hart van prins Maxon zijn er nog maar zes over, waardoor de strijd alleen maar feller is geworden. Ook America Singer zit nog in de race. Prins Maxon is dol op haar en dat weet ze, maar kan ze haar grote liefde Aspen zomaar achter zich laten? En bovendien: kan ze Maxon vertrouwen? Er zijn zo veel dingen die hij haar niet vertelt, zo veel dingen die ze nog niet weet, dat ze gewoon niet weet of ze wel koningin zou willen worden. En nu ze Aspen bijna elke dag als lijfwacht in het kasteel tegenkomt, wordt de keuze alleen maar lastiger…
America kan echter niet eeuwig blijven wachten. Maxon moet een keuze maken en meisjes naar huis sturen. Blijft hij wachten tot America haar keuze heeft gemaakt, of kan ze zich toch maar beter mengen in de strijd om het hart van de prins?
Maxon of Aspen?
Net zoals in De Selectie draait het in De Elite voornamelijk om de driehoeksverhouding tussen America, Maxon en Aspen. Voor wie moet America kiezen? De lieve, betrouwbare Aspen die ze al zo lang kent? Of toch de aantrekkelijke prins Maxon, die haar zo veel kan bieden, maar tegelijkertijd ontzettend veel voor haar verzwijgt? De relatie die America met beide jongens heeft wordt erg goed en geloofwaardig uitgewerkt. Als lezer leer je de drie hoofdpersonages op deze manier steeds beter kennen. Zo blijkt dat Maxons leven minder simpel is dan in eerste instantie lijkt: hij heeft flink wat geheimen voor de wereld, maar langzaam maar zeker leert America hem toch steeds beter kennen.
Wat alleen verschrikkelijk irritant is, is dat America gewoon niet weet wie ze moet kiezen. Op zich wel logisch, want door de manier waarop Kiera Cass beide mannen beschrijft, zou ik waarschijnlijk ook niet weten wie ik moest kiezen. Haar wispelturigheid zorgt er alleen wel voor dat er niet echt vaart in het verhaal zit. Het ene hoofdstuk kiest America voor Maxon, het volgende voor Aspen en het hoofdstuk daarna weer voor Maxon. Zo gaat dit het hele boek door, wat me op een gegeven moment toch wel een beetje begon te irriteren. Hopelijk maakt ze in De One, het laatste deel in deze trilogie, eindelijk haar keuze, al is het alleen maar zodat ze dan niet meer allebei die arme jongens aan het lijntje houdt.
Romantiek en rebellen
Naast de personages leer je in dit boek ook de dystopische wereld waarin America leeft steeds beter kennen. In het eerste boek werd er nog niet heel veel aandacht besteed aan de wereld buiten het paleis, maar langzaam maar zeker ontdekt America wat er nu eigenlijk allemaal aan de hand is en hoe de wereld zo heeft kunnen worden. Ook de rebellen blijven het paleis maar aanvallen (iets zegt me dat de verdediging daar niet zo heel geweldig is…), al blijft het wel een beetje onduidelijk wat ze daar nu precies mee willen bereiken. Toch geven deze aanvallen wel glimpjes van wat de personages nog te wachten staat in het volgende boek, dus ze maken zeker nieuwsgierig naar meer!
Afgezien van die aanvallen gebeurt er eigenlijk vrij weinig spannends in het verhaal. De wedstrijd om het hart van de prins gaat verder, meer mooie jurken worden gemaakt en er vinden geregeld romantische ontmoetingen plaats. Maar ondanks het gebrek aan actie leest het boek heerlijk weg en wordt het nergens saai. 
De Elite is dus niet ontzettend spannend, maar de ontwikkeling van de wereld waarin America leeft, de keuze die ze moet maken en de aanvallen van de rebellen zorgen er toch voor dat je dit boek het liefst in één dag uitleest. Ik ben erg benieuwd hoe deze trilogie afloopt en kan niet wachten op het volgende deel, dat gelukkig al is verschenen. Alleen America’s wispelturigheid begon me een beetje te irriteren in dit tweede deel, en daarom krijgt De Elite van mij 3,5 ster.
 
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Marije Kok

Marije Kok

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.