Logo-youngadults-site

Dwalen in de mist

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
laatsten

Ended soon

laatstenToen ik dit boek bij bol.com voorbij zag komen, was er nog geen cover beschikbaar, maar zelfs zonder de cover was ik geïntrigeerd door het verhaal. Een onheilspellende mist, verdwenen mensen en degene die er nog zijn, zijn gek geworden. Toen ik het boek ontving, bleek ik de cover ook gaaf te vinden! Het toont precies de sfeer van het boek: alleen in de mist.

Beschrijving van het verhaal
Op een winteravond wordt Sam verrast door een mysterieuze en dichte mist die binnen een paar seconden komt opzetten. Als de mist zich terugtrekt, is Sams leven voorgoed veranderd: op een handvol overlevenden na, sommige allesbehalve vriendelijk, is de stad helemaal leeg.

Schrijfstijl
Beginnend in dit boek, moest ik eerst even wennen aan het moderne taalgebruik waarbij je het gevoel krijgt dat alles wat gezegd wordt, cool en hip moet zijn. Ergens vond ik dat jammer, omdat het daardoor geen tijdloos boek is, anderzijds paste het ook wel weer bij het verhaal van Sam die in het nu leeft. De schrijfstijl van Isabelle Quinn wende snel en ik zat dan ook zo in het verhaal.

Spannend
Het boek begint eigenlijk gelijk spannend, eerst zit je nog in 1869, waar iets heel vreemds gebeurt en vervolgens zit je in het nu en volg je Sam die een winterstorm trotseert. Als hij besluit ’s avonds nog even naar buiten te gaan, gaat het compleet mis. Er komt namelijk een hongerige mist opzetten die iedereen om hem heen lijkt op te slokken. Er zijn nog wel enkele andere bewoners, maar daar zit duidelijk een steekje los.

Er wordt weinig losgelaten over waar de mist vandaan komt, waarom Sam er nog wel is en anderen niet en waarom de laatste overlevenden allemaal zo raar doen. Dat maakte de situatie waarin Sam zat spannend. Kan hij bijvoorbeeld zijn moeder terugvinden? En wat is het met de mist die als een muur blijft hangen?

Personages
Sam is de enige hoofdpersoon in het verhaal en vanaf het moment dat hij door krijgt wat de mist heeft gedaan, voel je het benauwde gevoel wat hij ook moet voelen. Ook de andere belangrijke bij-personages zijn goed uitgewerkt, tevens laat elk van hen zien wat het effect van de mist op hen is. Voor je het weet ben je krankzinnig en heb je geen idee meer wat je doet, zie daar maar eens vanaf te komen!

Twist
Ik had behoorlijk wat mogelijke scenario’s bedacht waardoor de mist ontstaan was en wat erin schuil zou gaan, maar toen de uiteindelijke ontknoping kwam, zat die niet bij mijn scenario’s. Dat vond ik leuk! Plus de twist was goed in elkaar gezet.

Eindoordeel
Het boekje was dun, waardoor je er zo doorheen bent, maar het is precies goed voor het verhaal dat zowel spannend als grappig en mysterieus is. De achterflap geeft een dystopisch tintje aan het boek, maar het fantasy genre past er meer bij. Zeker leuk om eens gelezen te hebben!

Aantal sterren: 4

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Maaike

Maaike

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.