Logo-youngadults-site

IJskoud weet je prima weer op te warmen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
ijskoud-9789401902977 VRK

Ended soon

ijskoud-9789401902977 VRKSydney heeft zin in het wintersporttripje met haar vriendengroep, een jaarlijkse traditie. Niet dat ze nou zo gek is op skiën. Nee, ze is vooral heel erg gek op haar beste vriend Kyler.
Kyler kan aan elke vinger twintig meisjes krijgen. Toch zou hij al die meisjes onmiddellijk aan de kant zetten voor Sydney. Maar dat doet hij niet, want zij verdient veel beter.
Wanneer ze samen vast komen te zitten in een sneeuwstorm, zijn Sydney en Kyler op elkaar aangewezen. Ze kunnen zich niet meer voor elkaar verbergen… met alle gevolgen van dien.

Jummie, jummie en eh… jummie
Als je dit boek gaat lezen een waarschuwing vooraf: grote kans dat je zult gaan lopen dagdromen, zwijmelen, zuchten en misschien zelfs kwijlen. Kyler is om op te vreten. Hij is de badboy der badboys, met het lichaam van een god en het hart van een engel. Ja dames, pas maar op.

Daar staat dan Sydney tegenover, die op sommige momenten zo heerlijk herkenbaar is dat ik er regelmatig even om moest glimlachen. Dol op boeken (tja, dan mag ik haar natuurlijk direct) nogal onhandig en zo koppig als een ezel.

Probeer nu deze twee personen even samen te zetten in een appartement, ingesneeuwd, terwijl er regelmatig hele bizarre en gevaarlijke ongelukken gebeuren. Ongemakkelijk en maf is het soms zeker, maar Sydney en Kyler samen zijn vuurwerk. Ze kunnen nauwelijks van elkaar afblijven, het enige puntje is dat ze dat allebei niet toe willen geven.

Geef hem een schop
Sydney en Kyler zijn overduidelijk stapelgek op elkaar. Iets wat hun vrienden allang weten en wat ook voor de lezer niet te missen valt.

Frustrerend genoeg lijken ze echter allebei vastbesloten om geen millimeter toe te geven en houden ze zich constant van de domme. In eerste instantie is dat nog wel grappig en begrijpelijk, later begon ik me eraan te ergeren. Het is haast alsof ze elkaar iedere keer maar weer expres verkeerd begrijpen, waardoor ze zichzelf en de ander belachelijk en onnodig kwetsen.
Regelmatig had ik wel in het boek willen kruipen om Kyler een schop te geven en Syd eens flink door elkaar te rammelen.

Stomende scènes
Met een New Adult van J. Lynn zijn de stomende scènes absoluut gegarandeerd. En hoe! Waar de meeste boeken stoppen bij de slaapkamerdeur gaat New Adult verder. De spanning tussen Kyler en Sydney blijft maar knetteren. Het is niet alleen maar sexy, maar ook verschrikkelijk romantisch. Warme dekens voor een openhaard, terwijl buiten de storm raast. Hoe kan een meisje dan nog last hebben van de kou buiten?

IJskoud is een ontzettend leuk boek, wat ik erg lastig weg te leggen vond.
Hier en daar vond ik het verhaal soms net een beetje te ver gaan, zo gebeuren er een aantal verdachte ongelukken en het wederzijdse onbegrip tussen Kyler en Sydney is wel eens irritant.
Van mij krijgt het boek 4 sterren en ik kan nu al niet wachten om een volgend boek van J. Lynn in mijn handen te krijgen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Kim

Kim

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.