Geplaatst op 2 Reacties

Yes! De YA Boekenweek komt er aan :)

YAboekenweek-Logo

YAboekenweek-LogoEindelijk! Er komt er EINDELIJK een young adult boekenweek aan. Hoe vet is dat?! Tja, dat hoef ik natuurlijk niet te vragen, want ik gok dat zo’n beetje iedere YA fan hier blij van wordt.

Boekhandel Stevens meldde het al via Facebook, maar ook wij van young-adults.nl willen even laten weten dat we staan te stuiteren van enthousiasme. 

Wellicht heb je het al eerder gehoord. De initiatiefneemster is Lisa Snijders, mede-eigenaar van Boekhandel Stevens uit Hoofddorp. Zij startte eerder dit jaar een petitie richting het CPNB om de young adult boekenweek in het leven te roepen.

De petitie is tot nu toe al bijna 1.000 keer ondertekend en roept op tot het organiseren van een boekenweek waarin het Young-Adultgenre centraal zal staan. “We willen een weekend of week waarin de Young Adult van 12 – 25 jaar centraal staat. Met een YA-event waar (buitenlandse) auteurs komen & een YA-Boekenweekgeschenk.”

CPNB heeft naar de oproep geluisterd; de eerste Young-Adultboekenweek zal eind maart 2015 plaatsvinden onder de titel Literatour. Het is nog niet bekend van welke schrijver het boekenweekgeschenk zal zijn. De ‘normale’ Boekenweek is in 2015 van 7 tot en met 15 maart. 

Wat vinden jullie hiervan? En ik ben ook wel heel benieuwd wat jullie van de naam Literatour vinden… past het bij het young adultgenre?

2 gedachten over “Yes! De YA Boekenweek komt er aan :)

  1. Hoelang heb ik hier wel niet naar uitgekeken! Ik ben zo benieuwd hoe het uiteindelijk wordt, hopelijk krijg het net zoveel aandacht als de boekenweek / kinderboekenweek. Dat verdiend het YA genre gewoon 🙂

  2. Geweldig! Eindelijk niet meer van die saaie dingen tijdens de boekenweek, maar gewoon een EIGEN boekenweek! 😀

Geef een reactie