Logo-youngadults-site

Op hoop van zegen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

storm-publishers-logokleinLieve lezers van young-adults.nl,

Als ik een ding heb geleerd de afgelopen tijd, is het wel dat je ontzettend hard moet werken om je droom te verwezenlijken (in ieder geval… als je het goed wilt doen). Maar het harde werken werpt zijn vruchten af. Met Storm Publishers, de uitgeverij van young en new adult boeken van Nederlandstalig schrijftalent, doe ik mee aan The Next Entrepreneur 2014. Ik moet zoveel mogelijk stemmen verzamelen en dat lukt al aardig (nog niet gestemd? Dat kan hier).

Op dit moment sta ik tweede – ja, echt TWEEDE! – in de race om The Next Entrepreneur van Nederland te worden. Persoonlijk vind ik dit al een hele prestatie, want er doen meer dan 500 bedrijven mee aan deze wedstrijd. Ik hoop dat ik sowieso doorga naar de volgende ronde, maar ik hoop nog meer dat ik in de finale kom. Waarom? Enerzijds omdat je dan een fors geldbedrag kunt winnen – wat natuurlijk SUPERVETGAAFENONWERKLIJK zou zijn als ik dat zou winnen- en anderzijds omdat je heel veel media aandacht krijgt. En op dit moment heb ik absoluut media aandacht nodig. Vorige week stond er al een heel mooi interview op boekblad.nl, maar ik hoop in nog meer kranten, tijdschriften en op websites en blogs te verschijnen.

In de kinderschoenen & Manuscripta
Storm Publishers staat nog in de kinderschoenen, maar ik weet zeker dat het over een jaar een gevestigde uitgeverij is die gewaardeerd wordt door boekhandels, bibliotheken en lezers. Ik wil alleen écht goede boeken uitgeven die niet onderdoen voor de vertaalde YA, NA en bestsellers. Dit jaar al geef ik drie boeken uit onder de vlag van Storm Publishers. De roman van Jen Minkman; De jongen uit het woud, de bundel In opstand (waarin drie ijzersterke verhalen staan van Marieke Veringa, Jen Minkman en Lis Lucassen) en de New Adult van Lis Lucassen (pseud. Olga Hoekstra) getiteld Hitte – en Hitte is de eerste New Adult van Nederlandse bodem! Hoe gaaf is dat 🙂

Ik ben op dit alles zo ontzettend trots, maar dat mag ook wel. Over de boekomslagen ben ik erg tevreden, want ze zijn goed gelukt… en ik heb ze nog wel zelf gemaakt :p . En ook het binnenwerk doe ik zelf (tja, als je net begint moet je ergens kosten op besparen). Vooral bij de roman van Jen Minkman zit er een mooie versiering bij het begin van ieder hoofdstuk. Hieronder vind je de drie omslagen en leesfragmenten van de verhalen. Ik wil absoluut aanraden om de leesfragmenten even te lezen: de verhalen zijn erg leuk, hebben een vlotte schrijfstijl én zijn eens een keer niet vertaald naar het Nederlands.

 DJUHW-klein

Leesfragment

 InOpstand-3d-klein

Leesfragment

De boeken – De jongen uit het woud en In opstand – zijn vanaf 2 september verkrijgbaar bij de (online) boekwinkels. De e-boeken komen ook deze maand nog.

Hitte-3d-klein

Hitte verschijnt in november. Omdat ik met Storm Publishers op Manuscripta sta met een stand en ik alles goed wil presenteren, is er iets gemaakt voor de nieuwsgierige lezers met betrekking tot Hitte. Natuurlijk kun je op Manuscripta een van de boeken laten signeren, dus kom zeker even langs bij de stand. Daarnaast heb ik nog een aantal leuke winacties voor die dag verzonnen. Dus eigenlijk is er geen reden om niet langs te komen 😉

 StormPublishers-kaartje-1

Books that will blow you away
Deze slogan rolde een paar weken geleden zo over de tong van Jen Minkman, toen we aan het brainstormen waren over een passende slogan. Ik was meteen verkocht! De slogan past perfect bij Storm Publishers en de missie die ik wil uitdragen. Ik wil goede boeken uitgeven van Nederlandstalig schrijftalent. Dit betekent dat de lat erg hoog ligt. Een boek dat bij Storm Publishers verschijnt moet goed geschreven zijn, goed in elkaar zitten en ook vernieuwend zijn, het moet mij grijpen – lees: omver blazen 😉 – , maar ik moet er ook een markt in zien voor het lezerspubliek. Is dit niet het geval, dan kan het verhaal altijd via het self publishing platform mijnyoungadult.nl worden uitgegeven. Toen ik nog geen plannen had om een reguliere uitgeverij op te richten, was het mijn plan om de boeken van schrijvers onder mijnyoungadult.nl te laten publiceren. Dit plan is er nog steeds, want ik help graag schrijvers op weg naar publicatie. Het enige verschil is dat ik nu een scheiding heb gemaakt tussen een self publishing platform – voor schrijvers die alles zelf in de hand willen hebben of niet onder het fonds van Storm Publishers komen – en een reguliere uitgeverij – voor schrijvers waarvan ik vind dat het echt schrijftalenten zijn. ­Zo is er een optie voor de verschillende behoeftes en schrijfniveau’s van de auteurs. Mooier kan niet 🙂

Zijn jullie al nieuwsgierig geworden naar de boeken? Ik hoop het, want alles hangt straks af van jullie. Ik vind het toch wel een beetje spannend, want ik kan de boeken wel goed vinden, maar vinden jullie dat ook? Op hoop van zegen dan maar! Ik ben benieuwd naar jullie reacties. Enne, zie ik jullie op Manuscripta?

Liefs en groetjes,

Natasja Storm
Uitgever Storm Publishers en eigenaar young-adults.nl 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

6 gedachten over “Op hoop van zegen

 1. Heb net gestemd. De omslagen van de boeken die je uit gaat geven zien er zo mooi uit! Veel succes met Storm Publishers 🙂

 2. Ik heb beide leesfragmenten gelezen en kan niet wachten tot ik de boeken in huis heb.. Ze lijken me zo ontzetten goed.

  En ik vind het ontzettend gaaf. Een uitgever voor Nederlandse YA en NA boeken. =D Ben er helemaal blij mee.

  Ik kom op Manuscripta vast en zeker even langs. =)

 3. Echt ontzettend spannend en ik kan niet wachten tot Manuscripta! Heel stoer dat je dit allemaal doet en dat het zo goed gaat met Storm Publishers. Ik weet zeker dat het allemaal heel bijzonder gaat worden!

 4. Nog een uitgeverij waar ik ooit mijn verhalen heen zou kunnen sturen (als ik dat durf).

  Succes op de beurs!

 5. Leuk om te lezen dat het zo goed gaat!!

  En ik kom 75% zeker ook naar het manuscripta 😀

 6. Ik heb zojuist op je gestemd! Ik hoop echt dat je The Next Entrepreneur 2014 wordt, en tweede van de 500 bedrijven is al super goed! Dat laat al zien hoe hard je gewerkt hebt om Storm Publishers groter te maken! Ik vond het interview op Boekblad.nl ook leuk, erg persoonlijk ook!

  Ik vind het idee om schrijvers op weg te helpen naar publicatie via het self publishing platform ook echt goed! Zo hebben (minder talentvolle) schrijvers toch de kans om hun droom waar te maken om hun boek te publiceren!

  Net stiekem het leesfragment van Jen Minkman; De jongen uit het woud gelezen, ik zat meteen in het verhaal! Ik moest lachen om Gaby die haar twee duimen op stak, ik zag het al helemaal voor me! Ik kijk ernaar uit om het boek te lezen! (En de cover ziet er echt mooi uit!)

  Ik ben er dan ook zeker bij op Manuscripta! Heb er zin in! 😆

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.