Logo-youngadults-site

Water & Vuur is zwaar verslavend

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Water en Vuur

Water en Vuur

Het enige wat ik van dit boek wist voordat ik begon te lezen was dat de vertaling pas net af was en dat de Engelse versie behoorlijk populair was. Ik had geen idee waar het over ging en had alleen de cover om een eerste indruk mee te krijgen.
En die eerste indruk was een hele goede. Water & Vuur heeft een simpele, doch hele interessante en opvallende cover, eentje waar je stiekem toch nog een keer extra naar wil kijken.
Wat zou jij doen om een leven te redden?

 

Het verhaal

Al een jaar lang woont Tella samen met haar ouders en doodzieke broer Cody in Montana. En ze vindt het afschuwelijk. Toch lijkt het de enige mogelijkheid te zijn voor Cody om weer beter te worden, al weet niemand eigenlijk wat hij precies heeft.

Wanneer Tella een wel heel bijzonder apparaatje vindt, komt ze erachter dat niets is wat ze ooit dacht. Als ze haar broer wil redden zal ze snel moeten beslissen en alles achterlaten. En hoe kan ze weigeren? Zonder hulp zal Cody sterven…
Na achtenveertig uur start de Zwavelloop en is er geen weg meer terug.
Om de elementen te trotseren kan Tella alle hulp van haar Pandora gebruiken. Madox is niet alleen zomaar een schatje, hij kan ook behoorlijk van zich af bijten.
De dreiging komt echter niet alleen van buiten en al snel begint de Zwavelloop wel heel gevaarlijk te worden. Er kan er maar één winnen. En de prijs is het medicijn.

 

Luchtige sfeer

Tella is een typisch meisje, maar wel een beetje op zichzelf. Hoewel de situatie waarin Tella zich bevindt alles behalve grappig is, slaagt Victoria Scott er direct vanaf de eerste bladzijde al wel in om de sfeer min of meer luchtig te houden en laat ze je lachen door de onhandige koppigheid van Tella.

Het verhaal heeft geen ellenlange introductie nodig en komt al snel goed op gang. Toegegeven; het eerste hoofdstuk was ik een beetje sceptisch, omdat het me wel erg toevallig leek. Maar daar kwam ik al gauw van terug.

Doordat je als lezer net zoveel weet als Tella is de Zwavelloop nog net een tikje spannender en hoe verder je komt, hoe moeilijker het boek weg te leggen is. Absoluut zwaar verslavend.

 

Guy en Madox

Ik heb nooit geweten dat een zwijgzame, gevaarlijke marinier zo leuk zou kunnen zijn. Het duurt een hele tijd voordat je Guy een beetje leert kennen en begrijpen; hij blijft mysterieus, maar eigenlijk is het steeds moeilijker om hem niet leuk te vinden.
Hoewel Guy en de anderen allemaal hun eigen dubbele agenda hebben, is Madox degene die al als ei betrouwbaar is. De Pandora – het wezen dat gemaakt is om Tella te helpen – is een absoluut schatje en een echte held. Zo een willen we allemaal wel hebben.

 

De Hongerspelen waren al goed, de Zwavelloop is zelfs nog beter. Zelf kan ik nauwelijks wachten op het volgende deel. Hoe afschuwelijk Titus en de anderen soms ook zijn… je kunt nooit vergeten dat alle deelnemers er zijn om hun eigen onzelfzuchtige reden: ze willen iemands leven redden. En alleen al daarom zijn alle personages interessant en is dit boek een absolute aanrader.

Van mij krijgt Water en Vuur alle vijf de sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Kim

Kim

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

3 gedachten over “Water & Vuur is zwaar verslavend

  1. Superleuk om te horen Anoukskie 🙂

  2. Ik liep gisteren in de boekwinkel en pakte dit boek op.. Op de achterkant zag ik een quote van young-adults.nl staan.. Dus ik dacht meteen: dat boek moet wel echt goed zijn. Gisteren meegenomen en dezelfde avond in begonnen. Kon niet meer stoppen en heb het boek uitgelezen voor ik ging slapen.. Iets te laat dus. Straks maar met een slaperig hoofd op m’n werk..

    Kortom: ik vind het boek ook echt superleuk.

  3. Oeh lijkt me een heel leuk boek! 🙂

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.