Logo-youngadults-site

Duizend kilometer liefde tussen Lucy en Owen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
duizend-kilometer-9789026136580

duizend-kilometer-9789026136580Lucy en Owen hebben niets met elkaar gemeen. Ze mogen dan wel in hetzelfde New Yorkse flatgebouw wonen, maar waar Lucy met haar rijke ouders ergens bovenin in een luxe appartement woont, zit Owen, als zoon van de conciërge, weggestopt in de kelder van de wolkenkrabber. Maar wanneer de twee tijdens een grote elektriciteitsstoring samen vast komen te zitten in de lift van het gebouw, blijken Lucy en Owen het toch wel erg goed met elkaar te kunnen vinden…

Ze worden al snel bevrijd, maar in plaats van afscheid te nemen besluiten ze samen naar het dak van het gebouw te gaan, waar ze een prachtig uitzicht over New York hebben. Het wordt een onvergetelijke nacht, maar wanneer ze de volgende ochtend wakker worden, blijkt dat de twee misschien toch niet voor elkaar bestemd zijn. Lucy verhuist naar Schotland en Owen trekt met zijn vader naar de westkust van Amerika. Zullen ze elkaar ooit nog terugzien?

De wereld over
Wat volgt is een heerlijk verhaal over twee tieners die de hele wereld afreizen en van alles meemaken, maar eigenlijk vooral op zoek zijn naar elkaar. Via ansichtkaarten proberen ze contact te houden, maar dat is moeilijker dan het lijkt met duizenden kilometers tussen hen in. Bovendien wisselen ze ook nog eens regelmatig van adres, wat het contact nog moeilijker maakt. Aan de andere kant maakt dit het verhaal juist wel erg leuk, omdat je als lezer samen met Lucy en Owen allerlei interessante plekjes ontdekt: bijzondere steden in zowel Amerika als Europa, die schrijfster Jennifer E. Smith erg realistisch weet te beschrijven. Het begint allemaal in wereldstad New York, maar na het lezen van dit boek heb je het gevoel dat je de hele wereld over bent gereisd.

Geloofwaardige personages
De personages in Duizend kilometer tussen jou en mij zijn levensecht. Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit de perspectieven van Lucy en Owen en dat zorgt ervoor dat je als lezer beide personages erg goed leert kennen. Ze hebben allebei een behoorlijk pittig leven: Lucy is bijna altijd alleen thuis omdat haar ouders het liefst zonder haar de hele wereld afreizen en Owens moeder is onlangs overleden door een auto-ongeluk. Lucy houdt van New York, maar zou niets liever willen dan haar ouders achterna reizen door al die buitenlandse steden, terwijl Owen juist een ongelooflijke hekel heeft aan New York, maar gewoon geen geld heeft om ergens anders heen te gaan.

De verschillen tussen Owen en Lucy zijn zo groot, maar toch is het absoluut niet moeilijk ze allebei in je hart te sluiten. Heel af en toe zorgt het dubbele perspectief voor een beetje herhaling in het verhaal, omdat bepaalde gebeurtenissen zowel vanuit Owens als Lucy’s perspectief worden bekeken, maar over het algemeen zorgt het vooral voor een heel geloofwaardig verhaal met een prachtige boodschap: het maakt niet uit waar je precies bent, zolang je elkaar maar hebt.

Heerlijk liefdesverhaal
Duizend kilometer tussen jou en mij is een heerlijk verhaal om bij weg te zwijmelen, al is het ook weer niet een compleet zwijmelverhaal. Het is vooral een heel echt verhaal, over twee tieners tussen wie het niet altijd vanzelfsprekend is dat ze bij elkaar horen. Daarnaast is het niet al te ingewikkeld en leest het lekker weg, wat het een perfect boek maakt om de zomer mee door te komen. Ik geef Duizend kilometer tussen jou en mij van Jennifer E. Smith 4 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Marije Kok

Marije Kok

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.