Logo-youngadults-site

Betoverende young adult onder de zeespiegel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Deep Blue

Deep BlueDiep in de oceaan leven de zeemeerminnen. Op de ochtend van haar verloving ontwaakt Serafina, een zeemeermin van de Middellandse Zee, met vreemde dromen in haar hoofd. Die voorspellen de terugkeer van een eeuwenoud kwaad.

Wanneer de pijl van een moordenaar Sera’s moeder vergiftigt, moet Sera op zoek naar het brein achter de moord om een oorlog te voorkomen. Geleid door haar schimmige dromen, zoekt Sera vijf andere zeemeerminheldinnen van de zes zeeën. Samen vormen zij een onverbrekelijke zusterband en ontdekken ze een samenzwering die het bestaan van hun wereld bedreigt.

Eerste indruk
Ik was verkocht zodra ik de omslag zag en de flaptekst had gelezen. Ik ben dol op young adult en fantasy, maar een verhaal over zeemeerminnen, dat kom je toch niet zo vaak tegen. Heerlijk origineel vond ik. En dat vind ik nog steeds.

Verhaalstructuur
Het verhaal begint met een proloog en helaas viel die een beetje tegen. De schrijfstijl vond ik hier niet zo sterk, maar zodra Donnelly verder gaat met het eigenlijke verhaal veranderd dit ten goede. Wel ben ik van mening dat op sommige punten het verhaal te snel en soms een beetje al te makkelijk gaat, terwijl het juist zo interessant zou kunnen zijn die delen iets verder toe te lichten.
Toch was dat eigenlijk het enige minpunt in dit boek, want voor de rest las hij heerlijk makkelijk en ontspannen weg. Enorme spanning en actie zaten er niet echt in, maar voor iedereen die vroeger dol was op sprookjes en nu graag young adults leest is dit boek perfect.

Dol op Serafina en haar wereld
Serafina is een geweldige sprookjes prinses. Zo nu en dan zou je haar wel eens een flinke schop onder haar kont willen geven – vooral omdat ze zo onzeker kan doen terwijl ze door zou moeten bijten – maar je bent tegelijkertijd dol op haar.
De manier waarop Jennifer Donnelly de hele wereld onder water heeft beschreven past helemaal bij het beeld dat je hebt gekregen van de Kleine Zeemeermin. Grote mosselen als bedden, een octopus als huisdier, jurken van zeezijde. Het is er allemaal en op zo’n manier dat je het ook direct gelooft.
Donnelly heeft goed gelet op de kleine details, een meermin beweegt immers anders dan een mens en ze hebben andere mogelijkheden of juist beperkingen – waarom zou je bijvoorbeeld alleen maar de deur gebruiken als het raam op de derde verdieping ineens ook een optie is zonder te pletter te vallen?

Origineel
Het verhaal is opgebouwd rond een droom die Serafina en vijf andere meerminnen hebben gehad. Het idee is origineel en heel spannend, hoewel dus niet overal even goed uitgewerkt.
Er zitten genoeg knappe meermannen in – Oh Blue! – om het hart van elke romanticus een beetje harder te laten slaan en bovendien een grote portie girlpower.
Ik kijk nu al uit naar deel twee, want ja, dit boek heeft een open einde. En zoals dat vaak gaat met open eindes is dat behoorlijk frustrerend.

Deep Blue krijgt van mij 4 sterren. Vooral omdat ik zo heb genoten van de sprookjesachtige sfeer en de prachtige beelden onder water.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Kim

Kim

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.