Logo-youngadults-site

Een cadeautje aan de Harry Potter fans

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

The-Trio-19-years-later-harry-james-potter-24798075-500-450De fanatieke fans hebben het vast al gehoord en misschien heb je het zelfs al gelezen, maar toch moeten we dit even met jullie delen.
J.K. Rowling heeft een kort verhaal geschreven over Harry en zijn vrienden. Het gaat om een artikel geschreven door Rita Skeeter (Rita Pulpers voor de Nederlandse fans).

Natuurlijk moet je als lezer niet alles geloven, want het is wel Rita die het schrijft, maar het is wel heel erg leuk om te lezen. En bovendien krijgen we zelfs een klein beetje extra informatie over wat er met onze helden gebeurde ná de boeken.
Het artikel kun je hieronder lezen. Als je de officiële Engelse versie wilt lezen kan dat hier.

rita-byline-600x150-2

Er zijn beroemdheden en er zijn beroemdheden. We hebben al vele bekende gezichten uit de toverwereld hier in de woestijn gezien en allemaal zorgden ze voor grote groepen enthousiaste fans, vechtend om een foto en een handtekening, zelfs proberend om hun helden te beheksen zodat ze in de VIP boxen konden komen.
Het WK Zwerkbal brengt hoofden op hol.

Maar zodra het gerucht over de camping en door het stadion ging dat een bepaalde groep tovenaars (niet langer de knappe tieners van vroeger, maar nog steeds heel herkenbaar) gearriveerd was voor de finale, barstte er een ongekend enthousiasme los waarmee alles rondom het zwerkbal in het niet viel .
De horde was uitgelaten, tenten werden onder de voet gelopen en kleine kinderen kregen de schrik van hun leven. Fans uit alle hoeken en gaten van de wereld stormden naar het veld waar de leden van de Strijders van Perkamentus gezien zouden zijn. De Zwerkbal kampioenen vergeten, zolang men maar een glimp op kan vangen van de man die ze nog steeds de Uitverkorene noemen.
De Potters en de rest van de leden van de Strijders hebben een plek op het VIP gedeelte van de camping, wat beveiligd is met zware bezweringen en trollen.
Hun aanwezigheid heeft gezorgd voor grote en uitgelaten groepen langs de randen van het beveiligde veld, allemaal hopend op een glimp van hun helden. Om drie uur vandaag kregen ze eindelijk hun zin toen Potter zijn jonge zoons James en Albus mee nam naar het spelersveld, waar hij hen voorstelde aan de Bulgaarse Zoeker Viktor Kruml.

Hij wordt al bijna 34 en er beginnen wat zilveren lijnen in het donkere haar van de bekende Schouwer te verschijnen, toch draagt hij nog altijd een ronde bril. Waarvan sommigen misschien zullen zeggen dat het beter past bij een twaalfjarig jochie. Ook heeft het beroemde litteken op zijn voorhoofd gezelschap gekregen van een afschuwelijk lelijk litteken op zijn rechterkaak.
Een beetje navragen levert niet meer dan het standaard antwoord op van het Ministerie: ‘We geven geen commentaar over het geheime werk van de Schouwers, zoals we u al 514 keer hebben uitgelegd, mevrouw Pulpers.’
Het lijkt wel of ze iets proberen te verbergen. Is de Uitverkorene misschien weer betrokken bij nieuwe raadsels en geheimen? Barsten er binnenkort weer vreselijke gevechten los?
Of zou zijn verwonding misschien veel vernederender zijn, iets wat Potter uit alle macht probeert te verbergen? Heeft zijn vrouw hem misschien vervloekt? Beginnen de eerste scheurtjes zichtbaar te worden in de overgelukkige relatie van de Potters?
Het is dan ook wel erg opvallend dat Potters vrouw Ginevra zonder enig berouw haar echtgenoot en kinderen in Londen achter heeft gelaten om verslag uit te brengen van het WK voor de Profeet. Men begint zich zelfs al af te vragen of ze hier echt wel het talent en de ervaring voor heeft, maar ja, met een achternaam als Potter gaan er deuren open die voor anderen gesloten blijven.

Zoals de toegewijde fans ongetwijfeld nog zullen weten hebben Potter en Kruml tegen elkaar gestreden in het Toverschool Toernooi, maar gezien hun hartelijke omhelzing (wat gebeurde er echt in het doolhof? De speculaties reizen de pan uit.) lijken ze geen wrok te koesteren. Na een half uur durend gesprek keerden Potter en zijn zoons terug naar de camping, waar ze tot de late uurtjes hebben gezeten met de rest van Perkamentus Strijders.

In de tent ernaast vinden we Potters twee dierbaarste vrienden. Degenen die alles over hem weten maar altijd – en nog steeds – weigerden te praten met de pers. Zijn ze bang voor hem? Of zijn ze bang dat hun eigen geheimen uit zullen lekken?
Nu getrouwd, Ronald Wemel en Hermelien Griffel waren bij Potter, vrijwel ieder moment van zijn zware strijd. Net als de rest van Perkamentus Strijders waren ook zij betrokken bij het Gevecht om Zweinstein. Het leidt geen twijfel dat ze alle lof van de tovergemeenschap voor hun heldenmoed dubbel en dwars verdienen.
Direct na de slag om Zweinstein ging Wemel – wiens beroemde rode haar langzaam begint uit te dunnen – samen met Potter werken op het Ministerie van Toverkunsten. Om na twee jaar alweer te vertrekken en te gaan werken in de ontzettend succesvolle zaak van zijn broer, George Wemel.
Was dat omdat hij, zoals hij destijds zelf zei “blij om mijn broer George te assisteren in een zaak waar ik altijd van gehouden heb.”? Of was hij het eindelijk zat om in de schaduw van Potter te moeten staan? Was het werk als Schouwer teveel voor de man die toegaf dat “de vernietiging van Hij Die Niet Genoemd Mag Worden en de Gruzielementen” zijn tol van hem hebben geëist?
Wemel vertoont geen standaard gedrag zoals je ziet bij mentaal zwakke mensen, maar het publiek en de fans mogen dan ook niet zo dichtbij komen dat dit goed te zien is. Het lijkt erg verdacht…

Hermelien Griffel was uiteraard altijd al de verleidster van de groep. Uit berichten van de pers destijds bleek dat ze als tiener speelde met de gevoelens van de jonge Potter, voordat ze zelf verleid werd door de gespierde Viktor Kruml. Zoals we allemaal weten koos ze er uiteindelijk voor om te trouwen met Potters beste vriend.
Nadat Griffel hoofd werd van de Magische wethandhaving is ze nu getipt voor een nog hogere functie. Daarbij is zo ook nog moeder van zoon Hugo en dochter Rose. Bewijst Hermelien Griffel ons dan misschien dat een heks het toch allemaal kan hebben? (Of nee, toch niet – kijk naar haar haren.)

Dan zijn er nog de leden van de Strijders die heel wat minder publiciteit hebben gekregen.
Marcel Lubbermans, nu een populaire leerkracht Kruidenkunde op Zweinstein Hogeschool, is ook aanwezig in de woestijn voor de wedstrijd, samen met zijn vrouw Hannah. Tot voorkort woonde het paar boven de Lekke Ketel in Londen, maar het gerucht gaat dat ook Hannah op Zweinstein zal gaan werken. In haar geval dan op de ziekenzaal, wat logisch zou zijn aangezien ze gestopt is als Heler.
Volgens de laatste roddels zou het paar iets meer Vuurwhisky lusten dan je zou verwachten van een voorbeeld voor onze kinderen. Maar uiteraard wensen wij ze het allerbeste.

Als laatste is ook Luna Leeflang (Nu getrouwd met Rolf Scamander, kleinzoon van Newt) op het terrein gezien. Ze is gespot in gewaden gemaakt met vlaggen van alle zestien gekwalificeerde landen. Haar tweeling zoons zijn “thuis met hun grootvader”. Is dat een andere benaming voor “te schokkend om in het openbaar te tonen”? Iets wat uiteraard niemand echt zegt.

Uiteraard zijn er nog veel meer leden van de Strijders aanwezig, maar alle aandacht gaat op dit moment vooral uit naar deze zes hoofdrolspelers. Zodra iemand rood haar ziet is het een logische gok om te zeggen dat het een Wemel is. Maar het is lastig om te zeggen of het George is (Rijk en succesvol), Charlie (Drakenvechter en nog steeds ongetrouwd – waarom is dat?) of toch Percy (Hoofd van het Magische transport systeem – het is zijn schuld dat de haarden overbezet zijn!)
De enige die makkelijk te herkennen is, is Bill die – arme, arme man – afschuwelijk toegetakeld is na een aanval van een weerwolf en er toch op de een of andere manier (Bezwering? Liefdesdrank? Chantage? Kidnapping?) in is geslaagd te trouwen met de absoluut prachtige (maar helaas leeghoofdige) Fleur Delacour.

Men gaat er vanuit dat we alle leden van de Strijders van Perkamentus in de VIP boxen tijdens de finale zullen zien. Ondertussen moeten we maar hopen dat twee leden van de jongere generatie de rest niet ten schande zullen maken.
Ieder weldenkend mens doet zijn best om de privacy van jonge mensen niet teveel te schaden, maar als je omgaat met een Potter is het haast onmogelijk om niet af en toe in de schijnwerpers te belanden.
De zestienjarige peetzoon van Potter, Teddy Lupos – half weerwolf met knalblauw haar – lijkt er echter geen problemen mee te hebben om op te vallen of het nut te zien van beschaafd gedrag. Misschien is het teveel gevraagd van de altijd drukke Potter om de jongen een beetje onder de duim te houden, maar als iemand de losgeslagen knul niet stopt, wat zal er dan van hem worden? Ondertussen zouden mevrouw en meneer Bill Wemel er ook niet verkeerd aan doen om een oogje te houden op hun prachtige, blonde dochter Victoire. Het mooie meisje lijkt op te duiken in elk donkere hoekje waar ook Teddy Lupos zich verschanst.
Het goede nieuws is dat ze allebei geleerd lijken te hebben hoe ze door hun oren moeten ademen. Dat kan haast de enige manier zijn waarop ze zo’n lange periode hebben kunnen overleven waarin ze niets anders deden dan, zoals ze dat in mijn tijd nog noemden; zoenen voor hun leven.

Maar; laten we niet te streng zijn. Harry Poter en de zijnen hebben nooit gezegd perfect te zijn!
En voor zij die willen weten hoe imperfect ze precies zijn verschijnt er op 31 juli mijn nieuwe biografie bij Klieder & Vlek: De Strijders van Perkamentus, de donkere kant van de roem.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Kim

Kim

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

2 gedachten over “Een cadeautje aan de Harry Potter fans

  1. O, ik dacht al: ‘Jezus wat een lange post!’ Maar dat is dus meteen het hele verhaal? Ik dacht dat er een nieuw boek zou komen. Dit is dan weer een beetje jammer. =P

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.