Logo-youngadults-site

Vermist bankje uit Een weeffout in onze sterren teruggeplaatst

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

TFIOS-bankje wordt teruggezetHet vermiste Amsterdamse bankje dat een belangrijke rol speelt in John Greens Een weeffout in onze sterren is weer terug. Voor de film The Fault in Our Stars, die aanstaande donderdag in Nederland in première gaat, werd een belangrijke scene op het bankje aan de Leidsegracht opgenomen. Vorige week bleek het plotseling verdwenen te zijn zonder dat iemand wist waar het gebleven was. Dat nieuws werd vervolgens wereldwijd door de pers opgepikt; van The Wall Street Journal tot aan celebrity blogger Perez Hilton.

Gisteren heeft de gemeente Amsterdam een nieuw bankje geplaatst. In samenwerking met uitgeverij Lemniscaat wordt daar binnenkort een speciaal bordje opgeschroefd dat verwijst naar het boek van John Green.

een weeffout in onze sterren
Een weeffout in onze sterren van John Green is in meer dan dertig talen verkrijgbaar en er zijn sinds de verschijning al zo’n negen miljoen exemplaren verkocht. Het boek stond meer dan een jaar lang op nummer één in de ny Times bestsellerlijst en maakte de al wereldwijd geliefde John Green een wereldster voor jong en oud. In april riep time Magazine de auteur uit tot een van de 100 meest invloedrijke personen van 2014.

verfilming the fault in our stars
De verfilming van Een weeffout in onze sterren gaat in Nederland op 10 juli in première. In de vs bracht The Fault in Our Stars al in het openingsweekend maar liefst 48 miljoen dollar op. De film stootte direct Tom Cruise’ Edge of Tomorrow van de nummer 1.

Sinds The Fault in Our Stars begin juni in première ging in de vs, reizen Amerikaanse jongeren massaal naar Amsterdam om in de voetsporen te treden van de hoofdpersonen van Een weeffout in onze sterren, dat zich deels in Amsterdam afspeelt. Nu enkele Nederlandse bioscopen al voorpremières van de film hebben vertoond, lopen ook steeds meer Nederlandse fans de speciale tfios-route. Het was dan ook dankzij deze fans dat de vermissing van het bankje aan het licht kwam.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.