Logo-youngadults-site

Cassandra Clare is nu echt klaar met The Mortal Instruments

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

the mortal instrumentsHet kan je onmogelijk ontgaan zijn. Het laatste boek van de Mortal Instruments is uit en daarmee stopt het verhaal van Jace en Clary. Afscheid nemen is altijd moeilijk, maar een kleine troost; Clare is nog lang niet klaar met de rest van de Schaduwjagerswereld.
Voor degenen onder ons die ook in het Engels lezen is het misschien al niets nieuws meer, maar Clare heeft ook al een andere serie in deze wereld geschreven, ook met Schaduwjagers, maar dan jaren en jaren geleden, The Infernal Devices (daar zijn de covers nóg mooier). En ze is bovendien van plan om nog minimaal 2 andere verhalen te schrijven, ook over de Schaduwjagers.

Zelf zegt Cassandra Clare dat ze Jace, Clary, Magnus, Alec en de anderen heel erg zal gaan missen, maar dat het verhaal nu wel af is. Eigenlijk zou het verhaal al klaar zijn na het derde boek, Stad van Glas. En we zijn maar wat dankbaar dat ze het daar niet bij gelaten heeft natuurlijk!
Wisten jullie bijvoorbeeld dat ze er zelfs nog een poosje aan heeft gedacht om na het derde boek helemaal verder te schrijven vanuit het perspectief van Simon? Of dat er zelfs plannen waren om daar een “graphic novel” van te maken?
Mocht je nou heel graag nog veel meer willen lezen, bijvoorbeeld over Magnus, dan verschijnt er in november The Bane Chronicles.

Voor wie wacht op de Nederlandse vertaling van City of Heavenly Fire duurt het nog even voor ze echt afscheid moeten nemen, maar er is dus nog hoop.
Wie hebben het laatste deel al gelezen? En iemand toevallig ook The Infernal Devices? Wat vonden jullie ervan? (Zonder teveel te verklappen natuurlijk :P)

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Kim

Kim

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

4 gedachten over “Cassandra Clare is nu echt klaar met The Mortal Instruments

 1. Jaaaaaa, The Infernal Devices! Een geweldige serie! En om eerlijk te zijn…ik vind TID leuker dan TMI 😀

  Wat zo geniaal van Cassandra is, dat namen van mensen in TID ook voorkomen in TMI
  (hint: Will

 2. Ik heb het boek al uit.
  Vond het een goed einde 🙂

  Ik zou het eigenlijk veel leuker vinden als ze een compleet ander verhaal gaat schrijven 🙂

 3. Ik hoef nog maar 175 pagina’s in City of Heavenly Fire en dan is het echt over en uit… Maar maak je maar op voor een hobbelige achtbaanrit 😉 haha! Tevens is COHF een mooi opstapje voor die andere nieuwe serie die is aangekondigd: The Dark Artifices, waarvan deel 1, Lady Midnight, geloof ik gepland staat voor voorjaar 2015. En verder verklap ik niks! 😉

  En The Infernal Devices is zeker een serie om aan te raden! Helemaal als je ook TMI gelezen hebt… Ik heb er net zo van gesmuld als van The Mortal Instruments 🙂

  *duikt COHF weer in*

 4. Ik zal dit serie echt missen :'(

  [s]Jammer genoeg moet ik wachten tot de laatste deel in het Nederlands verschijnt x_x [/s]

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.