Logo-youngadults-site

Exclusief interview: Salla Simukka over de Snow White Trilogie!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Salla SnowwhiteWitwasoperaties, religieuze sektes, enge stalkers én het sprookje van Sneeuwwitje. Onmogelijk om dat in één verhaal te proppen. Toch gebeurt dit in de Snow White Trilogie, het nieuwe meesterwerk van Salla Simukka.

Simukka (1981) is een internationaal fenomeen. Haar boeken Spoorloos en Een andere wereld werden bekroond tot het beste Finse jeugdboek. En het nieuwe Rood als bloed, deel één van de Snow White Trilogie, verschijnt in maar liefst 42 landen. Reden genoeg dus voor een interview!

In Spoorloos, Een andere wereld én in Rood als bloed spelen sprookjes een grote rol. Waarom ben je zo gefascineerd door sprookjes?
Ik vind het leuk dat sprookjes zo oud zijn, en dat ze zo’n centrale rol spelen in onze verhaalcultuur. Over de hele wereld vind je variaties van dezelfde verhalen. Sprookjes zijn dus iets wat alle mensen met elkaar gemeen hebben. De kracht ervan is dat je met één simpel woord, zoals ‘Sneeuwwitje’ of ‘zeemeermin’, een complete wereld van beelden en verhalen en associaties kunt oproepen. Mijn lievelingssprookje is De Kleine Zeemeermin, maar ik hou van alle klassieke sprookjes.

Je Snow White Trilogie verschijnt in maar liefst 42 landen. Had je dat enorme succes verwacht?
Nee, absoluut niet! Ik schrijf al twaalf jaar boeken, maar zo’n succes heb ik nooit eerder gehad. Mijn Finse uitgever en mijn literair agent hadden vanaf het begin al veel vertrouwen in de Snow White Trilogie, maar toch kon ik eerst niet geloven wat er allemaal gebeurde. Het is overweldigend en lichtelijk verwarrend, maar vooral gewoon fantastisch en geweldig. Ik denk dat mijn lange carrière als schrijfster me helpt om realistisch te blijven, maar tegelijkertijd te genieten van het avontuur.

CV 9789044821271 3D LR cv 9789044821444 3D LR CV 9789044821451 3D LR

We hoorden dat de Snow White Trilogie ook verfilmd gaat worden. Gefeliciteerd!
Nou … Er zijn gesprekken gaande, maar er zijn nog geen concrete beslissingen genomen. Het is dus nog wat vroeg voor felicitaties. Welke filmster de rol van het hoofdpersonage Lumikki Andersson zou moeten spelen? Ik denk juist dat het interessant zou zijn als Lumikki wordt gespeeld door een frisse en jonge actrice die nog aan het begin van haar carrière staat.

Dat past ook wel bij het personage.
Inderdaad. Ik denk dat Lumikki uit de Snow White Trilogie en Emma uit Spoorloos en Een andere wereld allebei een beetje buitenbeentjes zijn. Iedereen voelt zich weleens ‘anders’, vooral als je jong bent. En toch kunnen we ook juist kracht vinden in het feit dat we uniek zijn. Ik hoop lezers aan te moedigen om te zijn wie ze zijn en om trouw te blijven aan zichzelf.

De boeken van Salla Simukka worden uitgegeven door Clavis Uitgeverij. Klik hier als je meer van haar wilt lezen!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

3 gedachten over “Exclusief interview: Salla Simukka over de Snow White Trilogie!

  1. Ik heb van de week Rood als bloed gekocht, nu al uit. Wat een tof verhaal! ga zeker de andere delen ook kopen.
    Oh en leuk interview 😀

  2. Inderdaad:) Leuk interview:) Ik kan zo niet wachten tot ik dat boek heb!!:D

  3. Leuk interview!

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.