Logo-youngadults-site

After Divergent dip?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

love for books by shadowsoftheday-d4cile0Inwijding, Opstand en Samensmelting uit?
De film gezien?
En hoe nu verder?

Her en der hoor je soms wat kritiek en iedereen heeft zo zijn eigen mening over Samensmelting. Toch kun je er gewoon niet onderuit: Divergent is razend populair en de boeken zijn waanzinnig (die meningen over het laatste deel daargelaten).
Toch heb je als fan nu wel een klein beetje een probleem. De boeken zijn uit en er is nog niets bekend over de verfilming van Opstand *snik*

Terwijl we heel hard zitten te duimen dat ze daar een beetje mee gaan opschieten en de afkickverschijnselen ontkennen, is er misschien een lichtpuntje aan het einde van de tunnel.
Nadat je de boeken een keer (of 3?) hebt herlezen, zijn er nog een aantal andere series waar je als Divergent fan geen nee tegen kunt zeggen.

Cinder van Marissa Meyer bijvoorbeeld, losjes gebaseerd op het sprookje, maar toch totaal anders.
Mensen en androïden leven samen in de grauwe straten van Nieuw Peking. Een dodelijke plaag houdt lelijk huis onder de bevolking. Vanuit de ruimte kijken de meedogenloze maanmensen toe, hun kans afwachtend. Niemand weet dat het lot van de aarde afhangt van één meisje Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg. Ze is een tweederangsburger met een mysterieus verleden, beschimpt door haar stiefmoeder en beschuldigd van de ziekte van haar stiefzus. Maar als prins Kai in haar leven verschijnt, bevindt ze zich plots in het midden van een intergalactische strijd. Verscheurd door de keuze tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad, moet Cinder eerst de geheimen uit haar verleden achterhalen om de toekomst van haar wereld te kunnen beschermen.

Delirium van Lauren Oliver is ook zo’n goeie. Prachtig, romantisch en zó spannend.
Er was een tijd dat liefde het belangrijkste was op aarde. Mensen reisden naar het einde van de wereld om het te vinden. Ze logen ervoor om het te krijgen. Ze deden er zelfs een moord voor.
Toen werd er, eindelijk, een behandeling voor gevonden. De regering verlangt nu van haar burgers dat deze tegen liefde behandeld worden wanneer ze achttien jaar oud worden. Lena Haloway keek altijd uit naar de dag van haar genezing. Een leven zonder liefde is een leven zonder pijn: veilig, afgepast, voorspelbaar en gelukkig. Maar vijfennegentig dagen voor haar behandeling overkomt Lena het onmogelijke: ze wordt verliefd.

Matched van Ally Condie doet er zelfs nog een extra schepje bovenop.
Cassia groeit op in een toekomstige maatschappij waarin alles voor haar geregeld wordt. Het lijkt zo mooi als Cassia door de Autoriteiten wordt uitgehuwelijkt aan haar beste vriend. Maar dan gaat er iets mis, grondig mis. Al snel krijgt Cassia in de gaten dat er een aantal vreemde en verontrustende rafelranden zitten aan De Unie. En dat de Autoriteiten niet gediend zijn van kritische onderdanen.

Verwelken van Lauren DeStefano is mijn persoonlijke favoriet.
Stel je voor, je leeft in een wereld waarin door een genetisch virus niemand ouder wordt dan vijfentwintig jaar. Je bent een meisje van zestien en je wordt ontvoerd om te trouwen met een jongen die je nog nooit hebt gezien. Je wilt ontsnappen, maar daarvoor moet je het vertrouwen van je echtgenoot zien te winnen…

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Kim

Kim

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

2 gedachten over “After Divergent dip?

  1. Klopt! Komt in de zomer uit 🙂

  2. Ik heb gezien dat er ook een boek over Four (Tobias) komt :3

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.