Logo-youngadults-site

Hasta la Vista: Judith Visser

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
hasta-la-vista

hasta-la-vistaHet is zomer en de zestienjarige Milla wil niets liever dan met haar vriendinnen op vakantie, maar haar ouders vinden haar nog te jong. Ze moet per se mee naar weer zo’n suf hotel in Spanje. Gelukkig gaat haar beste vriendin Claire mee, dan wordt het misschien nog wat. De meiden vervelen zich stierlijk, totdat ze de negentienjarige Max leren kennen, die samen met een groep vrienden uitbundig aan het feesten is. Op een avond gaan Milla en Claire stiekem met de spannende Max en zijn vrienden mee en komen terecht in een gruwelijke nachtmerrie.

De volgende ochtend blijkt dat er iets vreselijks is gebeurd met Claire, maar van Max en zijn vrienden is geen spoor meer te bekennen. Eenmaal thuis kan Claire niet langer leven met haar angst en schaamte en pleegt zelfmoord. Milla neemt zich heilig voor wraak te nemen

Vriendinnenvakantie
Hasta la Vista begint gemoedelijk als de zestienjarige Mila, die vanuit Engeland naar Nederland verhuisd is, haar vriendin Claire mee mag nemen naar Menorca waar Mila met haar ouders op vakantie gaat. De meiden genieten van zon, strand en zee. Tijdens een van die strandmomenten ontmoeten ze de knappe Max. Claire is op slag verliefd.

Onenigheid
Dan komt het moment dat Max Claire uitnodigt voor een boottocht samen met zijn vrienden. Mila ziet het niet zitten. Ze vertrouwt de jongens niet en probeert Claire op andere gedachten te brengen. Maar Claire is verliefd en houdt voet bij stuk ook al zorgt dat voor onenigheid tussen de beste vriendinnen. Wat Claire niet kan weten is dat haar leven nooit meer hetzelfde zal zijn na die avond.

Donderslag bij heldere hemel
Aangezien ik alle boeken van Judith Visser heb gelezen wist ik dat me nog wat te wachten stond. Maar ik had niet het kippenvel, de afschuw, de spanning, de donderslag zien aankomen. In een ding is Judith goed! Je knock out slaan met onverwachte wendingen!

Open einde
Hasta la Vista staat, zoals we van Judith Visser gewend zijn, bol van spanning. Wederom is het met veel vaart geschreven en komen er thema’s aan bod die jongeren aanspreken: vakantie, vriendschap, verliefdheid maar ook verkrachting, haat en geweld.

Het boek heeft een open einde. Enerzijds kijk ik enorm uit naar het vervolg op dit boek. Hoe gaat het verder met Mila. Maar aan de andere kant zie ik er ook een beetje tegenop. Kan ik al die spanning wel aan?

 

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.