Logo-youngadults-site

Pleit mee voor een young adult boekenweek

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

YAboekenweek-LogoAlle liefhebbers van young adults opgelet. Wij hebben ontzettend belangrijk nieuws voor je. Er is een petitie gestart om bij het CPNB te pleiten voor een young adult boekenweek. Wij van young-adults.nl zijn hier natuurlijk hartstikke enthousiast over en steunen graag deze petitie. Wij willen iedereen oproepen deze petitie te ondertekenen. Boekhandels, uitgevers en andere scholieren en studenten gingen je al voor. Laat jij ook je stem horen?

Waarom deze petitie
De petitie is een initiatief van Lisa Snijders, mede-eigenaar van Boekhandel Stevens uit Hoofddorp. Zij is deze petitie gestart, omdat ze vindt dat young adult boeken heel belangrijk zijn voor jongeren. “Jongeren die naar de middelbare school gaan, hadden vroeger geen zin om te lezen. Nu wij in onze boekhandel een young adult tafel hebben, komen hier steeds meer jongeren op af. Ik zie dat deze doelgroep steeds groter wordt. We hebben al een Kinderboekenweek en een Boekenweek, maar ik vind dat er iets los moet komen speciaal voor young adults. Een young adult boekenweek met een boekenweekgeschenk en een event,” zegt Snijders.

Hoe van start
Een petitie starten doe je natuurlijk niet zonder dat je de pers inschakelt. Young-adults.nl was benieuwd hoe Snijders ervoor heeft gezorgd dat het ook onder de aandacht kwam. “Ik heb met iedereen contact opgenomen die ik maar kon bedenken,” zegt Snijders wanneer ik haar bel. “Ik heb alle uitgeverijen die young adults uitgeven gebeld, landelijke kranten geïnformeerd in de hoop dat zij het oppakken, boekhandels hebben een e-mail ontvangen, we hebben auteurs via Facebook benaderd en we spreken scholieren en studenten in onze boekhandel aan om te vertellen over de petitie.”

Er werd meteen goed gereageerd op het initiatief van Snijders. Diverse uitgeverijen die boeken voor young adults uitgeven, zoals Blossom Books en Lemniscaat, waren meteen enthousiast. Ook andere boekhandelaren ondersteunen het idee. “We vragen boekhandels en uitgeverijen ook om zelf hiermee aan de slag te gaan, zodat zoveel mogelijk liefhebbers van young adults de petitie kunnen tekenen,” zegt Snijders.

Snijders hoopt voor 3 mei 10.000 handtekeningen te hebben verzameld. “Ik wil er minimaal 10.000. Dan kan ik aantonen dat er ook echt behoefte is aan een young adult boekenweek.” De binnengehaalde stemmen zullen door Lisa Snijders aangeboden worden aan Eppo van Nispen, directeur van het CPNB.

Wil jij de petitie tekenen? Dat kan natuurlijk: Onderteken de petitie meteen. En wat vind je van dit initiatief?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

5 gedachten over “Pleit mee voor een young adult boekenweek

  1. Uiteraard ondertekend, ik heb dit al best vaak gedacht dus ik hoop echt dat de YA boekenweek er komt.

  2. Wat goed! Ik zag dit vandaag al langskomen op Facebook en dacht: “Dat is er toch al?” tot ik zag dat het voor YA’s is! Wat een goed initiatief. Want ik erger me eraan dat ik nog steeds mails krijg, berichten op Facebook en in de bieb zie van “STEM OP JOUW FAVORIETE BOEK!” en dat het niet meer kan omdat ik ouder ben dan achttien. Ghahaha!

  3. Ik heb hem ook ondertekend 🙂

  4. Ik heb hem ondertekent!!!

  5. Jaaaaaaaaaaah!!! Zo’n onwijs vet idee! Die young adults boekenweek moet er nauurlijk gewoon komen! En ik heb ie petitie ook meteen getekend. Wie volgt?

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.