Zac & Mia maken indruk

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

zac-en-miaZac is het ondertussen wel gewend. In het ziekenhuis liggen met leukemie, de dagen aftellend tot hij weer naar huis mag. Hij is zelfs al bevriend met de dokters en zijn medepatiënten. Dan komt er op een dag een nieuw meisje binnen, Mia. Ook zij heeft kanker, maar geen van haar vrienden weten dit. De kennismaking tussen Zac en haar is nogal ongebruikelijk, maar wat wil je als je in een kamer opgesloten zit. Mia is eigenwijs, brutaal en niet bepaald het zonnetje in huis. Desondanks raken Zac en Mia langzamerhand aan elkaar gehecht. Maar kan hun vriendschap de ziekte overleven? Kunnen zij zelf de ziekte wel overleven? Ik ga niet verklappen of je antwoord krijgt op die vragen maar het boek heeft wel een ietwat open einde (zo voelde het voor mij tenminste), dus aan jou zelf de taak om in te vullen hoe het verder gaat…

Indrukwekkend
Ik heb me laten vertellen dat dit boek ook weleens vergeleken wordt met “Een Weeffout in Onze Sterren” van John Green, hier kan ik persoonlijk niet over oordelen, want ik heb deze nog niet gelezen, maar als het verhaal hier een beetje op lijkt, moet dat ook wel een goed boek zijn. Zac & Mia is best wel een indrukwekkend boek. Het zet je aan het nadenken. Neem bijvoorbeeld Mia. Ik was bijna het hele boek lang echt geen fan van haar, ze is bijna altijd chagrijnig en doet dingen waar ik met mijn hoofd echt niet bij kan. Maar hoe zou jij je gedragen als je in zo’n situatie zat? Het is niet iets wat je je voor kunt stellen als je gezond bent. Hierdoor had ik toch ook wel weer sympathie voor Mia. Hoe raar ze zich ook gedroeg.

Zware kost
Als je op zoek bent naar een lekker vrolijk en luchtig verhaal, dan kun je dit boek overslaan. Kanker is nooit een gemakkelijk onderwerp, maar A.J. Betts weet er zeker een mooi verhaal van te maken. Je blijft lezen om erachter te komen of Zac en Mia allebei een happy end tegemoet gaan. Maar naast het feit dat het een zwaar onderwerp heeft, zit je het boek toch af en toe zeker wel te lezen met een glimlach op je gezicht. Zac’s sarcasme maakt je aan het lachen, en hoewel Mia niet altijd even vrolijk is, maakt ze aan het einde een hoop goed. Één piepklein minpuntje, ik vond het boek een tikkeltje langdradig op bepaalde punten, daarom 4 sterren. Maar hij is zeker de moeite waard.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Jenny Buijs

Jenny Buijs

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Zac & Mia maken indruk

  1. Leuke recensie, het lijkt mij een heel mooi verhaal 🙂

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Join us

Get your account today