Logo-youngadults-site

Agave Kruijssen wint Thea Beckmanprijs 2013

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Lannoo Uitgeverij is bijzonder trots u te kunnen melden dat Agave Kruijssen met De keerzijde van de keizer de Thea Beckmanprijs 2013 heeft gewonnen. Dit is de jaarlijkse prijs die uitgereikt wordt voor het beste historische jeugdboek. Afgelopen zaterdag mocht Agave Kruijssen haar prijs in ontvangst nemen. De keerzijde van de keizer is een spannend boek over het bewogen leven van Karel de Grote, zijn vrouwen en kinderen, vrienden en vijanden.

‘Ik zou de waarheid vastleggen. Mijn waarheid tegenover die valse, halve waarheid. Ik zou het verhaal opschrijven over de ware Karel.’

Tjerk, de bastaardzoon van keizer Karel, wordt eropuit gestuurd met een gevaarlijke opdracht. Op zijn tocht komt hij steeds meer te weten over zijn vader, de grote keizer die hij nooit persoonlijk heeft gekend. Dan stuit Tjerk op een geheim dat niemand weten mag. Hij komt gevaarlijk dicht bij de waarheid. Te dichtbij.

‘Laat nooit weten wie je echt bent. Hou dat geheim tot het allerlaatste moment. Pas als je Lodewijk het zwaard op de keel zet, pas als je zeker weet dat hij door jouw hand zal vallen, dan zeg je wie je bent!’

‘Het vertelplezier spat er als vanouds vanaf.’ (****) – De Volkskrant over Afscheid van Arthur

Agave Kruijssen studeerde Nederlands en runde daarna haar eigen tekstbureau. Inmiddels wijdt ze zich fulltime aan het schrijven van jeugdboeken. Kijk voor meer informatie op www.sprookverhalen.nl.

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Agave Kruijssen wint Thea Beckmanprijs 2013

  1. Die wil ik echt lezen!

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.