Geplaatst op 1 Reactie

Agave Kruijssen wint Thea Beckmanprijs 2013

Lannoo Uitgeverij is bijzonder trots u te kunnen melden dat Agave Kruijssen met De keerzijde van de keizer de Thea Beckmanprijs 2013 heeft gewonnen. Dit is de jaarlijkse prijs die uitgereikt wordt voor het beste historische jeugdboek. Afgelopen zaterdag mocht Agave Kruijssen haar prijs in ontvangst nemen. De keerzijde van de keizer is een spannend boek over het bewogen leven van Karel de Grote, zijn vrouwen en kinderen, vrienden en vijanden.

‘Ik zou de waarheid vastleggen. Mijn waarheid tegenover die valse, halve waarheid. Ik zou het verhaal opschrijven over de ware Karel.’

Tjerk, de bastaardzoon van keizer Karel, wordt eropuit gestuurd met een gevaarlijke opdracht. Op zijn tocht komt hij steeds meer te weten over zijn vader, de grote keizer die hij nooit persoonlijk heeft gekend. Dan stuit Tjerk op een geheim dat niemand weten mag. Hij komt gevaarlijk dicht bij de waarheid. Te dichtbij.

‘Laat nooit weten wie je echt bent. Hou dat geheim tot het allerlaatste moment. Pas als je Lodewijk het zwaard op de keel zet, pas als je zeker weet dat hij door jouw hand zal vallen, dan zeg je wie je bent!’

‘Het vertelplezier spat er als vanouds vanaf.’ (****) – De Volkskrant over Afscheid van Arthur

Agave Kruijssen studeerde Nederlands en runde daarna haar eigen tekstbureau. Inmiddels wijdt ze zich fulltime aan het schrijven van jeugdboeken. Kijk voor meer informatie op www.sprookverhalen.nl.

 

1 gedachte over “Agave Kruijssen wint Thea Beckmanprijs 2013

  1. Die wil ik echt lezen!

Geef een reactie