Logo-youngadults-site

Get to know… Firelight!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Firelight van Sophie Jordan is een geweldige serie, maar ook eentje met heel veel personages. En dat meer dan de helft daarvan ook nog draki’s zijn, maakt het er niet makkelijker op. Geen nood: als je dit artikel over de belangrijkste hoofdpersonen hebt gelezen, kun je iedereen perfect uit elkaar houden!

In de kolonie

Jacinda
Door Jacinda’s ogen volg je het verhaal. Ze heeft amberkleurige ogen, roodgoud haar, en als draki een roodgouden huid. Jacinda is een vuurspuwer, de eerste in haar kolonie in vierhonderd jaar. Daarom is ze voorbestemd om verbonden te worden aan Cassian, de zoon van de leider van de kolonie. Jacinda is koppig en laat zich niet zomaar de wet voorschrijven, ook niet als ze verliefd wordt op een draki-jager. Ze is ontzettend dapper en gaat voor vrienden en liefde (letterlijk) door het vuur.

Tamra
Tweelingzus van Jacinda. Ze is al van jongs af aan verliefd op Cassian, die alleen maar oog heeft voor Jacinda. Daarbij denkt iedereen lang dat ze een ‘defecte draki’ is, omdat ze pas op bijna volwassen leeftijd voor het eerst manifesteert. Dit zorgt voor rivaliteit tussen haar en Jacinda.
Als Tamra wel manifesteert, blijkt ze een neveldraki te zijn, en dat is superzeldzaam. Haar haar wordt wit, en haar ogen kleuren lichtgrijs. Ze is in staat om het geheugen van mensen te wissen.

Cassian
Cassian is een onyx-draki en de prins van de kolonie. Op een dag zal hij die leiden. Hij is bijna twee meter en heeft pikzwart haar met een paarse gloed. Als draki is hij ook zwart met paars. Hij wordt verplicht om met Jacinda te trouwen, maar hij is ook echt verliefd op Jacinda. Hij lijkt ijskoud en streng, net als zijn vader Severin. Het wordt echter duidelijk dat hij een groter hart heeft dan iedereen dacht…

Miram
Het jongere zusje van Cassian. Miram heeft een hekel aan Jacinda vanwege alle aandacht die ze krijgt. Ze is een visiocrypter, waardoor ze kan opgaan in de omgeving. Dit gebruikt ze vooral om mensen te bespioneren. Ze brengt Jacinda en Will op een onverwachte manier in de problemen.

Corbin
Neef van Cassian, en ook een onyx. Hij is achterbaks en gemeen. Helaas voor Jacinda is hij na Cassian de tweede kandidaat om met haar te trouwen. Corbin zelf ziet dat wel zitten, zeker sinds hij weet dat Jacinda een vuurspuwer is. Jacinda kan hem niet uitstaan.

 

In Chaparral

 

Will
De eerste keer dat Jacinda en Will oog in oog met elkaar staan, is zij een draki en hij met zijn familie op jacht. Als Jacinda met haar moeder en zus vlucht uit de kolonie, komt ze bij hem op school te zitten. Will heeft honingbruin haar met gouden strepen en groene ogen. Hij is lang, heeft brede schouders en is ook nog eens heel erg aardig (perfect boyfriend material). Will komt uit een familie van draki-jagers. Hij is erg goed in het opsporen van draki’s (en dat heeft een bijzondere reden, die aan het einde van Firelight. Ziel van vuur duidelijk wordt). Will is verliefd op Jacinda en vastbesloten om haar voor zich te winnen.

Xander
Neef van Will. Hij heeft ravenzwart haar, dat heel kort geschoren is. Hij is superknap, met donkere ogen. Xander is een ijskoude en berekenende jager, die geen genade kent. Zijn voornaamste doel: de kolonie van Jacinda opsporen en afslachten.

Angus en Carl
Andere draki-jagers en trouwe volgelingen van Xander. Meelopers die Jacinda niet graag wil tegenkomen dus!

 

Beschikbaar in deze serie:

Firelight. Ziel van vuur | Sophie Jordan | 978 90 206 7914 4 | € 16,95
Firelight. Achter de nevel | Sophie Jordan | 978 90 206 7958 8 | € 15,95
Firelight. Kracht van de onyx | Sophie Jordan | 978 90 206 7964 9 | € 15,95

[Bron: Blossom Books]

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

2 gedachten over “Get to know… Firelight!

  1. Ik heb de hele serie in een keer gekocht en had hem binnen 4 dagen uit!
    Ik vond hem heel goed, zeker een aanrader als je van darken en spanning houd!

  2. Echt een fantastisch boek ik heb ook het 2e deel gelezen en volgens mij is het derde deel ook al uit

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.