Logo-youngadults-site

Tuesday Tunes: Yann Tiersen – Comptine d’un autre été

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Oké, laten we eens voor iets heel anders gaan. De Tuesday Tunes gaat keer op keer over de soundtrack of één van de liedjes uit de laatste bekende Young Adult verfilmingen of series. Vorige week echter heb ik prachtige muziek gevonden, muziek die ik al jaren hoor op de radio en in films en in reclames, maar die ik nooit kon vinden. Eindelijk is het dan toch zover gekomen. ‘Comptine d’un autre été’ is een klassiek theaterstuk dat zijn oorsprong vindt n de film ‘Le fabuleux destin d’Amélie Poulain.’ Een geroemde Franse film – hoe kan het ook anders, zo met Amélie? – die een tiental jaren geleden heel wat filmprijzen in de wacht heeft gesleept. Yann Tiersen, een Franse muzikant die muziekalbums en filmsoundtracks maakt, heeft de befaamde soundtrack gecomponeerd, waardoor hij meer dan wereldberoemd is geworden. Zijn pronkstuk is voor mij toch dit liedje. Laat je niet afschrikken door het woord ‘klassiek’ en luister voordat je oordeelt. Je wordt helemaal meegesleept.

‘Le fabuleux destin d’Amélie Poulain’ gaat over de jonge vrouw Amélie die besluit om de wereld te veranderen door de levens van de mensen die ze kent te veranderen. Omwille van een foute diagnose van een onbekende hartziekte in haar jeugd, ging Amélie niet naar school met de andere kinderen, maar bracht ze merendeel van haar tijd door in haar kamer, waar ze een levendige verbeelding ontwikkelde. Ondanks alles is Amélie een gezonde en mooie jonge vrouw met een romantisch karakter geworden die werkt in een klein cafeetje. Wanneer prinses Diana in 1997 sterft in een auto-ongeval, wordt Amélie eraan herinnerd hoe vergankelijk het leven is en besluit ze tussen te komen in het leven van de mensen die haar omringen, in de hoop een beetje vreugde te brengen naar haar buren en de vaste klanten van het café. Ze brengt twee eenzame zielen samen, zoekt naar de eigenaar van een antieke speelgoeddoos in haar appartement en voert nog veel meer gekke maar hartverwarmende dingen uit die deze film tot een pareltje maken.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.