Logo-youngadults-site

De grote ABC-yourself boekpresentatie: een verslag

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Eén van mijn eerste recensies voor Young-adults.nl was een recensie van twee heel fraaie boeken: ‘Wij gaan hele goede vrienden worden’ van Mathijs Meinema en ‘Hee Maisje’ van Iduna Paalman. Die twee verzamelingen van blogs, korte verhalen en dagelijkse impressies verschenen in het kader van het ABC yourself-project dat onder de vleugels van schrijver Edward van de Vendel en uitgeverij Lemniscaat twee jaar geleden gestalte kreeg. Jonge talentvolle auteurs worden in dit project begeleid bij het schrijven om ten slotte een eigen boek te publiceren. Afgelopen donderdagavond 6 december 2012 werden de twee nieuwste literaire talenten gehuldigd: Djoeke Ardon met ‘Iemand die terugzwaait’ en Steef van Gorkum met ‘De twee jaar nadat’.

Ja, ik zeg gehuldigd, als was het de uitreiking van een Gouden Kalf of de Sportman/vrouw van het jaar, want de bijeenkomst in het Bibliotheektheater in Rotterdam was een waar spektakel. Ik kwam in de bibliotheek aan in een drukke foyer, waar de koffie en thee al klaarstond. Ik nam op mijn gebruikelijke observeerdersstoel plaats om te zien hoe de twee debutanten door familie en vrienden werden onthaald – vooral de begroeting door de oma’s en opa’s was roerend. Om even na achten werden we de zaal binnengeleid. Op het podium een scherm, twee stoelen en een catheder. Het feest kon beginnen!

Niet alleen waren er optredens van alle ABC-yourselfers, nam Edward van de Vendel een interview met de ervaren Mathijs en Iduna af, ook was er een übercoole band, Koonian, met een blonde boy van outer space. Ernest van der Kwast (die zelf twee keer debuteerde op een heel opmerkelijke manier) sprak de debutanten toe, en er waren allerlei interactieve verrassingen voor de schrijvers. Volkskrantcolumnist Bert Wagendorp had een filmpje voor Djoeke vanuit zijn badkamer (goeie akoestiek!) en Steef werd toegezongen door zangeres Renée van Wegberg. De belangrijkste man uit Spanje (Sinterklaas!) had een boodschap voor hen beiden en tot slot was er de toegift van de enige echte John Green.

Ja, ik maak hier duidelijk reclame en dat doe ik graag. Ik heb van de avond genoten en hoop dat er nog vele mogen volgen!

(Als je zelf tussen de 17 en pakweg 23 bent, of je kent iemand die dat is, en je hebt schrijfaspiraties: je kunt altijd kijken of er weer plaats is in het project. Zie website ABC yourself)

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Eva

Eva

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.