Logo-youngadults-site

Lekker griezelen met Halloween

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Nog maar een paar dagen en dan is het Halloween! Haal je engste kostuum uit de kast, doe je best om je zo griezelig mogelijk op te maken en ga naar dat leuke feestje in de stad. Maar durf jij op zo’n donkere avond het huis niet uit en zit jij liever op de bank een enge film te kijken of misschien wel een griezelig boek te lezen… dan hebben wij wat tips voor je. Er zijn namelijk onwijs veel young adults die ideaal zijn om op een avond als deze te lezen. Hieronder een aantal boeken die recent zijn verschenen.

 

Blind date – Verboden passie
Vakantie… zon, zee en moordlust? Als je dacht dat verloren bagage, stortregens en een muggenplaag het ergste is dat je kan overkomen op vakantie, heb je deze rampzalige vakantieverhalen nog niet gelezen.

Vijf young adult bestsellerauteurs halen hun strafste verhalen over foute vakantieliefdes boven! Van de hand van Cassandra Clare, Claudia Gray, Libba Bray, Maureen Johnson, Sarah Mlynowski.

De Cirkel
Op een nacht, wanneer de maan mysterieus rood kleurt, worden zes meiden naar een afgesloten park geleid. Ze hebben niets met elkaar gemeen. Ze weten niet hoe ze daar gekomen zijn of waarom ze daar zijn, maar zonder elkaar zullen ze het niet overleven. Kort daarvoor zijn Minoo, Rebecka, Vanessa, Anna-Karin, Linnéa en Ida in het stadje Engelsfors aan een nieuw schooljaar begonnen. Ze kennen elkaar niet, maar alle zes merken ze dat er vreemde dingen gebeuren en dat ze bijzondere gaven hebben. Wanneer ze op onverklaarbare wijze ’s nachts in het park terechtkomen, krijgen ze te horen dat er een eeuwenoud Kwaad in Engelsfors huist. En volgens een even oude voorspelling zijn zíj uitverkoren om het Kwaad te verslaan. Alleen als ze samenwerken, kunnen ze de duistere machten overwinnen en veel tijd is er niet meer…

De duistere kant van Mara Dyer
Mara Dyer denkt dat haar leven niet vreemder kan worden als ze wakker wordt in een ziekenhuis zonder zich te herinneren hoe ze daar terecht is gekomen. Toch wel. Ze vreest dat het ongeluk, waarbij haar beste vriendin en vriendje zijn omgekomen maar zij mysterieus genoeg ongedeerd is gebleven, niet zomaar een ongeluk was. Ze heeft gelijk. Ze is ervan overtuigd dat, na wat alles wat er gebeurd is, ze niet meer verliefd kan worden. Ze heeft het mis.

De zeventienjarige Mara kan zich niets herinneren van het ongeluk waarbij drie van haar vrienden zijn omgekomen? Ze verhuist met haar familie naar Florida, gaat naar een nieuwe school en voelt zich onweerstaanbaar aangetrokken tot de ‘bad guy’ Noah. Ze hoopt met een schone lei te kunnen beginnen, maar als er meer doden in haar directe omgeving vallen en er vreemde dingen gebeuren, beseft ze dat ze haar geheugen moet terugkrijgen om haar familie en toekomst veilig te stellen.

Het meisje met de groene ogen
Een snelle blik door het raam van de schoolbus verandert alles voor Katy Rivers. Een mysterieus meisje met bijna lichtgevend groene ogen staart haar aan, en vanaf dat moment achtervolgt zij Katy. Ze kent al haar gedachten en is overal. Wat is het verband tussen hen? En wat is de macht van de smaragdgroene hanger die ze aan Katy geeft? Ik ben alles wat jij niet bent en ik ga je leven overnemen. Ik ben je ergste nachtmerrie… Deze huiveringwekkende woorden drukken Katy geleidelijk in een hoek, waardoor ze vervreemd raakt van iedereen die haar lief is, zelfs van haar moeder. Alleen haar beste vriend Luke houdt vertrouwen in Katy en samen proberen ze een manier te vinden om het meisje met de groene ogen te verslaan. Maar zij is vastberaden om Katy te worden, al wordt het haar dood…

Nachtschade – De keuze #2
Hoe vaak kan ware liefde op de proef worden gesteld? Wanneer Calla Tor wakker wordt in het hol van haar aartsvijanden, de Zoekers , weet ze dat haar dagen geteld zijn. Maar dan doen de Zoekers haar een aanbod dat haar de kans geeft haar voormalige meesters te vernietigen en niet alleen de roedel te redden, maar ook de man die ze noodgedwongen heeft achtergelaten. Is Ren de prijs van haar vrijheid waard? En zal Shay aan haar kant blijven staan, wat er ook gebeurt? Nu Calla haar eigen lot in handen heeft, moet ze zien te ontdekken welke strijd ze moet uitvechten en welke niet.

Heb jij nog tips welke boeken je echt doen huiveren? Laat het ons weten 🙂 Wij zijn benieuwd!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

4 gedachten over “Lekker griezelen met Halloween

  1. Ik moet ze allemaal nog lezen. 😀

  2. Sorry, Mara, typfout

  3. Die van Maya ga ik zeker proberen!:D

  4. de cirkel en nachtshade wil ik nog lezen

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.