Logo-youngadults-site

De boekenkast van Lotte

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Het is alweer een tijdje geleden, maar we hebben er toch weer een bij: een boekenkast! Deze keer laat Lotte haar boekenkast zien. Ze is vooral helemaal weg van Twilight. Ze houdt van romantische en spannende boeken, maar ook wel van het bovennatuurlijk, want aan boeken in dat genre geeft ze de voorkeur. Lees snel verder en bekijk haar verzameling!

Hoe zou jij de inhoud van je boekenkast omschrijven?
Ik lees allerlei verschillende soorten boeken, toch geef ik de voorkeur aan boeken zoals Twilight en Fallen.

Welk genre lees jij het allerliefst?
Romantiek en spanning, het liefst gecombineerd.

Hoeveel boeken lees jij gemiddeld per week/maand/kwartaal/jaar?
Dat verschilt iedere keer weer. Dat ligt namelijk ook aan hoeveel huiswerk ik heb.

Wat is je favoriete boek?
Ehm, ik heb twee boeken die ik beide meerdere keren heb gelezen; Twilight van Stephenie Meyer en Trots & Vooroordeel van Jane Austen.

Welk boek wil jij nog heel graag lezen?
Ik zou heel graag het boek The lucky one van Nicolas Sparks in het Nederlands willen lezen, alleen kan ik die nergens vinden.

Welk boek heb jij het vaakst herlezen?
Mmh, dan denk ik toch wel Twilight, die is inmiddels zowat versleten.

Welk boek is een echte miskoop geweest?
Eigenlijk vind ik boeken niet echt miskopen, maar als ik dan echt zou moeten kiezen is dat denk ik wel het boek Hot or Not van Carry Slee geweest. Ik kwam er gewoon niet doorheen.

Welk boek (of welke serie) is een absolute aanrader?
Zeker weten de boeken van Stephenie Meyer (The Twilight Saga) en de boeken bij de serie van The Vampire Diaries van Lisa J. Smith.

Welk boek is je het meest bijgebleven?
Trots & Vooroordeel van Jane Austen. Als ik dat boek lees voelt het alsof ik in een compleet andere wereld zit. Ik kan me echt gewoon verliezen in dat boek. Dat is vast ook de reden dat ik het zo vaak heb gelezen hahaha. Mensen zeggen weleens; “Daar is toch niets aan, een boek meerdere keren lezen?!”, maar ik vind het iedere keer een nieuwe ervaring. Alsof iedere keer dat je het boek leest, de eerste keer is. Iedere keer ontdek je weer iets nieuws, waardoor je het verhaal ineens vanuit een ander perspectief bekijkt.

Lees jij liever een serie of een boek dat op zichzelf staat?
Ik geef de voorkeur aan een serie, zo kun je je iedere keer verheugen op het volgende deel, wetende dat je bepaalde dingen nog te weten zal komen.

Welk boek (of welke serie) moet zeker verfilmd worden?
Ehm, ik zou de boeken van Lauren DeStefano (The Chemical Garden Trilogy) wel op het scherm willen zien.

Koop jij je boeken of leen jij het van de bibliotheek?
Het liefst koop ik ze, maar ik leen ze ook wel eens van de bieb.

Hoeveel geld geef jij uit aan boeken (per maand/kwartaal/jaar)?
Niet veel, dat ligt aan hoeveel boeken ik nog heb om te lezen en hoeveel het boek dat ik zou willen kopen kost.

Als jij zelf een boek mocht schrijven, waar zou dat dan over gaan?
Ik denk dat het dan een combinatie ‘inspiratieverhaal’ zal worden van mijn lievelingsboeken, met een totaal andere wending en afloop.

Je kunt Lotte vinden onder haar profielnaam Lottezandvliet. Wil jij ook je boekenkast laten zien? Lees hier verder.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

8 gedachten over “De boekenkast van Lotte

 1. Leuke boeken! Een hele boel heb ik gelezen maar sommige nog niet.
  Misschien ga ik die ook wel lezen;-)

 2. Pride en Prejudice is ook een van mijn favoriete boeken!

 3. ik hou van pride & Prejudice

 4. aaaaah Jane Austen

 5. Hé, veel dezelfde boeken hebben wij! Alleen van Jane Austen heb ik nog nooit wat gelezen. Lijkt me dan weer minder. Echter hoor ik wel veel mensen over The Chemical Garden Trilogy door Lauren DeStefano. Misschien moet ik daar dan maar eens wat over opzoeken! Lijkt erg de moeite waard om er moeite voor te doen.

 6. Leuke boeken heb je !

 7. Leuk!
  Mooie collectie!!!!!

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.