Geplaatst op 2 Reacties

Get to know Ben Barnes

Het is al lang geleden dat er nog eens een hottie in de get to know is gekomen. Laten we daar eens verandering in brengen! Voor deze week hebben we eentje om helemaal bij weg te kwijlen, namelijk Ben Barnes! Ben Barnes, wie is dat? Hij is de leuke acteur die in 2013 de hoofdrol zal spelen in De Geestenjager, oftewel The Spook’s Apprentrice: The Seventh Son, dus binnen een tijdje zal young-adults.nl helemaal aan hem gewijd zijn! Wij zijn er ook van verzekerd dat hij The Seventh Son tot een succes en een kaskraker in de bioscopen zal maken! Ben staat echter ook bekend voor zijn rol als Prince Caspian in de Narnia-verfilmingen en de extravagante Dorian Gray in The Picture of Dorian Gray. Mijn hart heeft ie in ieder geval al veroverd, en hoe zit het met dat van jullie?

Ben Barnes werd op 20 augustus 1981 geboren in Londen als de zoon van Tricia Barnes, een relatietherapeut, en Thomas Barnes, een professor van de psychiatrie. Hij heeft ook een jonger broertje, Jack. Zijn acteercarrière begon in het muzikale theater. Als tiener bracht hij een paar jaar door op het National Youth Music Theater, waar ook de bekende Jude Law en Jamie Bell (yum yum!) zijn afgestudeerd. Op vijftienjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste professionele job als drummer in de West End musical adaptatie van Bugsy Malone. Aan Kingston University studeerde hij Drama en Engelse literatuur.

Verdere carrière

In 2006 begon hij voor de televisie te werken, als een gastrol in de U.K. serie Doctors. Zijn filmdebuut op het grote scherm maakte hij een jaar later, als Young Dunstan in Stardust, waar hij erg positief ontvangen werd door critici en de media. In februari 2007 werd hij echter gecast voor de rol die zijn gezicht op de grote filmposters over de hele wereld zette, en wel voor die van Prince Caspian in de Narnia-films. Ben was als kind al een grote fan van de Narnia-boeken, en daarom zette hij alles op alles om de rol te bemachtigen. Ontelbare keren liep hij de castingbureaus in en stalkte hij de filmmakers, en uiteindelijk werd hij gekozen als Caspian, die in de boeken een veel jongere persoon is. Het gaf zijn carrière een hele boost, en sindsdien had hij de rollen voor het kiezen. Ons liet hij sprakeloos met zijn prestaties in de verfilming van Dorian Gray, een aangrijpend en huiverend verhaal over een jongeman die zijn ziel aan de duivel verkoopt. Een ware aanrader! Het is nog maar af te wachten hoe hij zijn rol zal neerzetten in de young adult-verfilming The Seventh Son…

Leuke weetjes

 • Zijn volledige naam is Benjamin Thomas Barnes.
 • Ben was een grote fan van Narnia
 • Voor de rol van Prince Caspian droeg hij haarextensions.
 • Hij steunt de Make-a-Wish Foundation.
 • Hij was een van de vier ultieme finalisten voor de rol van Edward Cullen in de Twilight Saga.
 • Ooit maakte Ben deel uit van de boy band Hyrise; deze band speelde in 2004 op de Eurovision Song Festival Wedstrijd met hun song “Leading me On”. Daarnaast verscheen hij in een videoclip van The Kooks, “The Sofa Song”.
 • Omdat Engeland zich niet gekwalificeerd had voor het EK in 2008, supporterde hij voor Nederland, want een van zijn grootmoeders komt uit Nederland.
 • Ben weigert Facebook of Twitter aan te maken.

Persoonlijke quotes

I’ve actually, very rarely have I worked in my own voice. I’ve played I think Russian, American, Northern from the North of England. All sorts of different accents I’ve worked in. And I’m almost more comfortable in an accent.”

“I think I’m a gentleman in bed.”

“One of the most important things is finding someone who understands your sense of humor. I also think they should be a friend first and should be independent and have their own interests.”

– On being called the next Orlando Bloom:
“I am not in that league of action heroes but if you have to put some tag on me then the new Orlando is as good as any.”

“Fame is the weirdest thing. One minute, you’ve got thousands of people screaming your name on the red carpet, the next, you’re sneaking out the back and walking down the street with no one noticing you.”

“When I saw my billboard, I stopped and took a photo.”

– On his reaction when he found out he got the role of Prince Caspian:
“It was 3am and I was at home. I ran around my house screaming. It was like winning the FA Cup. It was too late to get a drink and I could not phone anyone, so I just ran around.”

“My favorite thing to do in bed? Besides have sex and sleep, you mean? Probably read. But I’d much rather be doing one of the other two.

Filmografie – titel, jaar, rol

Doctors (2006)Craig Unwin
Split Decision (2006)Chris Wilbur
Stardust (2007)Young Dunstan
Bigga Than Ben (2007)Cobakka
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (2008)Prince Caspian
Easy Virtue (2008)John Whittaker
Dorian Gray (2009)Dorian Gray
Locked In (2010)Josh
The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader (2010)King Caspian X
Killing Bono (2011)Neil McCormik
The Big Wedding (2012)Alejandro Griffin
The Words (2012)The Young Man

2 gedachten over “Get to know Ben Barnes

 1. JAAA! 🙂
  Ik vind hem ook geweldig! Ik ken zag hem het eerst in Narnia en kijk sindsdien alle films waar hij in speelt!

 2. Ben Barnes is echt mijn nummer 1 droomman! 😀 Hij is knap, heeft een geweldig lach, is mysterieus door zijn donkere uitstraling…. achja, ik smelt gewoon altijd weg als ik hem zie 😀

  De eerste keer dat ik hem zag, was in Stardust… ik dacht wow! Is dat de hoofdrolspeler, maar na 10 min, vond ik het jammer dat hij de hele film niet meer terug zou komen 😛 Ik was serieus meteen verkocht. Hij acteerde in die 10 min ook erg overtuigend. Dat is ergens nog wat me het meest bijstaat.

Geef een reactie