Logo-youngadults-site

Get to know Angelina Jolie

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Angelina Jolie is een actrice die iedereen bij naam kent. Haar filmteller blijft volle bak lopen en ze is geliefd bij zowel filmmakers als critici. Angelina staat bekend om haar speciale rollen, die ze altijd met volle overtuiging weet neer te zetten. We zijn dan ook erg benieuwd hoe ze Maleficent zal vertolken. Hoewel ze in haar keuze van rollen altijd erg streng is, lijkt ze in haar gewone leven toch wel een beetje excentriek te zijn. Zo verzamelt ze wapenmessen en waren er lang speculaties over een incestueuze relatie tussen Jolie en haar broer. Een ding staat als een paal boven water; ze is een zeer interessant persoon om van naderbij te bestuderen!

Op vier juni 1975 werd Angelina in Los Angeles, Californië, geboren. Nooit is ze een vreemde voor de filmindustrie geweest, als de dochter van Oscarwinnende acteur Jon Voight en actrice Marcheline Bertrand, die gestudeerd heeft met Lee Strasberg, de oprichter van het Lee Strasberg Theater Instituut. Ze heeft een oudere broer, James Haven. Haar ouders scheidden een jaar na haar geboorte en toen stopte haar moeder met acteren, om met haar voltijdse voogdij haar volledige tijd aan haar kinderen te besteden. Als kind keek Angelina heel wat films met haar moeder en dat wakkerde haar interesse voor acteren aan. Toen ze elf jaar was, schreef ze zich in aan het Lee Strasberg Theater Instituut, waar ze twee jaar lang getraind werd en in verschillende theaterstukken verscheen.

Geen acteerlessen meer

Op veertienjarige leeftijd stopte Jolie met haar acteerlessen en wilde ze begrafenisondernemer worden. Ze begon te werken als model en kwam terecht in een periode van depressies omdat ze leed onder pestpartijen op haar nieuwe school Beverly Hills High School. Ze kreeg steeds moeilijker contact met mensen en vluchtte in zelfverwonding en drugs. Toen ze zestien jaar was, huurde ze haar eigen appartement. Ze studeerde af aan de middelbare school en begon weer aan haar acteerlessen.

Rond 1995-1996 scoorde ze haar eerste, kleinere rollen, waarvoor ze toch steeds geprezen werd en verschillende prijzen in ontvangst nam. Haar hoofdrol in de televisiefilm Gia – het waargebeurde verhaal van het speciale topmodel Gia Carangi, die als een van de eerste celebrities stierf aan aids – leverde haar zelfs een Golden Globe op. Een jaar later, in 1999, brak ze definitief door in The Bone Collector, naast Denzel Washington. Vanaf toen kwamen de rollen binnen, en vaak stond ze naast de grote acteurs. Ondertussen behoort ze zelf tot een van die grote acteurs en ken je haar vast van films als The Tourist, Salt of Beowulf.

Leuke weetjes

  • Haar volledige naam is Angelina Jolie Voight. Eigenlijk is Jolie haar tweede naam. Haar vader heeft zowel Angelina als haar broer James Haven een tweede naam gegeven voor het geval dat ze ooit hun achternaam wilden veranderen. In 2003 nam ze uiteindelijk de achternaam Jolie aan.
  • Angelina heeft 19 tatoeages; waaronder het Japanse teken voor dood, een draak en een groot zwart kruis.
  • Ooit was ze een tijdje getrouwd met Jonny Lee Miller. Op haar huwelijk droeg ze een zwarte leren broek en een wit shirt. Op het witte shirt schilderde ze de naam van haar man in haar eigen bloed.
  • Ze is ongelofelijk close en beschermend tegenover haar oudere broer, James Haven. Hij begeleidt haar vaak naar prijsuitreikingen en ze heeft zijn initiaal H op haar arm getatoeëerd. Er werd zelfs beweerd dat de twee een incestueuze relatie hadden, iets wat ze altijd ontkend heeft.
  • Angelina verzamelt wapenmessen en heeft een interesse voor lijk wetenschap.
  • Haar favoriete Disney personage is Dumbo. Ze beweert dat ze moest huilen toen hij kon vliegen.
  • Angelina en Brad Pitt werden gehecht aan elkaar op de set van Mr. And Mrs. Smith rond 2005. Even later, na viereneenhalf jaar huwelijk,  verliet Brad zijn vrouw Jennifer Anniston voor Jolie. In 2012 heeft het koppel zich eindelijk verloofd.
  • Daarnaast staat Brangelina bekend voor hun groot aantal kinderen. Ze hebben drie geadopteerde kinderen; Maddox Chivan, Pax Thien en Zahara Marly, en drie biologische kinderen; Shilo Nouvel en tweeling Knox Léon en Vivienne Marcheline.
  • Ze staat bekend om haar gulheid tegenover goede doelen.

Persoonlijke quotes

“When other little girls wanted to be ballet dancers, I kind of wanted to be a vampire.”

“It was nice for me to play with other girls; I don’t really have girlfriends in movies, if you’ve noticed. Well, I have a few girlfriends, I just… I stay at home a lot. I’m just not very social. I don’t do a lot with them, and I’m very homebound. I’ll talk to my family, I talk to Brad… But I don’t know, I don’t have a lot of friends I talk to. He is really the only person I talk to.”

“I need more sex, okay? Before I die I want to taste everyone in the world.”

“After my last divorce, I said I was absolutely going to marry somebody in another field, an aid worker or something. Then I met Brad, everything I wasn’t looking for, but the best man, the best father I could possibly wish for, you know? Brad’s passion for international affairs was actually one of the things that brought us together.”

“If you don’t get out of the box you’ve been raised in, you won’t understand how much bigger the world is.”

“Love one person, take care of them until you die. You know, raise kids. Have a good life. Be a good friend. And try to be completely who you are and figure out what you personally love. Like go after it with everything you’ve got no matter how much it takes.”

“If I think more about death than some other people, it is probably because I love life more than they do.”

“I am odd-looking, I sometimes think I look like a funny Muppet.”

“I love to put on lotion. Sometimes I’ll watch TV and go into a lotion trance for an hour. I try to find brands that don’t taste bad in case anyone wants to taste me.”

“I always play women I would date.”

Filmografie – titel, jaar, rol

Kung Fu Panda 2

2011

Voice of Tigress

Salt

2010

Evelyn Salt

The Tourist

2010

Elise Clifton Ward

Changeling

2008

Christine Collins

Kung Fu Panda

2008

Voice of Tigress

Wanted

2008

Fox

A Mighty Heart

2007

Mariane Pearl

Beowulf

2007

Voice of Grendel s Mother

The Good Shepherd

2006

Clover Wilson/Margaret Russell

Confessions of an Action Star

2005

 

Mr. & Mrs. Smith

2005

Jane Smith

Alexander

2004

Olympias

Shark Tale

2004

Voice of Lola

Sky Captain and the World of Tomorrow

2004

Franky

Taking Lives

2004

Illeana Scott

Beyond Borders

2003

Sarah Jordan

Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life

2003

Lara Croft

Life or Something Like It

2002

Lanie Kerrigan

Lara Croft: Tomb Raider

2001

Lara Croft

Original Sin

2001

Julia Russell/ Bonny Castle

Gone in 60 Seconds

2000

Sarah Sway Wayland

Girl, Interrupted

1999

Lisa

Hell s Kitchen

1999

Gloria McNeary

Pushing Tin

1999

Mary Bell

The Bone Collector

1999

Amelia Donaghy

Gia

1998

Gia Carangi

Playing By Heart

1998

Joan

George Wallace

1997

 

Mojave Moon

1997

Ellie

Playing God

1997

Claire

Foxfire

1996

Legs Sadovsky

Love Is All There Is

1996

Gina

Without Evidence

1996

Jodie Swearingen

Hackers

1995

Kate Libby

Cyborg II: Glass Shadows

1993

Casella Cash Reese

Lookin to Get Out

1982

Tosh–Patti s Daughter

FUN FACTS

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.