Logo-youngadults-site

De boekenkast van Frederique

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Ook deze week hebben we er weer een boekenkast bij. De laatste tijd hebben we helaas niet elke week een nieuwe boekenkast, wellicht dat dit te maken heeft met de vakantietijd, maar gelukkig mogen we deze week een kijkje nemen in de boekenkast van Frederique. De boekenkast ziet er erg netjes uit, en volgens mij is het een Billy boekenkast van Ikea! Ha, daar heb ik er zelf ook drie van 🙂 Terug naar Frederique, haar favoriete boek is Twilight. In het interview hieronder legt ze uit waarom… dus lees snel verder!

Hoe zou jij de inhoud van je boekenkast omschrijven?
Creatief of verschillend omdat er allerelei genre’s qua boeken in staan.

Welk genre lees jij het allerliefst?
Ik lees het liefste fantasy, omdat in fantasy boeken echt alles mogelijk is: je wordt verliefd, je vriendje maakt het uit en wonder boven wonder komen jij en je vriendje weer bij elkaar, niets is te gek, alles is mogelijk, hoe gek en gestoord het ook mag zijn.

Hoeveel boeken lees jij gemiddeld per week/maand/kwartaal/jaar?
Per jaar… dat is een moeilijke, want ik herlees ook een boel boeken. Ik heb De Hongerspelen al zeker drie keer gelezen dit jaar. Net zoals Vlammen, het vervolg op De hongerspelen, dus het is moeilijk te zeggen hoeveel per jaar maar ik heb twee weken in Italië gezeten en toen heb ik vier boeken uitgelezen. Dus deze zomervakantie heb ik al zeven boeken gelezen en daarvoor natuurlijk ook nog. Per kwartaal denk ik zes tot tien boeken.

Wat is je favoriete boek?
Mijn favoriete boek is en blijft Twilight. Waarom? Omdat Twilight me echt tot lezen heeft aangespoord ik had eerst het eerste deel van Twilight gezien op dvd, toen ging ik het boek pas lezen het was zo leuk dat ik in twee dagen het boek uit had en toen na Twilight kwam de Fallen-serie. The Vampire Diaries en De Hongerspelen volgde al snel daarna.

Welk boek wil jij nog heel graag lezen?
Ik wil heel graag het boek Fantoom lezen, het vervolg op Middernacht van The Vampire Diaries of Snow White and the Huntsman, dat boek heb ik in het engels 🙂

Welk boek heb jij het vaakst herlezen?
Het vaakst heb ik De Hongerspelen gelezen, omdat het een super boek is. Ook al is Twilight mijn favoriete boek, De hongerspelen is een heel ander boek dan twilight en een beetje afwisseling kan geen kwaad toch?

Welk boek is een echte miskoop geweest?
Een echte miskoop is – even denken – dat is dan toch wel De Vampierdagboeken (geen Vampire Diaries) Dagboek van een onsterfelijke, het is best wel saai en eentonig. Ik vind dat er toch wel een beetje spanning in moet zitten.

Welk boek (of welke serie) is een absolute aanrader?
Een absolute aanrader is de serie van De Hongerspelen. Die raad ik zeker aan, maar ook natuurlijk de serie van Twilight of Harry Potter en een iets minder bekende serie is Nachtschade, maar ook een absolute aanrader. Die zou ik zeker gaan lezen.

Welk boek is je het meest bijgebleven?
Het meest bijgebleven is Fallen. Het is zo anders dan Twilight, De hongerspelen of The Vampire Diaries. Het is anders en daar hou ik wel van. Het is anders, interesant en creatief. Het perfecte middel om lezers aan het lezen te houden haha.

Lees jij liever een serie of een boek dat op zichzelf staat?
Ik hou wel van allebei. Ik hou erg van serie’s zoals The Chemical Garden Trilogie maar Perfect Chemistry is net zo leuk.

Welk boek (of welke serie) moet zeker verfilmd worden?
Ik vind dat Perfect Chemistry wel een film waard is, maar The Chemical Garden Trilogie verdient een Oscar desnoods regiseer ik de film zelf, haha, ik denk als die serie verfilmd wordt, de film gewoon epic wordt!

Koop jij je boeken of leen jij het van de bibliotheek?

Ik koop liever boeken dan ik ze leen bij een bibliotheek. Ik hou er van als ze in mijn boekenkast staan, want ja uit de bibliotheek zijn ze nou niet wat je zegt zo hygiënisch en als ze in mijn boekenkast staan kan je elk moment waneer je wilt een boek pakken.

Hoeveel geld geef jij uit aan boeken (per maand/kwartaal/jaar)? Weer zo’n lastige vraag. Nou, ik denk dat het wel veel geld is want mijn verlanglijstje op bol.com staat vol met boeken die ik nog wil. Ik heb werkelijk geen idee, want ik koop nogal VEEL boeken per jaar.

Als jij zelf een boek mocht schrijven, waar zou dat dan over gaan?
Mijn boek zou absoluut over fantasy gaan, want zoals ik al eerder zei, alles is mogelijk, en daar hou ik wel… van het onvoorspelbare, iets wat je niet verwacht.

Hiernaast leest Frederique The Vampire Diaries lekker op vakantie (gok ik). Je kunt Frederique vinden onder haar profielnaam Frederique95Wil jij ook je boekenkast laten zien? Lees hier verder.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

6 gedachten over “De boekenkast van Frederique

  1. Yeaahh lang leve de Billy boekenkasten haha

  2. Leuke boekenkast heb je , de meeste boeken die je heb heb ik ook , zelf heb ik ook billy boekenkasten (3)

  3. Leuk! Ik heb bijna al jouw boeken in een *net iets andere* Billy kast! 😉

  4. Hihi ja ben trots op mijn boekenkast hahaha 😀

  5. Ziet er goed uit!! 🙂
    Ben dan ook benieuwd naar jouw boekenkast Ilsepils 😉

  6. Huy! Frederique, heb je ook je boekenkast ingezonden! =D Tof om te weten weer, maar Natasha… *Grinnikt.* Was je vergeten dat die van mij er ook(?) op zou komen vandaag…?

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.