Logo-youngadults-site

Sneeuwwitje maar dan anders

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Diep in de duistere kerkers van het eens zo mooie en vredige kasteel van de koning, zit een meisje opgesloten. Haar haren zijn prachtig zwart en haar lippen bloedrood. Haar naam is Sneeuwwitje. Ze leidde een sprookjesleven met haar vader, totdat haar moeder overleed en de oogverblindende en bloeddorstige Ravenna haar plaats in nam in het kasteel. De koning werd vermoord, Sneeuwwitje werd opgesloten en Ravenna’s tirannieke heerschappij over het koninkrijk begon…

Na vele jaren lijkt er echter een einde te komen aan Ravenna’s macht. Haar krachten beginnen af te nemen, doordat er in het koninkrijk iemand is die nog mooier is dan zij: Sneeuwwitje. Ravenna’s magische spiegel vertelt haar dat er maar één manier is om voor eeuwig aan de macht te blijven: ze moet Sneeuwwitje vermoorden. Maar Sneeuwwitje heeft in de gaten wat de koningin van plan is en besluit te vluchten uit het kasteel. De woedende Ravenna stuurt jager Eric achter het meisje aan, maar Eric twijfelt. Zal hij haar terugbrengen naar de koningin en zijn beloning in ontvangst nemen, of zal hij van haar de grootste krijger maken die het koninkrijk ooit gekend heeft?

Verboeking
Meestal komt het voor dat een film gebaseerd is op een boek, maar dit boek is juist gebaseerd op de film Snow White & The Huntsman en dat is goed te merken. In het boek wordt bijna letterlijk beschreven wat er in de film gebeurt en daardoor is het niet zo spannend meer om te lezen als je de film al hebt gezien. De personages blijven vrij vlak en het verhaal wordt meer verteld dan dat de schrijver het echt aan je probeert te laten zien. Wat dat betreft is het juist goed als je de film al hebt gezien, aangezien je alles dan al in je hoofd hebt zitten. Toch zitten er wel een paar extraatjes in het boek. Zo weet schrijfster Lily Blake de emoties en gedachten van de hoofdpersonages – die meestal wat achterwege blijven in de film – goed te verwoorden. Ook zijn de gebeurtenissen in het boek soms net iets anders dan in de film, waardoor het lezen van dit boek zeker nog wel wat toegevoegde waarde heeft.

Uitgebreide wereld
Het verhaal van Snow White & The Huntsman is een duistere en originele variant van het klassieke sprookje Sneeuwwitje. De werelden die gecreëerd worden zijn mooi en fantasievol. In de film bleek dat al door onder andere het prachtige feeënbos en het duistere Zwarte Woud. Het zijn plekken die erg tot de verbeelding spreken en in de film fantastisch zijn om te zien. Ook in het boek wordt hier veel aandacht aan besteed. Lily Blake heeft erg haar best gedaan om de prachtige omgevingen net zo tot leven te laten komen als in de film. Dat is deels gelukt door de vele details, maar de schrijfstijl van Blake blijft een beetje beschrijvend, zodat je niet echt alles voor je ziet.

Mooie uitgave
De prachtige omgevingen van de film komen in het boek dus niet helemaal tot leven, maar de mooie uitgave van het boek probeert er wel alles aan te doen om je toch mee te sleuren in die sprookjeswereld. De voorkant is duister en sprookjesachtig en het boek bevat mooie tussenbladen die de hoofdstukken scheiden. Ook staat er boven elk hoofdstuk een erg mooi wapenschild, dat Sneeuwwitje en haar vader ook dragen in de film. Nog zo’n extraatje: na het lezen van dit boek weet je ook meteen waar dit wapenschild voor staat!

Het boek Snow White & The Huntsman is niet zo goed als de film, maar is nog steeds leuk om te lezen. Persoonlijk was ik niet zo tevreden over het einde, dat bijna hetzelfde is als in de film, en ik vind het jammer dat de personages en de gebeurtenissen een beetje vlak blijven. Het boek bevat echter wel een paar kleine extraatjes, leest lekker weg en ziet er erg mooi uit. Het geeft een leuke en originele twist aan het klassieke sprookje van Sneeuwwitje. Daarom geef ik de verboeking van Snow White & The Huntsman drie sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Marije Kok

Marije Kok

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

2 gedachten over “Sneeuwwitje maar dan anders

  1. Ik ga hem misschien lezen

  2. wauw appart zal ik eens lezen

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.