Logo-youngadults-site

Trip: Judith Visser

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

De zeventienjarige Amber besluit, na een ruzie met haar moeder die aan een ernstige vorm van smetvrees lijdt en daarom haar hond Yuriko wilde kaalscheren, om samen met haar Yuriko de zomervakantie bij haar vijfentwintigjarige neef Stan in Rotterdam Zuid te gaan logeren.
In eerste instantie voelt Amber zich als een vis in het water bij Stan. Ze heeft vrijheid, hoeft geen plastic slofjes over haar voeten te dragen en hoeft niet steeds haar handen te wassen.
Maar al snel komt Amber erachter dat ze in een verre van ideale situatie verzeild is geraakt. Stan, die het verdriet van zijn breuk met zijn vriendin niet kan verkroppen is zijn baan kwijt geraakt en heeft behoorlijk wat te verbergen. Het is zelfs zo erg dat Amber en Yuriko, door een wanhopige daad van Stan, de dupe worden van zijn problemen.

Bol van de spanning
Trip staat, zoals we van Judith Visser gewend zijn zijn, bol van de spanning en is met veel vaart geschreven. Thema’s die aan bod komen zijn: de smetvrees van Ambers moeder, drank en drugsverslaving, gedragingen van hooligans en hondengevechten.
Vooral de beschrijvingen van de hondengevechten zijn erg heftig en grijpen je naar de keel. Ik vind het onbegrijpelijk dat dit in Nederland echt gebeurt. Mooi is dat Judith Visser via het boek aandacht vraagt voor deze verschrikkelijke ’tak van sport’ en hoopt dat het ertoe zal leiden dat de hondengevechten aangepakt zullen worden.

Mooie beschrijving van uitersten
Erg mooi vind ik hoe Judith Visser de twee uitersten beschrijft van het leven in Ambers huis, bestierd door de met smetvrees bevangen moeder van Amber die sponzen desinfecteert door ze meerdere malen per dag in de magnetron te leggen en de smerige flat van haar neef die pas verlaten is door zijn vriendin, waar de vloer plakt en er alleen maar bier in zijn koelkast staat.
Ook een leuk detail vind ik de beschrijving van Kim, de nicht van Amber. Ik kon er niets aan doen om tijdens het lezen van de scènes van Kim aan Judith te denken. Kim is overigens het hoofdpersonage in drie van haar andere thrillers: Tegengif, Tinseltown en Time-out.

Kleine kanttekening
Enige opmerking van mijn kant is dat ik Amber wel erg zelfverzekerd vind voor een meisje van zeventien jaar, die als enig kind ook nog eens opgegroeid is in een erg beschermde omgeving, verwijderd van de gevaren van de stad. Ze mengt zich zonder problemen en angst in de Rotterdamse onderwereld. Maar dat doet absoluut niets af aan de kwaliteit van het boek. Je wordt weer helemaal meegezogen in de wereld van Judith Visser en haar hoofdpersonage(s). Van mij krijgt ze een dikke vier sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

2 gedachten over “Trip: Judith Visser

  1. Het is echt een super boek @CravingPages. Super spannend!!

  2. Klinkt als een heerlijk boek 🙂

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.