Geplaatst op 1 Reactie

Get to know Miley Cyrus

De mensen die naar Disney Channel kijken, vinden haar ofwel het einde ofwel kunnen ze haar niet uitstaan. Zelf ben ik helemaal gek geworden op Miley Cyrus met haar zware stem, vettige lach en grappig zuiders accent. Ze is meer dan vijf jaar te zien geweest op Disney Channel als de popster Hannah Montana die een dubbelleven leidt als gewone tiener. Ook haar vader in real life speelt in deze serie haar vader. Hannah Montana is een grappige serie voor jong en oud, en persoonlijk vind ik het een van de betere tussen de flauwe series die Disney Channel heeft voortgebracht. Maar ze is zoveel meer dan een Disney kindsterretje; in de young adult film The Last Song toont ze dat ze ook het grote scherm kan boeien en ze heeft een succesvolle muziekcarrière. Miley is één van de meest belovende jonge sterren op het moment!

Miley werd op 23 november 1992 geboren in Nashville, Tennessee. Ze is de dochter van Tish Cyrus en de bekende countryzanger en acteur Billy Ray Cyrus. Haar ouders trouwden stiekem een maand na haar geboorte. Miley heeft een halfzus Brandi en twee halfbroers Trace – bekend van de band Metro Station – en Christopher Cody. Na de geboorte van Miley volgden nog twee kinderen: Noah en Braison. Mileys peetmoeder is de alombekende Dolly Parton. Wat een speciaal en uitgebreid gezin! We kunnen in elk geval vaststellen dat het er nooit saai zal zijn.

Haar ouders noemden Miley oorspronkelijk Destiny Hope omdat ze geloofden dat ze grootse dingen zou bereiken. Ze lachte als baby echter zoveel dat ze al snel de bijnaam Smiley kreeg, die later verkort zou worden tot “Miley”. Miley groeide op als gelovig christen op een boerderij in Tenessee, een suburb van Nashville. Op achtjarige leeftijd verhuisde haar familie naar Toronto, waar haar vader een rol in de Tv-serie Doc bemachtigde. Rond dezelfde tijd besliste Miley dat ze ook wilde acteren, en ze belandde naast haar vader in Doc. Ook scoorde ze een klein rolletje in de Tim Burton film Big Fish.

In 2005 werd Miley gecast voor de hoofdrol in de Disney Tv-serie Hannah Montana, die het verhaal vertelt van een tiener die een dubbelleven als popster leeft. Naast haar acteerde haar vader met Miley, die ook de vader van haar personage vertolkt. De show werd een wereldwijde hit en sloeg alle records. Miley werd een superster. Lang heeft ze de rol van Hannah Montana met veel passie gespeeld, maar de laatste jaren is ze toe aan iets nieuws. In 2010 speelde ze met haar verloofde Liam Hemsworth in The Last Song en binnenkort is ze te zien naast Demi Moore in LOL.

Leuke weetjes

 • Haar echte naam is Destiny Hope Cyrus.
 • Miley draagt bijna altijd een ring waarin het woord “love” gegraveerd is. Het was een speciaal cadeautje van haar vader voor haar moeder.
 • Van koffie valt ze in slaap.
 • Tijdens de opnames van The Last Song kreeg ze een relatie met haar medespeler Liam Hemsworth – die we allemaal kennen van The Hunger Games. Op 6 juni 2012 maakten ze hun verloving bekend. Opmerkelijk: Miley is negentien en Liam eenentwintig.
 • Ze vindt het heerlijk om naar het geluid van de regen te luisteren.
 • Haar verborgen talent is haar “monkey voice”.
 • Miley lijdt aan hartkloppingen.
 • Zoetigheden zijn helemaal haar ding, en cookie dough is haar grote favoriet.
 • Ze is vegetarisch -you go girl!-, maar eet geen groene groenten.
 • Wat ze het meest mist van haar leven in Tenessee, is dat ze niet meer elke dag de staarten van haar paarden kan vlechten.

Persoonlijke quotes

“The only advice my Dad’s given me is: If you ain’t having fun, it ain’ working, so always have fun with what you’re doing. If you don’t love it then there’s no reason to do it. And don’t do it for fame or money- do it because it’s something that you feel is right.”

“I’m a big shoe person. Sometimes I’ll be punky, the next day I’ll be preppy. Every day after work, my mom and I go shopping. My dad is about to kill me. I say, ‘We need it, daddy!’

“Pink isn’t just a color, it’s an attitude!”

“There’s no right or wrong, success or failure. I don’t look at things as black or white. My life won’t be a series of either/ors — musician or actor, rock or country, straitlaced or rebellious, this or that, yes or no. The real choices in life aren’t that simple.”

“My favourite sport is cheerleading!”

“I write in my sleep, I don’t know how, but I’ll work on a song, go to sleep and it’s finished when I wake up.”

“I have candy all the time and I live on gummy bears and peach rings. They’re like dried-up peaches, only dipped in sugar. You can get ‘em at gas stations. They’re like 99 cents for four bags. And cashews. I love cashews.”

“I don’t want to be perfect, but I do want to be a role model. My mom always tells me that imperfections equal beauty. All of us are imperfect.”

“I love to sleep. I’d sleep all day if I could.”

“I am not very good at keeping secrets at all! If you want your secret kept do not tell me!”

Filmografie – titel, jaar, rol

Big Fish (2003)Young Ruthie
High School Musical 2 (2007)Girl at the Pool
Bolt (2008)Mudka’s Meat Hut Waitress (stem)
Hannah Montana: The Movie (2009)Miley Stewart/ Hannah Montana
The Last Song (2010)Ronnie Miller
Sex and the City 2 (2010)Zichzelf
LOL (2012)Lola
So Undercover (2012)Molly Morris

1 gedachte over “Get to know Miley Cyrus

 1. Ik vind haar ook echt tof! En ik wist niet dat haar broer in de band Metro Station zit! Dat is een van me favo bands 😀 LOL lijkt me ook een leuke film… ga ik ook nog op de site zetten 🙂

Geef een reactie