Geplaatst op 3 Reacties

Get to know Logan Lerman

Om eerlijk te zijn wist ik nog niet zoveel over Logan Lerman. Dus wie hem nog niet kent, hij is degene die Charlie in The Perks of Being a Wallflower gaat vertolken. Daarom wilde ik een get to know over hem doen. Maar hoe meer ik over hem te weten ben gekomen, hoe leuker ik hem ben beginnen vinden. Hij leeft echt helemaal voor de films en zal dus helemaal zijn best doen om Charlie zo perfect mogelijk neer te zetten. Daarnaast is Logan ook nog eens echt leuk om te zien! Wisten jullie trouwens dat deze acteur ook al mee heeft gespeeld in de verfilming van de young adult Percy Jackson and the Lightning Thief? In 2013 mogen we het vervolg verwachten, met hem natuurlijk in de rol van Percy Jackson. Maar Logan heeft nog heel wat meer rollen met grote acteurs op zijn naam staan. Lees snel verder!

Wie is Logan?

Logan werd op 19 januari 1992 geboren in Beverly Hills, California. Zijn moeder, Lisa Goldman, is zijn manager en zijn vader, Larry, een zakenman. Hij heeft een broer Lucas en een zus Lindsay. De familie Lerman is joods. Zijn overgrootouders zijn in 1930 Europa ontvlucht, omwille van het Naziregime, en hebben zich rond 1940 in California gevestigd. Reeds op zeer jonge leeftijd wist Logan dat acteren zijn roeping was. Toen hij een jaar of tweeënhalf was, vertelde hij zijn moeder dat hij in films zou gaan spelen. Anderhalf jaar later had hij een talentagent – dat klinkt leuk – en werd hij geboekt voor twee commercials. In 2000 maakte hij echter zijn debuut op het grote scherm.

De volgende jaren zou hij naast grote acteurs komen te staan, van wie hij zegt dat hij veel geleerd heeft. Zo speelde hij samen met Mel Gibson, Drew Barrymore en Ashton Kutcher. De films bleven zich opvolgen en zowat ieder jaar speelde Logan mee in een grote film, o.a. The Butterfly Effect (als jongere versie van Ashton Kutcher), The Number 23 (een duistere thriller als zoon van Jim Carrey) en naast Russel Crowe en Christian Bale in de Western remake van 3:10 to Yuma. Hij studeerde af van de Beverly Hills middelbare school en in 2010 startte hij een opleiding in Creatief Schrijven aan de New York University. Jammer genoeg heeft hij wegens zijn drukke acteerschema zijn studies moeten uitstellen.

Wij kennen hem vooral van zijn films Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief en The Three Musketeers. In deze beide boekverfilmingen zijn we helemaal weg van hem. Zelf beschrijft hij zich als een “film geek”; hij is gevormd door films en vindt zichzelf een heel creatief persoon. In alle aspecten van het film maken is hij geïnteresseerd: zowel in het beroep als acteur als in het beroep als scriptschrijver, producer of regisseur. We zijn benieuwd hoe deze filmgek de rol van Charlie in The Perks of Being a Wallflower op zich zal nemen!

Leuke weetjes

 • Zijn volledige naam is Logan Wade Lerman.
 • Hij heeft twee keer in hetzelfde jaar (2000) met de wereldbekende acteur Mel Gibson in een film gespeeld. Eenmaal als zijn zoon in The Patriot en de andere keer diens jongere versie in What Women Want. Logan is de derde acteur die dit ooit deed.
 • Logan vindt het leuk om samen met zijn beste vriend Dean Collins filmpjes te regisseren en te bewerken.
 • Zijn karakter beschrijft hij als “stil en gereserveerd” en “een echte thuiszitter”.
 • Zijn hobby’s zijn voetbal en baseball, hij wil graag op tennisles en is een grote fan van de Los Angeles Lankers. Toch vindt hij van zichzelf dat hij niet zo gek is van sport.
 • Daarnaast vindt hij het leuk om geintjes uit te halen met zijn vrienden. Logan is een ware lolbroek.
 • Nadat hij Jackie Chan in een film had zien acteren, wilde hij dolgraag acteur worden.
 • Logan is vernoemd naar 2 personages uit X-Men Origins: naar Logan “Wolverine” en naar Wade Wilson “Deadpool”.
 • Vooral in dramatische films is hij op zijn best.

Persoonlijke quotes

“I have a hard time watching myself.”

“I’d say a man is someone who is honest, strong-minded, moral, genuine, just a good human being.”

“When filming, I like to travel with an instrument.”

“Then my dad came out and visited me in Germany, in Berlin, right before we were about to do one of our big fights, so I said, “Do you want to see what I have to do every day? Do you want to see what I have been training for for six months?” You’ve seen me leave the house but you’ve never seen me do anything.” I showed him and he was in awe of what we have to do, or of what we are doing and how physically insane it is, and how much preparation we put into it. He was pretty impressed – that was the first time I impressed my dad in that way, in a physical way like that. I think he was very proud. It was a really interesting experience.”

“I’d much rather play sports with my free time. I also like watching classic movies and watching certain TV shows like The Simpsons. I`m a big basketball fan too. That would be my sport of choice.”

“I’m not the kind of guy who got into this to be famous.”

“I just don’t want to repeat the same thing over and over again, so I’m always looking for something that’s going to be challenging and make me nervous every time I start a project.”

“The best thing about this is being able to learn from, and act with, your heroes.”

“Some people don’t have an open mind, and when I was traveling to different places I think I found it hard to enjoy things. You know, I come from a great city where there are lots of things happening, and if you end up in a small town where you don’t have all those things you can feel the difference. Somewhere along the way, though, I think I learned to appreciate the difference.”

Filmografie – titel, jaar, rol

What Women Want (2000)Young Nick Marshall
The Patriot (2000)William Martin
Riding in Cars with Boys (2001)Jason
A Painted House (2003)Luke Chandler
10 – 8: Officers in Duty (2003)Bobby Justo
The Flannerys (2003) 
The Butterfly Effect (2004)Young Evan Treborn
Jack & Bobby (2004-2005)Bobby McAllister
Hoot (2006)Roy Eberhardt
The Number 23 (2007)Robin Sparrow
3:10 To Yuma (2007)William Evans
Meet Bill (2008)The Kid
Gamer (2009)Simon Silverton
My One and Only (2009)George Deveraux
Percy Jackson: The Lightning Thief (2010)Percy Jackson
The Three Musketeers (2011)d’Artagnan
The Perks of Being a Wallflower (2012)Charlie
Percy Jackson: Sea of Monsters (2013)Percy Jackson

3 gedachten over “Get to know Logan Lerman

 1. Ik ben weg van Logan! Ben benieuwd in welke films hij nog meer gaat spelen!

 2. Ik vind Logan echt geweldig! Hij is ook super leuk! Kan niet w8en om hem in zijn nieuwe films te zien!

 3. Een van me beste vriendinnen is helemaal gek van hem . Toen ik vertellde dat ik hem niet kende werd ze ook helemaal gek nu kan ik wat meer over hem te weten komen 😛

Geef een reactie