Logo-youngadults-site

De boekenkast van Suzanne

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Ook deze week hebben we er weer een nieuwe boekenkast bij! Dit keer krijgen we een kijkje in de boekenkasten van Suzanne, en wat een berg boeken heeft zij! Twee boekenkasten vol en dan nog een paar dozen. Maar als je zoveel leest dan kan dat ook niet anders. Suzanne raad iedereen aan op De vijf van Enid Blyton te lezen… hoewel het wel een oudere serie is, is die ontzettend leuk. Na lang zoeken heeft Suzanne dan ook de hele serie compleet! (Ik zou het goed bewaren, wie weet wordt het ooit nog eens veel geld waard ;))

Hoe zou jij de inhoud van je boekenkast omschrijven?
Ik heb zelf heel veel boeken er in staan, voor namelijk fantasyboeken en young-adults. Verder staan er ook nog veel oude kinderboeken van mij er in zoals boeken van Paul van loon en andere griezelboeken, want dat vond ik erg leuk en nu nog steeds. Maar eigenlijk heb ik niet een boekenkast maar twee, en nog een paar dozen en kratten , want niet alles past er in, dus het is een grote boekenchaos in mijn kamer.

Welk genre lees jij het allerliefst?
Het genre dat ik het liefste lees is fantasy en griezel (als dat een genre is). Ik ben dol op dingen die in het echt niet kunnen gebeuren, zodat ik er lekker over kan dromen en hopen dat het ooit gebeurt of ineens echt bestaat.

Hoeveel boeken lees jij gemiddeld per week/maand/kwartaal/jaar?
Ik lees heel verschillend. Soms lees ik twee boeken in een dag uit en dan lees ik weer een hele week niks. Ik denk dat ik dit jaar al zo 120 boeken uit heb. Volgens mijn bieblijsten heb ik dit jaar 70 boeken geleend.

Wat is je favoriete boek?
Mijn favoriete boek is eigenlijk heel lastig te kiezen, mijn favoriete boek van vroeger is  weg met die krokodil van Paul van Loon. Maar nu weet ik het niet echt. Ik denk virus van Kathy Reichs en de true blood-serie.

Welk boek wil jij nog heel graag lezen?
Ik wil heel graag Aanval van Kathy Reichs lezen, die krijg ik als het goed is snel binnen :D.

Welk boek heb jij het vaakst herlezen?
Het boek dat ik het vaakst herlezen heb is Harry potter en de vuurbeker denk ik, want dat is het eerst Harry Potter-boek wat ik las en ik was meteen verslaaft.  Ik vind het een geweldig grappig boek, omdat Fred en George heel veel leuke streken uit halen. Dus telkens als ik dat boek weer lees moet ik telkens weer lachen.

Welk boek is een echte miskoop geweest?
Ik kan me geen miskoop herinneren die ik gekocht heb.

Welk boek (of welke serie) is een absolute aanrader?
De vijf van enid blyton. Het is wel een erg oude serie, maar ik vind die boeken helemaal geweldig en ik heb zelf na lang zoeken de hele serie compleet.

Welk boek is je het meest bijgebleven?
Soulmates : het verhaal van sky. Ik vond dat een heel leuk boek  en die stroomde als eerst in mijn hoofd toen ik deze vraag zag.

Lees jij liever een serie of een boek dat op zichzelf staat?
Een serie, want dan gaat het verhaal nog langer door, want met boeken heb ik vaak dat als het stopt dat ik wil weten hoe het verder gaat. Eigenlijk stopt alles te vroeg vind ik.

Welk boek (of welke serie) moet zeker verfilmd worden?
VIRALS, ik vind dat een geweldige serie die zeker weten verfilmd moet worden

Koop jij je boeken of leen jij het van de bibliotheek?
Ik doe beide, maar ik leen voornamelijk uit de bibliotheek. Bij mij in de buurt (half uur rijden) zijn ook al meteen vier bieb’s, maar die zijn ook allemaal met elkaar verbonden dus sturen ze boeken naar elkaar dus er zijn altijd wel boeken. Ik koop alleen als ik niet kan wachten tot het boek in de bieb komt of als ik het perse zelf wil hebben.

Hoeveel geld geef jij uit aan boeken (per maand/kwartaal/jaar)?
Verschillend, ik koop ook veel boeken bij boekenmarkten en de kringloopwinkel, maar per jaar rond de €100 denk ik. Misschien wel meer, maar ik houd het niet bij.

Als jij zelf een boek mocht schrijven, waar zou dat dan over gaan?
Het boek zal over vampiers en andere griezels gaan en het zou ook nooit eindigen.

Suzanne is lid van de community en je kunt haar vinden onder de gebruikersnaam Suuzie. Wil jij ook je boekenkast laten zien? Lees hier verder.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

11 gedachten over “De boekenkast van Suzanne

 1. Whoooo… Zoo jaloers!! 😉

 2. wat een mooie, rijk gevulde boekenkast 🙂 er zitten ook veel heel mooie boeken bij. ik ben daarin net als jou. ik koop alleen een boek als ik echt niet kan wachten tot het uit komt. of het echt heel graag zelf wil hebben om meerdere keren te lezen. en/of uit te lenen. ik ben ook lid van de bieb. gelukkig wel anders zou ik wel heel veel “hobby” kosten hebben aan de boeken. hihi. leuke fotos.

 3. Ilse ik heb getelt hoeveel boeken ik heb, het zijn 453 ( kan iets afwijken) en ook nog 160 suske en wiske’s

 4. Ik heb geen flauw idee hoeveel ik er heb me veel te lui om te tellen, maar ik koop veel boeken 2dehands dus dan is het niet zo veel te kosten 🙂 al hoe wel misschien is het toch meer dan 100 per jaar maar niet veel meer denk ik.

 5. En 100 euro per jaar? Denk wel veel meer! Ik weet niet hoe lang je al bezig bent, maar bij mij is het soms per half jaar wel zover… Vooral als ik 6 boeken per keer koop.

 6. Shit man. En dan dacht ik dat ìk veel boeken had! Hoeveel heb je er?!

 7. Mooie collectie hoor!!!

 8. Dankje 😀 en ik ga inderdaad me de vijf serie heel lang bewaren maar zelf ga ik het nooit weg doen 😛

 9. Wooow veel boeken 😀
  Hele mooie collectie ^^

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.